Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 022
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • There I was on a July morning
mimoza7710, щом не си сигурна, че го харесваш, не се насилвай да го купуваш само заради идеята. Парфюмите са много на този свят и всеки ден излизат нови. Smirk Simple Smile

# 661
Да, така ще направя. Всъщност го тествах едновременно с Narciso Rodriguez Pure musk, който доста ми хареса и усетих някак по-фин и елегантен.

# 662
E пробвай го пак, ако не си сигурна. То не е само сметаната, кестенът също дава това "есенно" усещане, което сега може да ти се стори не на място. Или както при мен, кедърът идва много силен и мъжки в топлото.

# 663
Впечатлена съм от трайността на Lattafa Ana Abiyedh https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Ana-Abiyedh-59149.html.
Това чудо няма отмиване. Напръсках сутринта китки и сгъвки на лакътя плюс шия разбира се. Тази вечер, след душ и измита коса, продължавах осезаемо да усещам аромата. Първо помислих, че ароматът е от косата ми и се зачудих възможно ли е след 2 апликации на шампоан, още една на маска и обилно изплакване след всяка една от апликациите... Огромно беше учудването ми, когато установих, че ароматът идва от китките и сгъвките на лактите ми. Ами, затвърждавам се като върл фен на Lattafa. Ще продължавам с удоволствие да ползвам техните парфюми.

# 664
От около седмица съм си наумила, че трябва да си купя This is her. Пробвала съм го два пъти от колежка на която го поръчах преди време. Нещо не ми достига, за да го реша и имам нужда от побутване. Мненията за него са доста полюсни.

Това е единственият парфюм, за който съм получавала комплименти. Прекрасен е, лято, зима, пролет и есен. Запасила съм се с 3 бутилки и не мисля, че някога ще ми омръзне. Препоръчвам го силно.
А има ли разлика как стои зиме и лете?

На моята кожа зимата се усеща по-леко, като мек кадифен пуловер. Лятото го харесвам повече, намирам го като прекрасен слой над слънцезащитен крем, наистина сияе и проектира повече, отново е топъл, но не неприятен.

# 665
Аз много харесвам this is her, но да го носи някой друг. Мен ме задушава и ми причинява дискомфорт. Но аз с доста парфюми имам такива "отношения" - не са ми приятни за носене, макар да ми допадат като мирис. Пробвайте отново, обилно се напръскайте.само вие може да прецените дали ви е приятно с него. Иначе не вярвам да чуете лоши отзиви. Ако помня правилно, той има и сантал - това за мен е нотка, която дразни в големи количества.

# 666
Напълно съм съгласна с amareto, This is Her ми напомня точно на Santal Blanc, от който бях обсебена, преди да купя и да открия тази неприятна нотка под повърхността. Ако нещо Ви смущава, по-добре не се насилвайте да го харесате. Потърсете нещо друго в тази категория.

# 667
Някакво изгорено дърво усещам в него... отказах се, не го купих.
Повече се изкуших от This is love, но и него в крайна сметка не взех.

# 668
  • София
Извинявам се за глупавия въпрос, но как определяте кой парфюм за кой сезон е? Моята колекция е много бедна, познанията ми съвсем! Чудя се как да ги наредя за разносване по месеци/температури:
Armani Acqua di gioia
Coach Dreams Sunset
Montblanc Signature
Shiro
Jo Malone See salt and wood sage
Lagerfeld Her
Chanel Chance
Versus Versace

Предложения 🙏

# 669
Надлежно проверявам във Фрагрантика. Вече мога да съобразя по пирамидата, но за всеки случай продължавам да поглеждам и там. Relaxed

# 670
Влюбена съм в This is her!
Секси ми е, модерен и различен!
Втора опаковка от 100 мл съм на път да изхабя.
Само, че преди ми докарваше чудовищна трайност, сега след 3 ч някъде не го усещам аз(само другите, но целта е аз да си усещам парфюмите. За мен си ги купувам, все пак 😔)

# 671
This is her е моя дългогодишен любимец, винаги наличен и когато не знам какво ми се носи винаги посягам към него и няма грешка, нося го целогодишно, като лятото ми е по скоро за вечерен аромат, през деня го избягвам или прръскам 1-2 пъти умерено. НО е много специфичен парфюм и хората обикновено са на двата полюса, обичан и силно нехаресван е. Аз го подуших на една дама, бях силно впечатлена, защото за мен и до днес това е един уникален различен арромат без аналог, не съм срещала нищо подобно. Та тогава го купих без да съм го пробвала на себе си, толкова го харесах и се сработихме отлично. Иска си проби и разносване всеки един аромат, в това се убеждавам с всеки набелязан и закупен парфюм.

Още си мисля за Nomade Naturelle,  трябва да го тествам отново, за да си затвърдя желанието да го притежавам. Има ли някоя дама, която вече го има и си го носи, да разкаже малко?

# 672
Извинявам се за глупавия въпрос, но как определяте кой парфюм за кой сезон е?
Скрит текст:
Моята колекция е много бедна, познанията ми съвсем! Чудя се как да ги наредя за разносване по месеци/температури:
Armani Acqua di gioia
Coach Dreams Sunset
Montblanc Signature
Shiro
Lagerfeld Her
Chanel Chance
Versus Versace

Предложения 🙏
Не познавам лично всички изброени парфюми, но от прочетеното за тях оставам с впечатление, че са все леки, подходящи вероятно за пролет и лято. Разбира се, не всеки харесва плътни аромати, някои хора предпочитат целогодишно да носят по-фини. Вие си знаете как е при вас. Аз също нямам голяма колекция, тоест не поддържам наличности, при нужда правя нова покупка. Обикновено избирам парфюм, който ми мирише на нещо, с което свързвам дадения сезон. Иначе най-любими са ми плътните белоцветни и амброви аромати, които сякаш са най-подходящи за зима.

# 673
Извинявам се за глупавия въпрос, но как определяте кой парфюм за кой сезон е? Моята колекция е много бедна, познанията ми съвсем! Чудя се как да ги наредя за разносване по месеци/температури:
Armani Acqua di gioia
Coach Dreams Sunset
Montblanc Signature
Shiro
Lagerfeld Her
Chanel Chance
Versus Versace

Предложения 🙏
Всички са пролетно летни, но могат да се носят и през другите сезони, освен в голям студ.

Много обичам и нося This is her и повечето му фланкъри. И днес съм с новия This is Her! Vibes of Freedom Zadig & Voltaire.

# 674
  • София
Само, че преди ми докарваше чудовищна трайност, сега след 3 ч някъде не го усещам аз(само другите, но целта е аз да си усещам парфюмите. За мен си ги купувам, все пак 😔)
И аз така мрънках в една парфюмерия, че не си усещам парфюма. Тогава мацката каза, че явно това е моят парфюм, щом нищо в него не ме дразни.  После установих, че ако не ползвам някой парфюм известно време, когато се напръскам първия ден го  усещам, а след това не.  Може и това да е идеята да се носят различни аромати според настроението, частта от денонощието и сезона. Така има шанс и притежателят им да им се наслаждава.

Общи условия

Активация на акаунт