Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 035
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Днес се напръсках с мострата Valentino Voce Viva. В началото беше по-свеж и донякъде ми харесваше, макар и да не беше достатъчно плътен за моя вкус. Миришеше сякаш на захаросани цитрусови плодове. Сега обаче, около час и половина след нанасяне, вече е на ръба да ми бъде прекалено сладък, усещам комбинация от много ванилия и малко бели цветя.

# 646
Получих го, страхотен е Etat Libre D`Orange Une Amourette!
Очаквах голяма драма от Tom Ford Metallique. Намерих го изгодно, интересен е,  но като за есенция за шоколадов сладолед, ако мога така да се изразя минималистично, може би не си струва цената, на която се продава.
По-долу мога да предложа част от колекцията на една американка, не толкова напудрена с последните писъци на парфюмерията, но мнозинството ще си открие по нещичко.
https://www.youtube.com/watch?v=X5VIcHADxG8

# 647
Никой като Някой Hug
Честити ти парфюми!
Да си се носите със здраве и любов! Много се радвам за теб! Heart
А и за тях, хубави аромати, отишли при хубава и грижовна собственичка! HeartFlowers Hibiscus
Ако разбрах правилно?!
Много и е хубаво "килерчето" на момичето! Приятно местенце. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 11:17 от Magda Dimitrova

# 648
Магда, благодаря!
Има къде-къде по атрактивни "килерчета", но прецених това да посоча за удачно, като изключим дребните забележки, защото повечето от показаните аромати се коментират, а и хората да си имат самочувствието за онова, което притежават! Хубаво е да има различна гледна точка!
Що се отнася до Une Amourette, "Лунната нощ" няма нищо против силната и половинка да ухае по този начин, даже би го носила, когато прецени за удачно!
Сладоледа ще си го оставя за по-хладничко. Радвам се, че не открих никакви кървища и осколки, при мен се развива меко. Някъде по видеата се споменаваше, че насочен към американския пазар, където подобни аромати били на почит. Дали е имал търговски успех нямам идея.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 11:53 от Никой като Някой

# 649
Малко късно се включвам ..
Денси Flowers Hibiscus  Flowers Cherry Blossom

Съблазнителни парфюми за мен са едни за любимия други..Аз много харесвам на себе си DELINA и DELINA Exclusif, Blossom Love , Love Mimosa и Tuberose също  AV Initiio и Atomic rose и да не забравя Addict , такив усещания ми създава и L Interdit ,обаче ЛМ харесва нежни флорали  и варииациите на Jadore  са му любими ,а се дразни от Скандал...

SOTD Atomic Rose , все едно се напръсках с Делина или Делина Ексклузив..Разкошен е.
Макадамия ако не си го тествала ,направи го .Веднага се сетих зза теб..

# 650
Каних се и аз да взема един Pleasures за подарък на майка ми, която го носеше преди години, но още се колебая.
Тя носи вече съвсем по малко парфюм, а след като помириса
класическата Ботега на дъщеря ми, старата и обсесия се посъбуди и помоли да и поръчам два да си има, та по- добре да и взема втори от него. Blush

След няколко месеца голямо напрежение и стрес, успях да открадна време за един морски зимен уикенд.
Напоследък ми се носят съвсем   семпли и ненапрягащи, леко сладки или пудрени,  подчертано дамски аромати.
Взех със себе си ELDO Divine' enfant,  който е новата ми любов -  пет пъти го пробвах при любима приятелка и не харесах, но пробвах на китка, което все по-често се оказва измамно при мен.
При хубаво напръскване се влюбих безпаметно в него, взех 10 мл. за разносване, а след това и цяла бутилка.
На моята кожа започва с бергамот и доста размит и невзрачен кожен акорд, заради което го и пренебрегвах, но в сух въздух се развива в някакво странно и магнетично за мен пудрено полу - гурме, съчетание от портокалов цвят и маршмелоу, някак детско и несериозно, но много леко и приятно за носене.
На морски въздух обаче, се прояви другата страна на "детето" - парфюмът стана плътен и предимно кожен, усещах повече хелиотроп и направо замириса на кожена чанта с попрестояла пудриера и лек тютюнев повей.
.
Много умело предадена коцепция:
"Едно дете може или да ни очарова, или да ни дразни със същата безмилостност. Едно дете може да бъде неустоимо със своята ангелска сладка усмивка, но също така знае как да ни подлуди. Под ангела, фалшивата невинност на демон".

