Модни консултации (Март, 2022) - 64

• 50 555
  • 634
  •   1
Отговори
# 540
То и за България много зависи къде. В София в определени заведения срещам само много добре облечени хора. Аз не си падам по чайешукарие стила, и съм си прекарала половината живот по големи градове в чужбина и сравнявам с тях. Така изглеждащи хора има и в България (вероятно повечето са в по-големите градове, ама то пък и половината население е в София кажи речи), макар че действително друг типаж сякаш се харчи повече.

# 541
Обикноввно изказвания за стила в България  , направени от чужденци(независимо мъже или жени), не са от най ласкавите
Хах, това не е вярно.
Стила в България, особено на жените е много по-добър от масовия такъв в Испания, Италия, Гърция, Германия, Австрия.....
А за мъжете особено в по-южните страни не ми се и говори - масово има едно залитане сякаш се движат твърдо в лявата лента.
Харесват ми също как се обличат румънки, полякини, хърватки.
С толкова хора от различни националности говоря и никой до момента не си е отворил устата да критикува стила на хората в България.

# 542
  • някъде под слънцето...
Не споря.
 Написах, това, което съм чувала лично от различни хора посетили или пребивавали в в България.
Сред тях и единия от основателите на "Манго" .
Повтарям въпрос на гледна точка.
Между другото стила на източноевропейкара е доста разпознаваем.

BadKarma, напълно си права.
То от квартал до квартал има разлика, да не говорим от град до град или  от държава до държава.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 14:51 от sl

# 543
Последното…няма как да го отречем, за източноевропейския стил 😄 Изобщо всичко е относително. Аз примерно винаги съм си викала - какви слаби жени има в България, верно малко прекаляват откъм облекло, ама пък са иначе хубавички. Загрозяват се един вид с чалга стила си.

И тръгва една дискусия с приятели мъже, около 30 годишни, къде ги виждам тея слаби жени, не било вярно. Не им повярвах, но започнах да се заглеждам. По разни “шикозни” заведения жените според мен масово изглеждаха страхотно, е да, но като се разхождам просто някъде - верно гледам на моите години момичета (тъй де, жени около 30-така), отчасти много запуснати. Много се учудих. В заключение, навсякъде има от всичко, чужбините не са изключение, и там не смятам, че масово са супер стилни, никак дори. Много, много зависи къде точно сте се разхождали и какво сте видели.

# 544
  • някъде под слънцето...
Никъде не съм написала "чужбина =стил"
Само казах, че стилът има различни кретирии  за различните страни.
Нито  съм написала , че тези критерии  са по добри или по лоши.Просто  са различни.
Ако някой не иска да забележи разликата в критериите , няма лошо.
Единственото изключение, може би са италианците.Те имат вроден усет за естетика и красота, и то не само за облекло.

# 545
Не съм го имала предвид като критика или спор, нито конкретно към твоето изказване, извинявай ако така се е разбрало. Разсъждавам си просто 😄

Аз съм живяла в Милано и там има едно такова престараване по отношение на модата, чак до абсурдност стига на моменти. Иначе там съм виждала - най-вече в по-зряла възраст - много повече жени, които очевидно са обърнали внимание на външността си отколкото в България. Във Франция също го има донякъде, в Испания също, пак донякъде. Но Италия извън Милано също е доста различна в това отношение, според мен.

И между другото, в Германия в определени градове - примерно Мюнхен и Хамбург, няма как да не ви направи воечатление, че има много стилни дами. Е, средностатистическата германка не е такава определено, но… Simple Smile

# 546
Благодаря ви🌸
Ще ходя след месец, за мен е скоро, за други може да е много не знам😀
Планът за момента е: закуска в някое приятно кафенце, разходка по Шанз Елизе, обяд с круиз по Сена, разходка в Люксембургските градини, вечеря в някой приятен ресторант и за финал - върха на Айфеловата кула.
Със сигурност няма да имам време да се преобличам, така че ми трябва нещо кокетно, но не супер строго.
Също така обмислях да съм с тези Хогл обувчици:

По-скоро си представям някоя миди рокля, със подчертана талия и може би 3/4 ръкав.

Забравих да спомена, че не съм в България и Фешън дейс вече не са ми опция Sad
Не знам какъв стил носиш и харесваш,  но си представям нещо дълго, относително лежерно, може би на цветя. Нещо,  което казва "романтика " + "чувствам се добре в кожата си".

Може би подобно,  евентуално по-дълго:

# 547
  • някъде под слънцето...
Не визирах средностатистически величини.Мисълта ми беше , че има разлики в понятията  за стил и мода, а кой как се облича и дали се придържа към тези понятия е тема на друг разговор.

# 548
Ами според мен понятията за стил в западна Европа са доста консолидирани, като махнем престараващите се, не съм забелязала никаква разлика в държавите в Европа, в които съм била. Носят се много нежни и обрани бижута, лек грим, нищо претрупано, в общия случай без шарении. Често едноцветни дрехи в пастелни цветове, по-шаренко (примерно рокли на цветя) през лятото.

А, да, и маникюри по 5 см важат навсякъде като липса на вкус.

# 549
Да, и за мен нокти по 5 см са липса на вкус...няма как да изглеждаш изискано като граблива птица в ръцете.

# 550
  • София
Аз отскоро следвам един профил в инстаграм, който показва стрийт модата в Загреб . Страхотни попадения има, поне за моя вкус.

Ей такива профили с удоволствие бих следила и за други градове, много по- интересни са ми от инфлуенсърките.

# 551
  • Street of Dreams
То и за България много зависи къде. В София в определени заведения срещам само много добре облечени хора. Аз не си падам по чайешукарие стила, и съм си прекарала половината живот по големи градове в чужбина и сравнявам с тях. Така изглеждащи хора има и в България (вероятно повечето са в по-големите градове, ама то пък и половината население е в София кажи речи), макар че действително друг типаж сякаш се харчи повече.

Grinning
В какво се изразява тази модна линия чайешукарие?

# 552
Този профил с модата в Загреб ми харесва много. Не намирам стиловите комбинации на родните дами да ми допадат. Има нещо в тях, което не ми се връзва. Във Франция видях чудесно облечени дами, както и такива с мазни коси и дрехи, минали през месомелачка. Не видях да страдат особено от към самочувствие, независимо как са облечени. В момента съм в Кьолн и умерения и елегантен стил на жените тук ми харесва.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 16:44 от LesMacarons

# 553

Grinning
В какво се изразява тази модна линия чайешукарие?

Това е идеология и житейска философия според мен 😄🥳 при това далеч не е нещо, което се среща само и единствено в България.

Най-лесно би ми било да сложа няколко снимки на познати, които се вписват, но не е етично и няма да го направя. Твърде дългите изкуствени нокти обикновено са част от това, комбинирани с твърде силен грим за през деня, модната линия аз ще я дефинирам като нещо между white trash и Джесика Рабит, независимо от фигурата и природните дадености. Често допълнено от несполучливи опити на дамата за естетична хирургия или като минимум прекаляване с хилаурона в устата, все едно устните са се надули след като любимия я е пребил.

# 554
  • някъде под слънцето...
Попаднах на такива държавани служутелки преди 7-8 години, когато оправях едни документи(община Пловдив).
Бях шокирана не само от описаните характеристики, но и от роклите с голи гърбове и изскочили бюстове.
Говоря за работното им място.Не в свободнито време.
Последната ми работа в България , преди да напусна страната, беше териториална  данъчна дирекция Пловдив и помня, че имахме сравнително строг   дрес код, който се спазваше от всички дами.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 17:27 от sl

Общи условия

Активация на акаунт