Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 60

• 49 961
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Държавата купува, държавата продава и после пак държавата ще пълни. И даже ще са на далавера, защото сега цената е висока, а ще купуват после на по-ниска.

# 496
щом ти го гарантираш ще ти повЕрваме.
практиката и последните 25 г. показва друго

# 497
Въпреки всичко ми се струва странно да отворят резервите когато петролът е 107-8 долара на барел. По-благоразумно ми се струва, ако беше станал $200 примерно. Но е явно чисто политически ход. Сега да излязат с ново находище на желязна руда примерно и циркът ще е пълен.

# 498
Кога ще разберете, че управляващите не гонят печалба, главната им цел е да бъдат преизбрани. При 6лв за литър аналогични на 200$ за барел, едвя ли ще ги преизберат. Второ, ще има огромна инфлация, фалити, безработица, глад, международни влошени отношения и т.н. На никой политик не му е до това, за някаква си печалба и то за държавата, при положение, че в такъв случай ще има много повече държавни разходи. Но това нямада е главния проблем, по-скоро ще има бунтове, граждански войни и революция. Но товя и сега ще стане при 100$ за барел. В Африка и близкия изток вече има зародиш на нова арабска пролет. Просто текущатя икономика е толкова задлъжняла и затъваща, че петрол над 60-70$ я мъчи изключително много. Ние не го усещаме, щото има ценови контрол на тока, но за бензин и храна се усеща здраво.

# 499
а кога ще разберете, че тези всичките какафонии не са малка работа и че никой не ги прави без печалба. Т.е. преизбирани за какво?? За кефа да играят театър под високо напрежение ? Глупости.
защо висш мениджмънт взима висока заплата? Защо има такова текучество въпреки това?

# 500
https://www.capital.bg/biznes/imoti/2022/04/01/4330740_jilishte_ … shte_doplashtate/

Статия в Капитал, която потвърждава мненията от форума Heart Eyes

# 501
Инфлацията, когато не е много голяма, действа добре на икономиката. Но енергийната ценова ескалация в момента е тревожна, защото дърпа общата инфлация извън приемливото ниво. Правителствата трябва да отговорят преди това финно равновесие да се наруши.

Сега, като производство и селско стопанство почти не съществува, няма и инвестиции къде другаде да се правят и всички се насочват към жилищата. Общество на услугите, слаби, поръчкови политици, които са и с вързани ръце ( на кого първо да угодят, на тези които ги избират или онези, които ги спонсорират),
 поляризация на мнението. Bella ciao съгласна съм с предишното ви мнение “ Вече почти не се говори за идеология, култура, наука и пр. .. “гледа ли ли сте един филм от началото на 2000 - idiocracy?

# 502
Не гледам такива филми. Както и не чета книги с обяснения как да рабирам нещата около мен, как да се държа и пр.

# 503
Ами, разни хора, разни идеали. Тази тема е леко прозайчна, но много практична.

А пък аз определено мисля, че е много полезно общуването с различно мислещи от мен хора, стига да не мислят че само тяхното мнение е валидно), или чуването на по-различни мнения (форми и медии колкото искаш за тази цел), понякога дори се изненадвам.

# 504
Здравейте,имате ли представа какви са сроковете за присъединяване на нова жилищна сграда към топлофикация? От фирмата строител отговориха ,че акт 16 се забавя заради присъединяването, но не се ангажираха със срок.

# 505
Здравейте,имате ли представа какви са сроковете за присъединяване на нова жилищна сграда към топлофикация? От фирмата строител отговориха ,че акт 16 се забавя заради присъединяването, но не се ангажираха със срок.
Какво ги бърка Топлофикация за акт 16?
А ето в тази тема е обсъждана процедурата за присъединяване. Голямо търчане и чакане е.
https://www.bg-mamma.com/?topic=333913

# 506
Какво ги бърка Топлофикация за акт 16?
А ето в тази тема е обсъждана процедурата за присъединяване. Голямо търчане и чакане е.
https://www.bg-mamma.com/?topic=333913
Благодаря , явно няма да е скоро.Трябва да се копае за топлофикация и след това тротоар и озеленяване.Това им е обяснението.

# 507
  • Sofia
Много, много зависи от това което е направено при вас:

Цитат
Изграждане на енергийните обекти и съоръжения
Според чл. 137, ал. 1 ЗЕ при присъединяване на клиенти, ползващи ТЕ за битови нужди присъединителният топлопровод, съоръженията към него и абонатната станция се изграждат от топлопреносното предприятие и са негова собственост.

По изключение след предварително съгласуване, съоръженията може да бъдат изградени и от клиента като впоследствие се изкупуват от експлоатационното дружество. Изграждането стартира след снабдяване с разрешение за строеж и подписване на акт, образец 2а за откриване на строителна площадка.

До колкото съм запознат, някъде до около 2018 строителите са подписвали договор с който да изградят абонатната станция, след което въпросните съоражения се продават на Топлофикация.
Ако това е вашия случай, вероятно забавянето няма да е голямо тъй като е изцяло документален въпроса. Т.е. до няколко месеца.

Ако вашия строител е подал документи след тази дата е много вероятно да не е изграждал таква инсталация (тъй като винаги строителя е набутан и му заплащат абонатната станция на по-ниски цени спрямо реалните разходи) и тогава Топлофикация може да се забави практически неограничено - примерно 2 години.

# 508
Определено не си запознат Smirk

Истината е, че зависи от връзките на инвеститора с Топлофикация.
Абонатната станция почти в 99% от случаите я "даряват" на Топлофикация. Сложих кавички, защото този вид "дарение" противоречи на правната същност на дарението като доброволно.

# 509
  • Sofia
Така е при нас Wink Както се казва, при нашата Топлофикация това са реалностите. При вас не знам как е Simple Smile
Но може да разкажеш как е при вас, за да не е напълно безполезен и спам отговора ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт