Православието като начин на живот - 9

• 52 133
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Мислите ли, че живеем в последните времена?
Разбира се. Ти как се подготвяш?

За много от тези объркани вярвания много хора винят църквата, че не е достатъчно близо до хората, в обществото и че не обяснява/тълкува Писанието.
Защо да се вини църквата като за всичко има обяснения в Гугъл?

# 106
Изповядвам се, чета си молитви всеки ден, славя Божието име, разказвам на познати за случки, в които Исус ми е помогнал (сигурно им звуча лудо, но ми се случиха странни неща и само Той успя да ми помогне, и си обещах да го разказвам), разсъждавам върху писането и понякога просто се обръщам към Него. Доколкото разбирам, идеята е да си изградим връзка с Него докато още сме тук. Случвало ми се е да помоля за някакъв знак в момент на безпомощност и вечерта ми се дава сън.
И като цяло не отвръщам на злото, не мога, а и не виждам смисъл.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 13:19 от Lavendervibes

# 107
Според мен не може ако на човек му липсва вяра да търси тълкувания в гугъл, още повече ще се обърка... че то има каква ли не информация, която трудно се отсява сам, ето затова се появяват хора мислейки, че Ванга е светица.

# 108
Да смятам ,че живеем в последни времена-епидемии.войни,икономическа криза  всичко това усилено многократно.И вярвам също така ,че тези които търсят Господа ,Бог ги защитава.Хората докрай пренебрегват предупрежденията от небето отдадени на удоволствия,развлечения.Живеем в последни времена.

# 109
Да смятам ,че живеем в последни времена-епидемии.войни,икономическа криза  всичко това усилено многократно.И вярвам също така ,че тези които търсят Господа ,Бог ги защитава.Хората докрай пренебрегват предупрежденията от небето отдадени на удоволствия,развлечения.Живеем в последни времена.
И по какво се различава сегашното състояние на света от това което е било преди? "Епидемии.войни,икономическа криза" и хора "отдадени на удоволствия,развлечения" доколкото се сещам са съществували нон-стоп досега и светът все още не е свършил, та защо сега точно е нещо по-специално?

# 110
Никога целия свят не е бил подкосяван от такава пандемия.Имало е в миналото епидемии но в определени региони за определено време.Нямало е в целия свят както сега.Никога хората не са живели толкова разгулно както сега.Даже това бедствие не ги смири а като паднаха мерките  са като развързани ,никакви поуки за малко смирение  напротив.И както  Библията говори в дните на Ной  ядене,пиене ,женене докато дойде потопа и ги отнесе. така  ще бъдат и в последните времена.Гей-паради ,еднополови бракове не са съществували преди.Човечеството продължава с извращенията много повече от всяко друго време.

# 111
Мисля, че трябва да четеш повече история.

# 112
  • В царството на игрите:)
В последните времена човек ще се чувства безпомощен срещу злото, което сякаш ще вземе невиждани размери и ще бъде облечено в нормалност. "Нормалните" трудно ще оцелеят на първо място психически, защото освен вярата, че това ще свърши, изпитанията им ще са много." Блажен, който удържи", защото онези, които няма да доживеят тези дни са в по - добра позиция. Аз се чувствам точно по този начин в последните години - нормализира се ненормалното и уродливото и на всичкото отгоре на хора хора с нормално мислене се гледа едва ли не, като на човекомразци и престъпници. Пандемията също беше доказателство, че могат всичко - от един вирус да обърнат с главата надолу целия свят и да ни затворят като животни. Точно, защото сме чели история ни е ясно, че тази пандемия беше много далеч от унищожителните такива, през които е минало човечеството. Но не е това темата... Преди години четох една книга от Тодор Мачканов "Предречено от Библията", която не знам дали вече може да се намери, но беше написана много увлекателно и точно по отношение на последните дни....

