Грубо обслужване. В мен ли е проблемът?

• 30 113
  • 556
  •   2
Отговори
# 105
  • София
*аси, навъртяха се страници да обяснявате на авторката, че кофти отношението е нормално. Не мога да си представя в какви ла*на газите, че репченето и подвикването алоу да ви се виждат нищо особено.
На едно “давай” щом е склонна на скандал - не знам, не знам.

# 106
  • София
На мен за 47 г. никой никъде не ми се е репчил и не ми е подвиквал. Точно обратното. Винаги са ме обслужвали мило и любезно. Дори някой да е бил крив, когато съм подхождала любезно, веднага е реагирал огледално. Важно е как човек подхожда и какво излъчва.
Ако някой се изрепчи, има начини за реакция, които не са да се изпада на нивото на простака. Да не говорим, че обичайно се усеща по езика на тялото дали отсрещният човек е агресивен и готов за конфликт, поради което е нормално да се заеме отбранителна позиция.
При идване на готови за скандал клиенти в кантората, директно им отказваме услугите ни, независимо колко се сърдят после и как ни обясняват, че без техните пари ще умрем от глад.

# 107
Има начини да се неутрализира неприятно отношение от служител и без да се влиза в надпреварата за най-селска пръчка.

# 108
'ма защо така дърпате да бъдем груби. Аз грубо отношение от персонал никога не съм получавал. Неадекватно - да. Обръщам го на бъзик. Има нещо вярно в приказката, че по дрехите посрещат и по ума изпращат.

"Алооооо" може и да са се провикнали, нейде из прованса. Но те там така си и говорят - какво се очаква, такова е нивото, възпитанието, образованието ако щеш...

# 109
Много те влече към тоя Прованс. Мно-го 😉

# 110
Понеже цял съзнателен живот се занимавам с институции, има голяма разлика в нивото на обслужване отпреди 20 г. и сега, в положителна посока. Никой не казва на каката, че трябва да търпи лошо отношение, напротив, казва й се, че търси под вола теле, ненавиждам мнителни хора, които търсят конфликт.
Влизаш им с огромна доза позитивизъм и така се стъписват, че ти свършват всичко за секунда и ти благодарят, ама то и за това се иска малко акъл, времето е ценно, няма да го губя в скандали, па и да си правя статистики, и да дебна кой с къв тон ми е отговорил, за да валидирам собственото си невъзпитание, ц

# 111
  • София
Прави са Кика и Рей, както казва колежката - ти ги наказваш с добрина Laughing

Самомнителните, капризните, знаещите повече от теб са хора като нас, но имат нужда от обяснение. Мога да им го шибна в лицето, мога и да изхабя 100 думи да ме разберат човешки. Понеже избирам второто, та дипля пиячка и бонбони в офиса Joy

# 112
  • София
*аси, навъртяха се страници да обяснявате на авторката, че кофти отношението е нормално. Не мога да си представя в какви ла*на газите, че репченето и подвикването алоу да ви се виждат нищо особено.

Нормално е, когато се постараеш да го предизвикаш, и после да го ескалираш. Както вече казах, аз такова отношение не получавам. Но и гледам да си постеля за цветя, не за л**на Wink

# 113
  • Далечният изток
Даже и документи самите служители са ми попълвали като пусна чара... Blush

# 114
  • София
За девет месеца авторката е събрала толкоз скандали, колкото ние за цял живот не сме.
България ли е крива, чужбина та ли…..

# 115
  • Terra incognita
Чужбината изнежва, ша знаете Grinning

# 116
търси под вола теле, ненавиждам мнителни хора, които търсят конфликт.
Какво точно теле търси, че не разбрах? Посрещат я грубо, крещят ù от другия край на помещението, правят ù селски демонстрации. Може би трябва да изчака да хвърлят нещо по нея, че да не търси под вола теле.

Нормално е, когато се постараеш да го предизвикаш
Разкажи ми повече! Как се е постарала - като търси служителя в нормално работно време и поздравява?

# 117
Ама наистина, служителката й казала- "давай", и последвал скандал. Аз ако съм, ще си отбележа наум "каква невъзпитана жена", и ще го забравя след половин час. Като ходим по такива места, нашата цел е  да си свършим възможно най- бързо и безпроблемно работата, а не да превъзпитаваме хората. Една такава разправия би ме натоварила много, но други се хранят със скандали и си ги търсят и предизвикват. Което не значи да търпиш да те овикват, ама чак пък такива случаи не съм имала.

# 118
При комуникацията си с чужбински чиновници и служители далеч не съм останала с впечатлението, че постилат червен килим специално за нервни гражданки, особено чужденки.

Всъщност и да не си имал лично съприкосновение, достатъчно е да разцъкаш форума и да прочетеш как потребителки трябва да изтъкнат брака си с местен, за да получат съдействие и нормално отношение. И разбираш, че совите не са това, за което ги рекламират.

# 119
Имам чувството, че в община не сте влизали. Така любезно те хлъзват и те правят на луд, че няма накъде. Не знам какви заплати взимат, но са им много. Ако си адвокат или брокер, или работиш нещо такова, че си често в общината и знаеш какво да правиш, сигурно няма да имаш проблеми. Не дай Боже, да си обикновен гражданин и да отидеш за някаква услуга, особено, ако е по-завързан случай - направо те подмятат като топче за пинг понг между отделните институции. Чиновникът е непобедима сила зад гишето си и това дали си любезен или не няма никакво значение.
В интерес на истината, мога да кажа, че аз съм доволна от КАТ. Наистина имат организация и нещата вървят с ред. Миналата година прекарах почти цял ден, защото трябваше да свърша няколко неща, но вървяха с ред и чаках минимално. Също е организирано така, че да можеш да чакаш отвън, без да се тъпчеш в помещение с много хора.

Общи условия

Активация на акаунт