Грубо обслужване. В мен ли е проблемът?

• 31 772
  • 556
  •   1
Отговори
# 480
  • Terra incognita
Отидете в ресторанта на Манчев, примерно, и си поръчайте филе на скара, естествено извън менюто и домати и краставици, кажете да ви ги маркират като гарнитура. Дали няма да ви пратят в някоя балканска скара?
Ресторантите по- висок клас, особено специализираните, не предлагат такива услуги. Скоро бях в хубав италиански ресторант, не, не предлагат домати и краставици, както и филе на скара. Има си лист с нещата, които предлагат, строго организирани и подредени. Малко, но качествени.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 14:03 от VickyTaylor

# 481
Детето се храни здравословно и не яде вредни храни и пържено, а така също и както дадох примера със зелените салати, които просто не обича.

И не, не смятам, че сме нагли.
Смятам, че е нормално да искаш нещо, което е по индивидуалните ти “претенции”. Още повече, щом е за детето.
Нагли сте и още как! Детето като не яде вредни храни и пържено, не го водете на ресторант. А и не вярвам да му стане нещо, ако веднъж хапне нещо вкусно. За вас всяко искане може да е нормално, но персонала е в правото си да ви откаже, имат си меню и там е записано какво предлагат.

# 482
О, чувала съм за ресторанти, в които се сервира точно едно ястие, и то е специалитетът на главния готвач за дадена седмица. Може дори да нямаш идея какво точно представлява. Ако не ти харесва, прав ти път.
Но по разказа на Силвър разбирам, че този ресторант не е такъв и са били възможни промени според желанията на клиента.
Или сервитьорката е била неопитна, или просто не й се е занимавало. Може би ако бяха избрали някакви конкретни неща от менюто, които да паснат на режима на момиченцето, нямаше да е така. Но девойката се е чудила какво точно да каже в кухнята и после как да го маркира и затова директно е отказала.
Вероятно в някой не толкова изискан ресторант много по-лесно и бързо би се решил проблемът.
Силвър, а вие защо не говорихте с управителя? Поне щеше да стане ясно това нова политика на заведението ли е, или самата сервитьорка еднолично така е преценила.

# 483
Според мен има известно противоречие между скъп, елитен ресторант с не знам си колко звезди (аз между другото знам за звездите Michelin, каквито ресторанти в България няма все още май, или евентуално Dieci, това ресторант с 4-5 звезди ми бие на хотелски ресторант) и оплакването, че детето не ядяло вредна и пържена храна. Много странно ми звучи. Хем хубав, скъп, елитен - хем вредна, нездравословна храна.

ПП: да не би да се имат предвид звездите оценка в Гугъл?! Не, нали?

# 484

Силвър, а вие защо не говорихте с управителя? Поне щеше да стане ясно това нова политика на заведението ли е, или самата сервитьорка еднолично така е преценила.

Не исках да го правя на толкова голям въпрос. Избрахме от менюто компромисен вариант, детето си рови в чинията през цялото време, докато избира, какво да хапне и така.
Ако беше само това, Ок, цялостното отношение на сервитьорката не беше добро. Затова и споделих тук.

Според мен има известно противоречие между скъп, елитен ресторант с не знам си колко звезди (аз между другото знам за звездите Michelin, каквито ресторанти в България няма все още май, или евентуално Dieci, това ресторант с 4-5 звезди ми бие на хотелски ресторант) и оплакването, че детето не ядяло вредна и пържена храна. Много странно ми звучи. Хем хубав, скъп, елитен - хем вредна, нездравословна храна.

Написах, че детето се храни здравословно като дадох пример с “чисто филе” и “чисто месо”, т.е. без мазнина по него, филе.

После последваха интерпретации с “вредно”, “нездравословно”, “джънк” и т.н, за които аз не нося отговорност.. Така, че противоречие има само в това, че - както казах- често се коментира без да се чете.

# 485
  • Варна
…..
Но по разказа на Силвър разбирам, че този ресторант не е такъв и са били възможни промени според желанията на клиента.
….

Никъде не пише такова нещо!  Възможни са били промени в ДРУГИ ресторанти.

# 486
  • Terra incognita
А вие как се държахте с нея? Разбира се, нищо не оправдава лошоро отношение, но дали капризите ви не са били малко вповече?
Често се случва децата ми да не харесат поръчаното в ресторант и в крайна сметка да не ядат. Никога не съм го приемала каъо проблем. Като не им харесва, да не го ядат, това е положението. На децата не им е чак такъв проблем яденето. В крайна сметка сме отишли преди всичко, за да се разтоварим и да си прекараме добре.

# 487
  • Далечният изток
Звезди Мишлен нямат нищо общо с категоризацията.

Silver Light, детето не яде вредни храни и пържено каза...
Едва ли елитният скъп ресторант е предлагал само вредни и пържени храни...
Мисля, че просто сте прекалено претенциозни...