# 113
  • София
Мисля си, че няма значение кога ще са последните дни? Предполагам (на теория), че е редно всеки един ден да се стремя да изживяваме като последен, защото той може да се окаже именно такъв за мен или за някой друг и реално бива последен за хиляди християни по земята.
Ако знам, че това ще е последния ми ден, как бих го изживяла? В обвинения към околните, че тикат света към края му и живеят греховно или в разкаяние и любов към ближните? Надяваме да ми се случи второто!

Сред моите познати също се говори за свършека на света и обикновено нарочените за виновни са съвсем различни от тези, които момичетата преди мен описват. Обикновено биват набеждавани "фарисеите" и лицемерците, които най-силно ще се бият в гърдите, че са праведни.
Т.е. единно мнение сред хората, кой ще е антихриста няма. Ясно е, че този на който не искаме да споменаваме името е достатъчно лукав, че да ни надхитри всички ако не сме с достатъчно открити и честни сърца пред Бог.

Бог да ни е на помощ и да се спасяваме във всеки един ден!

# 114
Гей-паради ,еднополови бракове не са съществували преди.Човечеството продължава с извращенията много повече от всяко друго време.
Личи си, че не сте запозната с цивилизацията в Древна Елада и Древен Рим. Хомосексуализмът е бил нещо обичайно.  А в пределите на Османската империя дори и педофилията се е толерирала. Последните времена не се знае кога ще дойдат. Не ги споменавайте, че звучите налудничаво, а си живейте както вие смятате за правилно.

Никога целия свят не е бил подкосяван от такава пандемия.Имало е в миналото епидемии но в определени региони за определено време.Нямало е в целия свят както сега.Никога хората не са живели толкова разгулно както сега.
Пишете пълни глупости.
Първо: Никога не е имало такива пандемии, защото никога пътуванията не са били толкова бързи. Сега със самолетите за минути се минават хиляди километри. За един ден може да се отиде от един континент до друг. Нещо, което преди години е отнема ло месеци. Затова и вирусите се разпространяват толкова бързо.
Второ: Хората винаги са живеели разгулно. А преди християнството да стане официална религия и да наложи своето виждане за нещата е било още по- страшно.   За справка: индийските храмове със сцени от Кама Сутра, човешките жертвоприношения на маите, жриците на любовта в храмовете на Афродита, празниците на Дионисий и др.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 17:21 от Mia Rulana

# 115
Отдавна не съм писала в темата, само чета. Но искам да предложа да бъдем малко по-мили, по-добри и по-търпеливи един към друг поне в тази тема. Нека да спорим по-кротко и по-любезно. С любов ще се насочваме и поправяме Heart
Въобще не ми е налудничаво да мислим за последните дни. Но и аз не вижда никакви знаци. Цялата история е кървава,  с много войни, болести. Дори покръстването е било насилствено в един период от историята. Не знам кога ще дойде Краят, но подкрепям мнението на Gorg0nzola, че трябва всеки ден да внимаваме. Този ден ще дойде като крадец (мисля, че така беше), когато повечето не го чакат.

P.S. Нека в темата има мир и любов. Едно е сигурно, времената са тежки Sad

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 20:11 от Dari_77

# 116
Приемам апела. Да ви питам нещо по- банално: колко струва една свещичка в храмовете, които посещавате? Четох, че в Пловдив от днес са станали 80ст 😳 Това ми се струва много, според мен. Интересно ми е как е по другите населени места?

# 117
  • Пловдив
Mia Rulana,
Утре ще проверя.
Ако тези, най-евтините,на 40 ст.вече са 80ст.-това наистина си е двойно. И е доста рязко!

# 118
В Хасково всички свещи са увеличени двойно.Ритуалите също.От 1 юли.Най- малките са 80 стотинки,най-големите- 6 лева.

# 119
  • София
Точно двойно от преди 1-ви юли. Както беше изложено и в медиите. Ние преди купувахме от 1лв., вчера бяха 2лв. Предполагам тези от 40 ст. са 80ст. (че мъжа ми отиде да вземе, не съм ходила до касата). За София иде реч.

Общи условия

Активация на акаунт