Лидл 161 - Мартенска портфейлоизпразваща

• 115 280
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 1 215
  • На изток от Ада
Пропуснала съм семената за покълване. От днес ли са?
От седмица или две са.

# 1 216
  • Sofia
Може и да е вкусно, ама на мен ми звучи толкова сухо... багета или дори брускети ...
Но с овкусени трохи  бих поръсила всяка паста, това е съвсем друго нещо...  Simple Smile

# 1 217
Насито, благодаря, утре ще ги погледна.

# 1 218
  • Плевен
Milasara, ютии видях в този на бул. Георги Кочев. Имаше в два цвята.

# 1 219
Днес опитахме гиросите, които са в брошурата следващата седмица. Съставът е умопомрачителен, но вкусът е отличен. Точно като току-що приготвен гирос. Правя домашен - еми не става като този, правен на шиш.
Скрит текст:
Но се замислих, като четох състава и после разгледах няколко промишлени подправки, дали тези гироси, които си купуваме на улицата, не са приготвяни със същите подправки? И реално нямат същия състав?
Както и да е - вкусен е много, да знаете.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 17:05 от Нищо лично

# 1 220
  • Пловдив
Обожаваме и ние багетата с билково масло! Тази с чесън ми идва тежка и имам киселини, но може да е от някоя друга храна, която съм яла към багетата.

Днес си купих намалена салата Романа (0.99) и черита Кумато. И кивито беше малко намалено (2.99). Чудих се на панираните калмари. 2 пъти ги наобиколих, но накрая реших да си купя туби нататък и сама да панирам.
Заредих малко рибни консерви и намалени плодови млека (0.85)

# 1 221
  • Варна
Тези калмари как е най-добре да се сготвят?

# 1 222
  • София
Тези калмари как е най-добре да се сготвят?

Много често купувам от тях. Пека ги във фурната, не ги пържа. Подреждам в тава върху  хартия за печене.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 18:00 от Amiamo

# 1 223
  • Sofia
Сега се прибирам от нашия Лидл, утрешният гофретник е зареден вече.

# 1 224
Само при нас ли не зареждат повече от крема за ръце с жълта капачка? Голяма оферта е, толкова дни минавам през магазина (не само заради това, разбира се) и все няма...
Това пише на опаковката на семенцата /според мен, не са точно кълнове, а микрорастения/:

# 1 225
  • На изток от Ада
Кой крем, Долс? Ще видя!
За растенията пише микро градина, май са микро растения.

# 1 226
Този с жълтата капачка с Q10. За зряла кожа е уж, моята не е все още такава, не е и суха, но много ми харесва точно този крем- консистенция, аромат, ефект...Зеленият с лайка използвам през топлите сезони, сега жълтия.

# 1 227
Само при нас ли не зареждат повече от крема за ръце с жълта капачка? Голяма оферта е, толкова дни минавам през магазина (не само заради това, разбира се) и все няма...
Това пише на опаковката на семенцата /според мен, не са точно кълнове, а микрорастения/:

И аз ги гледах по-миналата седмица.

Микро растенията се отглеждат лесно и бързо в домашни условия. Консумират се в ранен етап на развитие, когато растенията развият първата двойка същински листа. Те са СУПЕР ХРАНА, защото съдържат всички витамини и хранителни вещества, необходими за изхранване на възрастно растение, но концентрирани само в 2 листенца!  В някои случаи разликата в концентрацията на хранителни вещества е няколко пъти. Освен, че са супер здравословни, микро растенията са и много вкусни. Те носят вкуса на възрастните си роднини, с добавена свежест и хрупкавост. Те са чудесно допълнение към сандвичи, салати и ястия.

Но малко не ми се вярва, в няколко листенца да има достатъчно витамини, но кой знае.
Скрит текст:
В зависимост от вида микро растения, можете да консумирате първата реколта след 1 до 4 седмици. Берете реколтата с чиста ножица и отрязвайте стеблата в дъното им. Отрежете и измийте събраната реколта непосредствено преди консумиране. Когато съберете цялата реколта, изхвърлете оставащите корени и почва и сте готови да засеете следващата порция здраве!

Ако сте нетърпеливи и обичате бързите резултати, микро растенията са най-добрият избор! Вместо да ги чакате 2-3 месеца да пораснат, да формират цвят и да отгледат плод, микро растенията дават първата си реколта след само 2-4 седмици.

Нашите съвети за отглеждане на микро растения ще ви помогнат да си направите експресна микро градина вкъщи.

Микро растенията имат много приложения. Добавете шепа микро растения към дневното смути, и ще вдигнете здравословната хранителна стойност в пъти! Направете любимия сандвич още по-вкусен и апетитен с микро репички и микро рукола. Освежете салатата с цветни микро растения като поръсите с микро червен босилек и манголд.

Какво са микро растенията?

Микро растенията са просто млад разсад от познатите ни различни зеленчуци и подправки. Те са по-развити от кълновете и са по-малки от нормалните растения. Те са покълнали само 10-12 дни преди да ги видите в чинията си.

Ето някои от предимствата в отглеждането на микро растения:

Микро растенията са бързи зеленчуци. Можете да отгледате реколта от различните видове за 2-4 седмици.
Микро растенията са много хранителни: Изследвания показват, че в микро растенията има в пъти по-голяма концентрация на хранителни вещества, отколкото в техните пораснали роднини. Червеното зеле, например, съдържа 40 пъти повече витамин Е, отколкото възрастното растение.
Микро растенията са много вкусни: освен, че имат висока концентрация на хранителни вещества, съдържат и концентрация на вкусове и аромати. Някои от тях са пикантни, а други – сладки и хрупкави.
Можете да отглеждате микро растения навсякъде: дори и да нямате градина, можете да отглеждате микро растения на балкона, на прозореца , или дори на кухненския си плот!
Отглеждането на микро растения е много лесно и бързо стига да сте си набавили основните материали:

Семена:Използвайте специално селектирани семена за отглеждане на микро растения. Те не съдържат пестициди и други вредни препарати и могат спокойно да се консумират в ранна фаза на развитие. Забавлявайте се и опитвайте различни вкусове: босилек, броколи, манголд, див лук, горчица, грах, японска салата мизуна, червено зеле, кориандър, люцерна, ядлива латинка, рукола, кресон, черна ряпа, репички, спанак и други.

# 1 228
Но малко не ми се вярва, в няколко листенца да има достатъчно витамини, но кой знае.
Дали е достатъчно зависи какво количество ще изхрупаш, по принцип имат повече витамини на грам тегло. Просто нещо различно да сложиш в сандвич или омлет, за гарнитура са интересни, въобще имат си предимства, не е казано че трябва да минеш на диета да ядеш само тях.

# 1 229
О, напротив, супер храна са о наистина са толкова полезни. От описанието виждам, че просто са мн семената и говорят за поници. Нищо невиждано. Не знам цената как е. Иначе кълнове и поници стават от сума неща.

Общи условия

Активация на акаунт