# 488
  • София

Не исках да го правя на толкова голям въпрос. Избрахме от менюто компромисен вариант, детето си рови в чинията през цялото време, докато избира, какво да хапне и така.
Ако беше само това, Ок, цялостното отношение на сервитьорката не беше добро. Затова и споделих тук.

Написах, че детето се храни здравословно като дадох пример с “чисто филе” и “чисто месо”, т.е. без мазнина по него, филе.

Може да не сте били първите за деня с претенции и да ѝ е писнало.А ако всеки ден има по някой претенциозен, още повече може да и е писнало. А ако се е опитвала да предава на готвачите  различни от менюто поръчки и готвачите са я навиквали, няма как да е щастлива.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 14:32 от Тайна

# 489

Детето се храни здравословно и не яде вредни храни и пържено, а така също и както дадох примера със зелените салати, които просто не обича.

Смятам, че е нормално да искаш нещо, което е по индивидуалните ти “претенции”. Още повече, щом е за детето.

Аз това прочетох. Тук пише вредно и пържено. Надявам се, че това обяснява объркването ми по отношение на нивото на ресторанта и същевременно чужденката какво да се поръча на детето, което да не е вредно, пържено или то да го яде. Повтарям се, в много от наистина хубавите ресторанти малки деца не се допускат.

Но хайде вече да спрем да тормозим Силвър, темата не мисля, че заслужаваше толкова внимание.

# 490

Аз това прочетох. Тук пише вредно и пържено. Надявам се, че това обяснява объркването ми по отношение на нивото на ресторанта и същевременно чужденката какво да се поръча на детето, което да не е вредно, пържено или то да го яде. Повтарям се, в много от наистина хубавите ресторанти малки деца не се допускат.

Но хайде вече да спрем да тормозим Силвър, темата не мисля, че заслужаваше толкова внимание.

А защо си изрязала контекста? В този отговор става въпрос за храненето на детето, а не менюто на ресторанта.

И да, прекратете темата…
Преди малко се замислих, защо моят пост предизвика толкова внимание? Винаги, когато някой в бг общество каже, че има желание за нещо по-различно, че има някакво изискване, което е по-различно, всички останали скачат срещу него. Ами…. искайте и вие.
А фактът, че имаше от една потребителка пост с иронично и жлъчно изказване за “4 годишната гимнастичка” няма да коментирам, защото е толкова долнопробно, че нямам думи..

# 491
  • Terra incognita
Какво значи има желание за нещо различно? Ти изобщо ли не разбираш за какво ти говорим, или така ти изнася? Хубаво е човек да осъзнае, че светът не се върти около него. Отишла си в ресторант и изискваш нещо, което не е по правилата. Разбери, хората не са длъжни.
Проблемът не е, че в бг обществото хората скачат срещу някой с претенции, проблемът е, че не се спазват правиала и установен ред и всеки си мисли, че другите са му длъжни. Защото това вашето не е желание за нещо различно, а чиста претенция.
Точно това подразни множеството потребилити, в това число и мен.

# 492
  • Варна
Представям си всеки да започне да си иска каквото му скимне по ресторантите… 😂😂😂 После ще има мрънкащи защо бавят поръчките и защо са им маркирали еди какво си в сметката и защо толкова скъпо.

Не сте отишла на фризьор, че да искате нещо по-различно.

Все едно да се разсърдя, че в Икеа са ми отказали поръчка за гардероб с различни размери, понеже в друг мебелин магазин правят гардероби във всякакви размери.

# 493
  • Terra incognita
Най- голямата грешка на един ресторантьор е да тръгне да играе по гайдата и да удовлетворява прищевките на всеки един.

# 494
Ами ако претенциите ви са, че понеже детето е на 4 и ходи на гимнастика, и затова трябва да се храни под строг режим, честно казано абсурдно е. Не говорим за олимпийски състезатели, хайде малко по-сериозно. А никой да не ми обяснява колко ви е приоритет храненето на детето и хранителният му режим, след като сте отишли на ресторант, който познавате - нали сте често там - и никой не се е замислил, че детето нямало какво да яде. Освен ако детето няма някакви здравословни проблеми, нищо няма да му стане да му поръчате пържени картофи веднъж.

Вече почна да става откровено нелепо.

Да обобщя: разбира се, че можеш да попиташ, сервитьорката има право да ти откаже, да кажеш след това, че предпочиташ да ви обслужи колегата - който явно също е отказал, защото каза, че сте поръчали нещо компромисно - е според мен ненужно, освен ако тя не е била изрично груба, в който обаче случай трябва да говориш с мениджъра.

Общи условия

Активация на акаунт