Лидл 161 - Мартенска портфейлоизпразваща

• 115 325
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 195
А защо така масово не ползвате хималайска сол? Само аз ли живея с грешната представа, че е по-полезна?

# 196
  • Пловдив
А защо така масово не ползвате хималайска сол? Само аз ли живея с грешната представа, че е по-полезна?
Аз не я използвам, защото води до йоден дефицит, а аз и без това имам проблем с ЩЖ.

# 197
То има уж някакви полезни минерали в нея, но пък няма йод хич, та затова като че ли отмина и тая мода. В България неслучайно трапезната сол се йодира, трябва си ни това, такъв регион сме. Най-малкото, е хубаво да не е само хималайска през цялото време.

# 198
Който смята, че ще си набавя йод от сол, трябва да се отрови от сол. Същото се отнася за другите микроелементи. Солта си е натрий и толкова. Е, има и калиева сол. 🙂

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 20:59 от soul81

# 199

На мен ендокриноложката ми го е забранила изрично.
Иначе аз лично ползвам и ситна, и едра сол. С едната готвя, с другата соля.

Аз също имам неизползван купон за овес. Ако някой желае, нека пише, ще му го дам.

# 200
Нали добавят и друго и уж е йодирана трапезната допълнително, знам ли ги вече. Не знам колко остава и колко се усвоява от това де.
То и от хималайската ако чакам да си набавя минерали и да стана супер здрава... има да си почакам. Пък цената в пъти по-висока.
Дразнещо е обаче като чуя някой да ми изнесе лекция как "обикновената" сол е много вредна, а пък хималайската полезна, тая мода вече ми идва в повече.
Ама пък всеки да си соли с каквато сол си е решил, нали затова има толкова видове. Продължавам да твърдя обаче че комбинацията е тъпа между смляна и на бучки.

# 201
Проблемът на бялата готварска е, че според лабораторни изследвания показвала примеси, включително на микростъкло. А това носи последствия. Не съм проучвала дали всички производители и т.н., защото и без друго не я ползваме от около 10 години.

# 202
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Някой може ли да даде мнение за хлебопекарната от предишни седмици?

От средата на м. 12.2021г.  имам хлебопекарната на Силверкрест. Много  съм доволна!  Хлябът става много вкусен!
Имам я  и е много хубава на добра цена. Но прави хляб от минимум 1кг.
и 900 гр. ще направи.  и 800 гр ....

# 203
А аз съм чела, че в хималайската сол има...камъни (не се шегувам). Дпколко е така- не знам, ни съм попадала на твърди "неща" в хималайската сол.🤔 И аз вече не я използвам за "основна", освен понякога от някоя мелница като допълнение. Но е много рядко. Няма лошо всеки да си купува, каквато му харесва, нали затова има разнообразие. 🙂
Кори с яйца имаше при нас и сме обзаведени с 2 броя, може и още да вземем. Нещо не съм догледала брошурата явно...чета за пиле комбо, за някакво свинско на промоция...но малко ме съмнява да са останали количества, особено от пилето комбо. 🙂

# 204
Соул, каква сол ползваш?
Аз съм на моменти, сега ползвам само хималайска, защото не мога да си намеря обикновена, която да ми е вкусна, а някои направо ми горчат. По едно време се бях засилила за келтска, но така и не взех да пробвам. Преди години купувах хърватска от Сърбия, но отдавна не съм ходила.
За щитовидната е спорен йода, при Хашимото съм чела, че не се препоръчва, но пък има и разни нетрадиционни методи за лечение с йодни протоколи, та..... 🙄

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 17:00 от Lemy

# 205
Леми,
Скрит текст:
то май и за селена е така...и не във всички случаи при проблеми с ЩЖ е препоръчителен...
Иначе преди от Делукс серията една синя сол в стъклена мелничка- много ми беше вкусна и с много интересен вкус беше. Не съм я виждала скоро...

# 206
Това пиле комбо какво включва освен цялото пиле. Ако са две бутчета не ми се вижда изгодно да ми ги смятат и тях на цена 3,99. Сякаш не  ми се вижда много оферта това комбо.

# 207
По спомен- пилешко филе+ бутчета с част от гърба. За тази цена е екстра, според мен.

# 208
  • Sofia
... Най-малкото, е хубаво да не е само хималайска през цялото време.
Те така сме у нас - готвя  с морска сол - едра и ситна, а без термична обработка сме на хималайска сол - зереждам солницата с нея.
.

За пилешкото комбо - то се вижда на снимката, че е още една долна половина пиле или както го пишат те - две четвъртини.  И цената нали е за всичко това - пиле и половина за 3.99 на кг...  и на мен ми изглежда добра оферта.
Взех си аз от мини чушките. Simple Smile
И с резене се обзаведох от К, че имах минаване от там.Simple Smile
И брошура за нашия филал никога не сме имали, ама ей на, за Вихрен имаме днес. И нали питаше някой...

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 17:56 от Morena

# 209
Изгодно изглежда пилето плюс 2 цели бутчета на такава цена, щом чак аз го загледах дето последните пъти пилешко от Лидл ме отказа трайно да купувам.
Колко струват само бутчета в Лидл че на 3,99 за кило да не са изгодни? Не съм обръщала внимание скоро, точно бутчета от там ме разочароваха и ги подминавам.

Общи условия

Активация на акаунт