Модни консултации (Март, 2022) - 64

• 50 647
  • 634
  •   1
Отговори
# 180
Дънките на Агент са много хубави 🙂
дънки с еластан над 2% не нося, размъкват се, но аз нося само скини или т.нар. Flare, които се разширяват само от колената надолу.
И след пране все са ми малко твърди, но каквото такова 🙂

# 181
Като заговорихме пак за дънки скоро си купих чифт 99% памук и само 1% еластан и имам чувството, че:
1. Не мога да ги очупя;
2. Като ги очупя ще имам такива невероятни "колена", каквито имах през 90-тте Simple Smile))
Ужас, отвикнала съм от толкова плътни джинси! Но пък идеално ми стоят на талия и дупе, проклетите, иначе досега да съм ги върнала!

levi's 501 cropped jeans high rise straight leg

Не бой се. Не стават така лесно на колена.
Малко клекове и ще ги почувстваш перфектни. Виж и това, може да ти помогне.
https://victorialunina.com/legendarnye-dzhinsy-vse-chto-znat-pro-levi-s-501/

# 182
Ох бе Еланор,
Всичките ми палта са скъпи и нямам нито едно заваляно.
И по същество, не ти трябва това палто. Преходното време е твърде кратко и утре изведнъж ще стане много топло.
Интересно ми е какви са тези скъпи палта,марка и състав? И под скъпи какво се разбира-че марката е скъпа,че сте ги купили на висока цена или? "Скъпо" само по себе си нищо не означава.. Имам и "скъпи" и 'евтини"палта и нямам заваляно. Но на палто от кашмир носено с чанта на рамо ,си личи къде се е носила чантата,незвисимо от цената...примерно.От палтата на масовите марки има доста качествени палта с много по-добра изработка от такива от по-висок клас,на които цената е само заради марката.
Допълвам. Имах любимо палто на ХМ вълна кашмир,прано многократно в пералня и не мръднало.

# 183
Имам от Ризървд подобно палто отскоро и стои много добре. Материята не мисля, че ще е от завалващите се.
В тези времена, в които живеем , нямам претенции да нося скъпи дрехи .
И комбинацията зелено - розово, якето също е Ризървд, за 30 лв, леко, топло и по мярка, перфектно пасва на цветотипа ми, Хич не съжалявам, че не е 300 лв.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 02:00 от Mateah

# 184
Много мои цветове са зеленото яке и розовия леопардов шал. Особено шала ❤️

Нямам опит с палтата на Reserved, но имам дреха за спорт от рециклирани бутилки и плата е доста добре като качество.
Имам няколко тънки палта, но в България имаме два сезона - б@си студа и б@си жегата и я ги облека по няколко пъти, я не.

# 185
  • в Кошера
Като заговорихме пак за дънки скоро си купих чифт 99% памук и само 1% еластан и имам чувството, че:
1. Не мога да ги очупя;
2. Като ги очупя ще имам такива невероятни "колена", каквито имах през 90-тте Simple Smile))
Ужас, отвикнала съм от толкова плътни джинси! Но пък идеално ми стоят на талия и дупе, проклетите, иначе досега да съм ги върнала!

Скрит текст:

Точно този модел, в точно този цвят ми пристигна вчера - стоят наистина жестоко! Blue Heart
Търпеливо си изчаках наличността на размера, с дължината, която исках.

Мразя дънки с (много) еластан, точно те ми стават на разни ставни разтежения. Stuck Out Tongue Closed Eyes
До 2% в състава е търпимо за мен.

..............................

Мерси за темата! bouquet Hug

# 186
2% са напълно достатъчни. Левис имат дънки със състав лиосел, полиестер и вискоза и седят прекрасно. Плата пада тежко и е много мек.

