Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 125
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
И при мен лятото парфюмите бързо се изпаряват.Ще ми е интересно да споделите не скъпи арабски парфюмни любимци. Предпочитам флорални парфюми.

# 451
Магда, евентуално може да тестваш, ако ти попадне, нещо по-плодово и сладичко, с френско излъчване и без излишен драматизъм.
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Eau-Sensuelle-5903.html
Много приятна лятна водичка като с по-обилно "поливане" се получава добър резултат.
....
Конкретно на въпроса ти аз например незнам точно как мирише rhubarb и не бих си купила такъв парфюм на сляпо.
Е нямаше как да не потърся, на който му е любопитно как мирише Ревен / Rhubarb, примерно тук:
 https://www.lerbolario.bg/bg/lines/ароматни-линии/ревен/ревен-парфюм-50мл-710.html
Такъв има в https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Bella-50026.html. Никак не ми се струва удачна комбинацията, абсурд е да го разбера, за мен недбър! (да ме прощават феновете му с накърнени чувства - не е добър за мен!)
..и малко нероли, да кажем тук:
https://www.oshadhi.bg/products/eterichno-maslo-neroli
Но основно е човек да открие вкуса си, както казва Ковачева, Flowers Rose, а пък смятам, че нетът изобилства от информация относно разните съставки.
И при мен лятото парфюмите бързо се изпаряват.Ще ми е интересно да споделите не скъпи арабски парфюмни любимци. Предпочитам флорални парфюми.
Аз нямам кой знае колко арабели, но определено харесвам като трайност, дамско излъчване и без да залепват само сладко върху кожата:
Парфюмна вода Asdaaf, Andaleeb, Жени, 100 мл
Парфюмна вода Lattafa, Dalaa Al Arayes, Жени, 100 мл

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 13:09 от Никой като Някой

# 452
С уточнението, че всички имаме различен вкус и без проба ситуацията е "Сомтайм уин, сомтайм люн", аз съм за Noble Wood или Royal Amber.
Пишете щом решите и какво ви е впечатлението, ако не е "Уин" ще решите ситуацията в другата тема 😁
Макар че според мен шансът да са ви неприятни е малък.
Аз съм решила ситуацията с Royal Amber в другата тема, но никой не го ще... Шансът да са неприятни, не е малък, този е третият от серията в онази тема...

# 453
Азалия, много на място е този коментар!
Първо, защото риск има винаги малък или голям; второ, защото може да се набави желаният от дамата парфюм от другата тема или поне да получи проби, ако се уговори със собствениците им.
Аз отивам да видя какво що има, че от месеци не съм я чела 😁

# 454
Аз харесвам най- много Pure Bloom. Тествала съм всички обстойно, преди да реша да поръчам. До скоро не го усещах като преди и го пробвах в размените. Но има промяна в усещанията и ще си го оставя 🙂 Не съм го пробвала на топло, на мен ми е зимен, топличък...но ще опитам. Гранада Салвия ще пръскам днес пак с опознавателна цел- как се държи в студа.
Вчера счупих голям флакон Лолита Лемпика 🙁 Държа ги в кутия и при слагането на друг флакон бутилчето на Лолита се счупи. Чух как забълбука течност и докато разбера от кой парфюм е...останаха около 6 мл. от 80 мл. 😔 Не ми е някакъв сантимент, но ми докривя...Оплаках се...

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 15:05 от Анонимен

# 455
Никой като Някой Hug
Много благодаря за предложението, звучи чудесно! Еau Sensuellle Rochas  се предлага, само да намеря къде да го пробвам. Плени ме едно твое описание на Sure de Lune Sisley.
Него не знам дали ще намеря, за да опитам?! Simple Smile

# 456
Магда, ако си от София Sisley Soir de Lune  се прадлага и имаш възможност да се срещнеш с нея на 4-ри очи. Дълбока вода, не е за всяко настроение и вкус! В това отношение Eau Sensuelle Rochas е лека, жизнерадостна водичка съвсем в духа на  разпускащото лято. Носила съм я с удоволствие, не е останала незабелязана! Имам някакви мл и никак няма против да ти изпратя, но в момента не ми е под ръка, а и тая цялата процедура с отливките никак не ми е сила, направо ме затормозява! Намира се налична в някои сайтове, но виж по дрогерийте или някъде, където е останала, че току-виж докато я изпратя лятото ще пукне!:sweat_smile:
....
Sisley Soir de Lune Eau de Parfum https://www.starcorp.bg/sisley-soir-de-lune-eau-de-parfum - мостра, другото е краткият път към магазина.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 16:14 от Никой като Някой

# 457
Smile Roshas сигурно ще го намеря. Надявам се да успея и със Sure de Lune. Много искам да се запознаем! Скъп е, така че, ще останем на етап познати.

# 458
  • виртуално
Пробвах Olympea Solar и много ми хареса. Но по скоро прилича на Blossom с портокали отколкото на първообраза. Според мен ще е идеална са пролет/есен, само цената ѝ да падне малко …

# 459
Момичета, може ли идея за мъжки парфюм, който е подходящ за пролетта. Мислех си за нещо на Мансера или Монтал, тъй като са голямо количество, а ММ много бързо им вижда дъното. Няма къде да тествам, за това ще търся отливки из групите, но и не мога да стрелям съвсем на посоки. Ще съм благодарна за насоки. Последните, които  привърши са ZV This is him, Azzaro Chome, Bucheron Quatre for him, Montblanc Explorer (не е от най-харесвните), Armani Stronger with you. Бюджета ми е около 100лв. Ще съм благодарна за предложенията ви! 🌷

# 460
Момичета, може ли идея за мъжки парфюм, който е подходящ за пролетта. Мислех си за нещо на Мансера или Монтал, тъй като са голямо количество, а ММ много бързо им вижда дъното. Няма къде да тествам, за това ще търся отливки из групите, но и не мога да стрелям съвсем на посоки. Ще съм благодарна за насоки. Последните, които  привърши са ZV This is him, Azzaro Chome, Bucheron Quatre for him, Montblanc Explorer (не е от най-харесвните), Armani Stronger with you. Бюджета ми е около 100лв. Ще съм благодарна за предложенията ви! 🌷

Ако се спрете на Монтали/Мансери, предлагам да пробвате Cedrat Boise на Мансера или любимия ми на Монтал - Oud Tobacco. И двата са подходящи за пролет/лято/есен.

# 461
Eva Ilkova 708937 много благодаря! Ще потърся отливки. От Мансера имам само пробичка на Jardin exclusif, но никак не ми хареса. Някак много остър и синтетичен го усетих. Предполагам имат и по-добри, просто трябва да открия "моите"😊

# 462
Привет, моля споделете мнение за този парфюм Chopard Happy Chopard Bigaradia Eau de Parfum за жени 100 ml.
Благодаря.

# 463
Happy Bigaradia-та изглежда лесен за харесване, но нещо му липсва. Аз бих взела по-скоро A Girl In Capri, много по-хубав аромат има, или някой от колоните на 4711

# 464
Ако ще се "събирам" с цитрусите... то, ще опитам с Gitl in Capri.
Моля да ми кажете, Shalimar Souffle подходящ ли е за топло време? Запознах се с него зимата и не мога да си го представя на високи температури.

Общи условия

Активация на акаунт