А веднъж една сервитьорка така ме ядоса... кафето ми беше 2,90. Имах точно 2,90 на монети - цяло 2 лв и стотинките - 4 х 20 и 2 х 5. Оставих ги така, защото освен тези пари имах цяло 50 лв. Да уточня, че бяхме група от десетина колеги и всеки беше оставил за неговата част от сметака, плюс имаше някаква горница за бакшиш. Оставили сме парите на масата и тръгваме да си ходим, при което сервитьорката ни вика зад гърба да сме сменили жълтите стотинки с бели, защото шефът ѝ не ги приемал ?!?
Излишно е да обяснявам за законовите платежни средства, както и за това, че тия стотинки реално ще останат в бакшиша ѝ.
Изобщо не ме впечатляват какво ще кажат или помислят разни пикли имащи се за нещо кой знае какво, а всъщност носят кафе..
Миналата година имах интересен случай във Варна, имахме сметка примерно 52лв, давам 60лв, като не казвам нищо. Минаха 5 мин, сервитьорката мина няколко пъти, ама ресто няма.
Попитах я какво се случва, с неохота каза, че сега ще види и след малко донесе цели 10лв. Казах й, че са в повече, а тя нагло каза нищо.
Щеше да е смешно, ама не беше тъжно, взех си парите и заминах. Един от компанията му стана неудобно, не знам защо и остави 2-3лв да не е на загуба, макар да е ясно, че всичко е нарочно.
Та по случайност познавах и шефа й и след това му казах как работят подчинените му..
Няма нужда да казвам, че над 50% от клиентите няма да кажат нищо и ще си заминат директно, с идеята, че те не са за 8-10 или колкото там лева, всички са топ гъзари и ги е срам да не си помисли келенрката, че са бедни, скръндзи, смотани или нещо от сорта..