# 187
Момичета, стеснявали ли сте успешно дънки в талия и ханш, все си мисля, че ще личи и ще се развали линията. Имам едни бойфренд, не знам къде съм бляла като ги мерих, но са ми широки, вече 2 пъти се пробвам и не ми е комфортно да ги нося така. Не са хич евтини и не мога да ги прежаля още и да ги подаря... Колан е вариант, но те са със средна талия и не ми харесва особено как стоят с колан... та някакви идеи Simple Smile

# 188
Зависи колко са ти широки и също как и какви са шевовете. Аз съм свивала отстрани при джобовете и също отзад , но там е голяма занимавка да се справиш със симетричния двоен шев.

# 189
  • София
Стеснявала съм успешно без да искам в сушилнята Grinning

# 190
Това е най- добрия вариант. Всичко друго е рисковано. Едно дънки не ми ли стават, или ако са ми дълги не ги купувам. Дънки се преправят трудно и винаги им личи.

# 191
Mерси, Оutnocontact!

Като заговорихме пак за дънки скоро си купих чифт 99% памук и само 1% еластан...
Скрит текст:
Точно този модел, в точно този цвят ми пристигна вчера - стоят наистина жестоко! Blue Heart

Мразя дънки с (много) еластан, точно те ми стават на разни ставни разтежения. Stuck Out Tongue Closed Eyes
До 2% в състава е търпимо за мен.
Големи сме майсторки да си поръчаме еднакви дънки Simple Smile)) Честити и на теб!

2% са напълно достатъчни. Левис имат дънки със състав лиосел, полиестер и вискоза и седят прекрасно. Плата пада тежко и е много мек.

Стана ми интересно, защото обикновено пипам и гледам кройките да са оптимални за мен и доста по-рядко се вторачвам в състава на джинсите, та грабнах първите 3 закачалки с дънки да анализирам постфактум какво аджеба купувам, комфортно ми е и нося редовно.

1. 99% памук + 1% еластан
2. 77% памук + 20% лиосел + 3% еластан
3. 99% памук  + 1% спандекс
4. 70% памук + 28% лиосел + 2% полиуретан
5. 80% памук + 19% полиестер + 1% еластан
6. 56% памук + 22% полиестер + 21% район + 1% спандекс
7. 79% памук + 20% полиестер + 1% спандекс
8. 97% памук + 3% еластан
9. 92% памук + 6% лиосел + 2% еластан

Не съм забелязала на 2-та чифта с по 3% еластан да стават "колена", но те са достатъчно широки.

# 192
Дънки в кръста съм стеснявала успешно при шивачка. Не е лесна интервенция и е за професионалист.

# 193
  • София
Момичета, стеснявали ли сте успешно дънки в талия и ханш, все си мисля, че ще личи и ще се развали линията. Имам едни бойфренд, не знам къде съм бляла като ги мерих, но са ми широки, вече 2 пъти се пробвам и не ми е комфортно да ги нося така. Не са хич евтини и не мога да ги прежаля още и да ги подаря... Колан е вариант, но те са със средна талия и не ми харесва особено как стоят с колан... та някакви идеи Simple Smile
Да, няколко пъти, при шивач, но моделите са били такива, че джобовете позволяваха леееко събиране. Стеснявали са ми ги през шева в средата, ако джобовете са много приближени, няма да стане добре и ще се наруши симетрията. Стесненият участък е като триъгълник, като широката му част е при колана (не съм сигурна дали обясних добре).
Ако джобовете са приближени трябва да е от двете страни на ханша.

# 194
Agent, може да ги накиснеш в хладка вода с 3-4 супени лъжици оцет.
Но си искат носене за разчупване. По-бързо ще стане, ако ги облечеш леко влажни и изсъхнат върху теб, но не е за препоръчване,... то са бъбреци, яйчници.
https://www.gq.com/story/7-things-you-should-know-jeans-from-den … rt-scott-morrison
https://www.dalstonmillfabrics.co.uk/fabric-blog/denim-weight-co … version-oz-to-gsm

Общи условия

Активация на акаунт