Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 61 391
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Нещо бъркате, мен миналото лято като ме приемаха знам че казаха на лабораторията да изкарват спешно резултатите за да са готови преди манипулацията. Наскоро ми се бавиха едни резултати от МБ и звънях и ми ги изкараха веднага. Звъннете утре да питате, нещо са объркали или не са ги качили на време.

# 526
Да, ще звънна...

# 527
  • София
В последните месеци в две различни лаборатории ( нито едната не е Цибалаб) ми бавят изследванията, звъня им и се оказва, че са готови, но някой не си е свършил работата и не ги е качил. Нещо традиционно взе да става. 🙄

# 528
  • София
Ако сте на преглед при лекар в Щерев, лекарят вижда резултатите дори и да не са всичките. Поне миналия април/май беше така.

# 529
  • София
Маце, от години всичко пращат директно в Цибалаб. С изключение на четирите хормона преди ин витро. Виждала съм като почистват във втората врата уреда с който предполагам пускат там хормоните. И това е. Ако нещо кръвно е спешно тогава в Цибалаб го пускат като спешно. Но МБ не са в режим спешно.

# 530
Аз също мисля, че повечето неща си ги правят на място. Кръвна група примерно я изследват някъде другаде. Но ЧХГ ми излиза за под час уикенда, преди секциото изследванията ми бяха готови за 20-30 мин и то след 20ч, което няма как да стане ако ги носят другаде. Март пусках хормони на ЩЗ, чернодробни ензими, витамини, ПКК в неделя сутрин, всичко излезе към 12 ч същия ден.
Вероятно в случая на blueeyes наистина е някаква грешка.

# 531
По-важно е всичко да е в норма, пък и макар по-късно.
Утре ще звънна на регистратурата.

# 532
  • София
Да, важен е резултата да е в норма. Но освен хормони всичко върви в Цибалаб. Те са много голяма лаборатория и колкото са по-големи толкова по-бързо стават резултатите. Кандиларов, Сана и др. са малки и събират по цял ден проби за да ги пуснат наведнъж. А Цибалаб го правят още преди обяд да е дошъл и са готови. Задълбах в темата Цибалаб и Щерев, защото Цибалаб се намират точно зад бензиностанция Шел буквално на 5 минути от Щерев. И предвид увеличаването на цените ако някой има финансов проблем,защо не да спести близо 50% от цената?. Вижте цените на Щерев и Цибалаб и ще си направите сметка.

# 533
  • София
На мен винаги са ми излизали резултатите в Щерев в рамките на деня, а естрадиола и LH, когато се следи овулация - за 2 часа.

# 534
Тъй като вчера раздвижих темата, да кажа как приключиха нещата.
Права беше потребителката, която написа, че резултатът се визуализира едва тогава, когато последният показател е готов.
Сутринта позвъних на регистратура и оттам лаборатория и ми казаха кой е липсващият хормон.
Звъннах в Цибалаб и разбрах, че този хормон се изследва само два пъти седмично, в моя случай за проба, взета в събота - резултат в сряда. Но сряда е национален празник, я камилата, я камиларят.
Пак звъннах на регистратура и казах, че бих искала да разбера резултатите, които са излезли.
Казаха ми да отида на регистратура, ще ми ги дадат.
Това и направих. Разпечатаха ми ги със забележка, че резултатът не е готов, заради липсващия хормон, но всичко друго си видях.
Ами това е.
Явно софтуерърно просто не е възможно по-олектено решение, насочено към крайния потребител, но съм доволна от отношението, обстановката, резултатите. Бих ги ползвала отново.

# 535
  • София
Аз нямаше да съм доволна да ме карат да хода на място.

# 536
И при мен беше така един път. Същото ми казаха - когато излязат всички изследвания, тогава са видими са пациента, но лекарят ги вижда. Мисля, че имах микробиология или цитонамазка, която се бавеше и заради нея даже и ПКК не виждах.

# 537
Явно единият хормон е Антимюлеров. И на мен ми бяха казали така - веднъж седмично, но проверявайте. При мен се появи доста по-рано като ден и то в някакъв късен час, примерно 21-22 ч.

# 538
  • София
Да,по-редките хормони не се пускат всеки ден. Иначе ако имате попълнена карта със посочен мейл и дадено писмено съгласие, можеха да ви ги изпратят и на мейла. Най-вероятно сте попаднали на някое ново попълнение на регистратурата. Защото по принцип каквото и да искам ми го изпращат електронно и така не се разкарвам. Да вметна и че тези които ползваме директно Цибалаб електронно си виждаме всички резултати, които са готови а там където не са готови пише звездичка или пендинг. Със сигурност ще ви пуснат пробата в Сряда. Много са стриктни и без значение, че е празник.

# 539
Здравейте дами, има ли някоя, която е при доц. Андреева? Мисля да правя при нея изкуствена инсеминация... 😇

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 01:59 от yanamm

Общи условия

Активация на акаунт