Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 62 998
  • 736
  •   2
Отговори
# 675
geos,
и аз забелязах такова нещо, а има и логика. Имам периоди, в които си пръскам едно и също. Действително, аромата като че ли отслабва, а той си е същия. Обонянието, явно привиква. А ако ние си усещаме ароматите, какво остава за останалите? Горките!
Искам да ви помоля за мнение... Толкова ли са равновесни, "безопасни" и "зен"?
Другият е Masaki Matsushima Matsu Sakura.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 10:00 от Magda Dimitrova

# 676
Това изречение "щом не го усещате е вашият парфюм" е първото клише, на което учат новите продавачки. И колкото по -скъп и нов е, толкова повече е ваш нали?!
Обонянието свиква много бързо и затова човек трябва да сменя често парфюма си, ако иска да го усеща силно. За мен най-добре работи и смяна на олфактивната група, не само парфюма. Днес зелен, утре рози, вдругиден цитруси, после шипър примерно. 3-5 парфюма са напълно достатъчни в ротация, за постоянното им пълноценно усещане.

# 677
Вторият за който питам, е този...
Извинете, че така "на части"!

# 678
Здравейте.
Бихте ли дали идея за акватичен парфюм?Никога не съм ползвала такъв🤷‍♀️
Благодаря!

# 679
  • София
Няколко поста по назад една дама беше написала че се пръска само за нея си тя да си се усеща.... Другите не я интересували, за мен  е грешно
Второ,, ако не го усещаш е твоя "-е нали трябва да ти се подкосят краката когато го пимииршеш

# 680
Няколко поста по назад една дама беше написала че се пръска само за нея си тя да си се усеща.... Другите не я интересували, за мен  е грешно
Ако близък човек, с когото прекарваш голяма част от времето си, те помоли да не ползваш даден парфюм в негово присъствие, е редно да се съобразиш, да. Иначе и аз се парфюмирам заради себе си. То кой ли го прави заради друг?

# 681
Ако близък човек, с когото прекарваш голяма част от времето си, те помоли да не ползваш даден парфюм в негово присъствие, е редно да се съобразиш, да. Иначе и аз се парфюмирам заради себе си. То кой ли го прави заради друг?
Ааа, има, има! Да демонстрират социален статус, престиж... въобще колко са "фешън" и "напред с материала". Познавам такива, за съжаление! 😂😜

# 682
Скрит текст:
Ааа, има, има! Да демонстрират социален статус, престиж... въобще колко са "фешън" и "напред с материала". Познавам такива, за съжаление! 😂😜
Съчувствам искрено! Около мен повечето въобще не се вълнуват от парфюми, та не съм засичала такива екземпляри.

# 683
Acqua di Sale е акватичен парфюм, повече за мъже, но и аз бих си открадвала. Много ми харесва.
Womanity от дамските е добър пример за акватичен парфюм.
Искат въздух, вятър и слънце тези аромати

# 684
Аз имам тези акватични:
" Eternity aqua" CK
"Sea rose" Davidoff
"So Blue" Mancera
Фаворит ми е последният.

# 685
  • София
Само изказах мнение

# 686
  • Бургас

Очаквах голяма драма от Tom Ford Metallique. Намерих го изгодно, интересен е,  но като за есенция за шоколадов сладолед, ако мога така да се изразя минималистично, може би не си струва цената, на която се продава.
За Металик бях убедена, че е мъжки или поне унисекс. Известно време го ползваше семеен приятел. Много добре му стоеше, до степен да го пожелая, потърся и видя, че е дамски. Така, че дами пробвайте го и върху половинките си. Може пък да се изненадате.

Аз днес съм с LoveMe Tous
сладурски, жизнерадостен и момичешки аромат.
Плодово свежа роза, не особено траен. Напомня ми на Брайт кристал на Версаче и Бърбъри брит шеер. Откровено си признавам, че го купих заради: сладурския флакон, ниската цена и Olivier Cresp Smile
и никак не съжалявам. Трийсетичката няма железен обков на флакона.

# 687
Да, да, абсолютно съм съгласна с теб, но аз също споделих от опит, че има и от "другия вид". Имам дори една позната (далечна, слава Богу), която като хареса нещо, с което съм не пита с какъв парфюм съм, а дали е от "скъпия сайт" 🤣 Веднъж ме беше питала за някакъв парфюм и аз й го намерих на най-добра оферта в Елинор. Гледала, ровила... и от тогава му казва "скъпия сайт". 😜

# 688
  • София
Hristo Mihailov 643569, Paradiso Azzurro Roberto Cavalli, Green Tea и Green Tea Bamboo Elizabeth Arden, L'Eau par Kenzo, L'eau d'Issey Issey Miyake, Wood Sage & Sea Salt Jo Malone (аналог Jenny Glow Wood & Sage), Sailing Day Maison Martin Margiela, Virgin Island Water Creed.
Мъжки акватичен харесвам Aqva Marine Bvlgari.
Малко след като пристигнах в офиса, един от колегите дойде до мен и ми каза: " Днес пак си с онзи страхотен парфюм, който много харесвам и всеки път го отразявам, когато го носиш. Може ли да ми кажеш кой е, за да го взема за подарък за приятелката ми?"
За този същия парфюм неотдавна колежки и колеги казаха, че прави голям шлейф и когато идват на работа - два етажа преди офиса  (откъдето съм минала) усещат шлейфа и по него разбират, че вече съм в офиса. А правя 4-5 пръсвания, не се оливам. Но да отбележа, че този парфюм иска топлина, топло време, за да разкрие красотата си. В началото ароматът е леко козметичен, като аромат на крем или лосион за тяло, но после става вълшебен. Pop Bluebell Stella McCartney Heart Eyes

# 689
. Яна ., Tom Ford Metallique е посочен като дамски, но няма да се изненадам, ако пасне добре и на силната половина на човечеството. Имах огромни притеснения заради  металната нотка, буквално не можех да си го представя. Сега му е топло и почти  не усещам  страшните озонови алдехиди, мезокарпа на малдия, свеж лимон  и други подобни описания из фрагрантика. Всичко, което остава върху моята кожа е какаова пудра с лек привкус на кафе и капка ванилин, но си запазва лимоново-озоновата нотка, която му придава свежест. Явно цялата композиция е изграден около Balsamum peruvianum, който прекрасно знам как мирише, но тук е подсилен и смекчен от другите съставки. Има малко от  горчивинка на Лолита Лемпика, но се развива в съвсем друга посока, пухкав и кремест без да е отявлено сладък. По-нататък ще го видя пак.

Общи условия

Активация на акаунт