Това е от ELDO и пасва чудесно на аромата. Има я и ангелската нежност и безсънните нощи, строгата бавачка,  наета от родителите в опит да се справят със сложния характер на хлапето, или някой тийн със спорни навици и още по - спорен нрав. Joy

Много ми е трудно да преценя на влажен въздух как ще се развие някой парфюм.
Не само сезон и влажност,а и надморска височина променят за мен ароматите до неузнаваемост и ще трябва добре да помисля, какво да нося с мен на почивка.
Добре, че имах една мостра  Marfa. Прояви като много дружелюбна и умерена там - сочна, пухкава и дамска.

Получих мостри и на един сравнително неизвестен италиански брад - Re Profumo и съм сериозно впечатлена от качеството на някои от композициите, пробвах на китка повечето, а  два от тях разносих и ги искам, но ще пиша за тях друг път.
Хубав ден на всички! Flowers Cherry Blossom

# 651
От около седмица съм си наумила, че трябва да си купя This is her. Пробвала съм го два пъти от колежка на която го поръчах преди време. Нещо не ми достига, за да го реша и имам нужда от побутване. Мненията за него са доста полюсни.

# 652
Много хубав, носих го цяла есен и зима, даже и сега по-хладните дни. Много е кремест, пухкав и гушлив Heart Eyes За натам вече ще ми е байгън, дървесната база ми идва силна в топло време.

# 653
Никой като Някой Hug
Аз наистина харесах клипчето, всеки има право на собствен вкус. А твоят "Сладолед", всъщност си е един хубав и сериозен парфюм. Ти ги мислиш ароматите.. предполагам, че ще ти стои прекрасно. Хаотичен, това ми "изкочи", бях го чела в коментари. По голямата част от днешната "мода и стил", си е пълен хаос, да не кажа абсурд.
Une Amourette... нямам представа за него, дори не знам от къде може да се купи, още по-малко, да се пробва. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 15:03 от Magda Dimitrova

# 654
Мимозке, Атомната Роза я следя изкъсо. Преди две седмици направих страхотен удар в makeup и сега имам чисто нова Делина Ексклузив на цена без аналог, но пък днес видях дъно на друга любима роза - Магнолия Розае , така че на  Атомната Роза й идва реда Simple Smile

# 655
От около седмица съм си наумила, че трябва да си купя This is her. Пробвала съм го два пъти от колежка на която го поръчах преди време. Нещо не ми достига, за да го реша и имам нужда от побутване. Мненията за него са доста полюсни.

Това е единственият парфюм, за който съм получавала комплименти. Прекрасен е, лято, зима, пролет и есен. Запасила съм се с 3 бутилки и не мисля, че някога ще ми омръзне. Препоръчвам го силно.

# 656
Благодаря за отговорите. Ще помисля още малко, първия път когато го помирисах нещо ми преобърна стомаха. Като цяло ми хареса, но нали знаете, че няма второ първо впечатление.

# 657

Това е единственият парфюм, за който съм получавала комплименти. Прекрасен е, лято, зима, пролет и есен. Запасила съм се с 3 бутилки и не мисля, че някога ще ми омръзне. Препоръчвам го силно.
А има ли разлика как стои зиме и лете?

# 658
mimoza7710,
 Няма второ първо впечатление. При мен обаче, се е случвало, да харесам аромат от трети, четвърти път. Аз не разчитам напълно на първото си впечатление. С извинение към почитателите му This is Her, не успях да го харесам и няма да пробвам повече.

# 659
Точно от това се опасявам и не виждам смисъл да се насилвам при положение, че сезона му минава. Ще го мисля отново в момент на пробрясъци Joy Може би това, че е кремест не ми понася в него. По същата причина преди време преместих Salvatore Ferragamo Incanto назад и го изоставих на повече от половин бутилка. Не знам коя нотка дава това усещане. Може би сметаната?!

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 20:03 от mimoza7710

Общи условия

Активация на акаунт