Лидл 161 - Мартенска портфейлоизпразваща

• 115 041
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 660
Олио сякаш по-малко ползвах преди, но напоследък докато видя наличностите вкъщи и те се оказват привършващи.
Откакто правя млечна майонеза не малко олио заминава с нея, по този повод искам да благодаря на дамата, която сподели трика с лимоновия сок, nad_tab (ако не греша ника) - снощи правих пак такава майонеза, изцяло с продукти, закупени от Лидл (Верея на оферта, лимони, румънското олио), малко лимонов сок сложих и не се разби добре, стана на пяна, обаче като добавих още лимонов сок стана точно както трябва и се оправи грешката, а иначе, ако не знаех, че става с последващо разбиване при добавяне на още сок - щях да си имам само млечен сос.
Здравейте. Може ли точната рецепта?

# 661
Слагам в скрит текст, че сега ще се намесят недоволните от кулинарните рецепти в темата, но за протокола, със закупени от Лидл продукти я правих:
Скрит текст:
1:1 прясно мляко:олио и лимонов сок- слагам на око, зависи от големината на лимона, изцеждам половин лимон, но по-малко от изцеденото слагам, може би 3-4 супени лъжици- ако млякото е 100 мл и 100 мл олио, напоследък не меря, но с малко повече лимонов сок се пресича по-добре млякото, става по-кисело обаче. Тук количеството лимонов сок също зависи  от количеството прясно мляко, не трябва да се увеличава твърде много от сока тази част (прясното мляко и лимоновия сок  остават под олиото като се изсипят, но “разводняват” резултата, ако са повече от олиото), иначе ще трябва още олио.
В дълбок съд слагам първо млякото, добавям по желание нарязана скилидка чесън, черен пипер, сол, лимонов сок- винаги с прясно изцеден лимон- не лимонов сок от бутилките, които продават за лимонов сок; сипвам олиото (може да се направи и с повече олио, но искам да не е толкова мазна и я правя не 1:2 както имах първоначално една рецепта, а сега я правя успешно и в съотношение 1:1), добавям олио и с пасатор, допрян до дъното на съда разбивам, като към края с леко изтегляне нагоре на накрайника му, т.е.отлепяне от дъното приключвам самото разбиване. Дори и да е леко течна сместа, като постои малко се стяга от лимоновия сок, така че резултатът след разбиване веднага понякога е подвеждащ, само след 15-тина минути е допълнително стегнато, но това с опита вече го установих.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 10:59 от fenyx

# 662
Благодаря

# 663
Тази майонеза дали ще стане с ябълков оцет, вместо лимон?

# 664
  • Sofia
Тази майонеза дали ще стане с ябълков оцет, вместо лимон?
Тя купешката е с оцет. Simple Smile Става разбира се, киселината стяга.

# 665
Аз имам показания съд. Доволна съм, но е за голямо количество храна. Аз го ползвам по Коледа и Великден основно Simple Smile Иначе ми идва голям за ежедневни нужди. Хубавото е, че става и за фурна.

# 666
Пробвали ли сте този перлен лук, показан като нов продукт (извинявам се за лошата снимка), мек ли е или е хрупкав?

# 667
  • София
Как си разменяте купони?

# 668
Може би е добре информацията за размяна на купони да се добави в началния пост. Ще се избегнат обясненията на всяка трета страница кое се снима и как се изпраща, с име, без име...

# 669
Писано е вече, четете по- назад

# 670
  • Sofia
Може би е добре информацията за размяна на купони да се добави в началния пост. Ще се избегнат обясненията на всяка трета страница ...
Тц, категорично не помага.  След толкова години тук съм се убедила многократно.

# 671
  • София
Ако някой иска купоните за чипса от кафяв пълнозърнест ориз, Грана Паданото, Хумуса, храна за кучета, червени камби, скумрията или салатата Литъл Джем - няма да ги ползвам.

# 672
  • Пловдив
Кое червено вино от Лидл харесвате?

# 673
  • Пловдив
Кое червено вино от Лидл харесвате?

Вила Армира-сира.

# 674
Понякога наистина е много трудно да се следят всички постове или да се намери нещо в темата, макар че с търсачката става, стига да знаеш как.
Купонът се активира,  отваряте си лидл плюс картата , където е баркод и си правите екранна снимка. След това я пращате. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт