Лидл 161 - Мартенска портфейлоизпразваща

• 114 880
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 1 515
  • София
С кой препарат да си почистя хладилника отвън и отвътре? За стъклените рафтове имам W5 за стъкло - там ми е ясно. Иначе имам обезмаслител. Мислех си за гъстите пасти от миналата брошура?

# 1 516
  • Sofia
Аз имам 5 бутилки  олио + снощи отворената, та почти 6, да погледам какво ще стане. Иначе ще мешам олио и мас и те така...  Simple Smile

Хладилника почиствам с препарата за чинии и микрофибърна кърпа, най много малко препарат от рода на Циф да се наложи, ама това  е супер рядко.

# 1 517
Вино Марсала има ли в Лидл?

# 1 518
Хладилника почиствах с един биопрепарат, но ми свърши. Сега купих някакъв от Лидъл специално за хладилници, но още не съм го пробвала. Купих го от седмицата с почистващите препарати.

# 1 519
  • София
С кой препарат да си почистя хладилника отвън и отвътре? За стъклените рафтове имам W5 за стъкло - там ми е ясно. Иначе имам обезмаслител. Мислех си за гъстите пасти от миналата брошура?

Аз съм супер доволна от този който периодично пускат в Лидл, напоследък и стъклокерамичния плот довършвам с него Simple Smile

# 1 520
И днес няма от промо Яйцата ХХЛ... олио има на воля по скъпо е от кило месо  🤣
В 8.30 имаше яйца в Лидъл-а на Алабин, бяха си направо в кашоните, до хладилниците с охладеното месо, а не при другите яйца. Но дори в този ранен час половината кашони с яйцата бяха вече празни и явно се купуват доста. Сега видях на моите, че срокът на годност е до 14.04.2022.
Много се възмутих, че вчера в същия магазин кейлът беше по 2.49, а днес са сложили редовната му цена - 3.49. Нямаше да е проблем ако ставаше въпрос за ново зареждане с пресни листа кейл. Но нарочно ги погледнах, в пакетите вече имаше доста пожълтели листа, а те вместо да го оставят на 2.49 или даже намалят още, го пробват на цена 3.49 😁
Аз вчера взех 5 пакета да замразявам и сигурно като видят, че се продава добре, и хоп, хайде да вдигаме цените. Търговците в момента ни тестват какво можем да понесем като цени и къде ще се срещнат търсенето и предлагането. Но в Лидъл-а това е най-видимо. Сменят цените всеки ден. Добре, че понякога ги намалят, иначе щях да спра ходенето дотам.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 12:53 от Анонимен

# 1 521
Какво става с кейла след замразяване, не стои ли като попарен? Веднъж пробвах да замразявам рукола, беше ужасна после.

# 1 522
  • Sofia
Какво става с кейла след замразяване, не стои ли като попарен? ...
Като спанака... не че съм замразявала, но така смятам...  за готвене направо.

# 1 523
  • In transit
Не. В Метро има и по магазините за алкохол. Също в онлайн магазини за алкохол и/или за италиански стоки.

# 1 524
  • Sofia
Не. В Метро има и по магазините за алкохол. Също в онлайн магазини за алкохол и/или за италиански стоки.
Аха, в Лидл даже и в италианската седмица, не съм срещала Марсала, купувам си я онлайн.

# 1 525
  • In transit
Знае ли човек, може да те чуят от Лидл, да вземат да заредят Grinning

# 1 526
  • Sofia
Не ми се вярва, нещо не чуват... Simple Smile

# 1 527
  • Пловдив
От 7-8 години ползвам само тази боя от Б. Зареждам си да ми се застъпи със следващата година, защото у нас Великден е почти винаги 2 пъти в годината.
Страхотно ярки и силни цветове.

Ето ги върху тъмножълти яйца

От Лидл никоя боя не ми харесва.

# 1 528
Какво става с кейла след замразяване, не стои ли като попарен? Веднъж пробвах да замразявам рукола, беше ужасна после.
Много хубав си става, особено след специалната ми "обработка", но аз така процедирам с всички зеленолистни и пресни подправки независимо дали ще ги замразявам, ще правя салата или ще ги готвя.
Взимам огромна купа и заливам кейла със студена вода, отгоре слагам по-тежка чиния, за да го натиска да стои под водата и го зарязвам за 1 час (понякога го забравям и стои и повече 😁). Така хем му пада всичкия прахоляк и мръсотия, хем листата леко се рехидратират, т.е. стават по-сочни, поемат вода и изглеждат по-свежи после. След което го измивам много хубаво и ако имам желание, го минавам през центрофугата за салата. Ако не ми се занимава, просто изтръсквам много добре водата от листата направо над мивката. Режа на лентички и слагам в торбички за замразяване.
Точно както казва Морена, подобно е на спанака - ползвам го за супи, яхнии, т.е. за готвене. Цветът му си остава наситено зелен.
Между другото, горната манипулация с накисването във вода не я правя ако ще пека кейла като чипс. С практиката установих, че колкото са по-сухи от влага листата, толкота по-бързо става чипсът и е по-хрупкав. То и това е целта на печенето на кейла де, да се изпари влагата, за да останат фибрите и да се превърне в "чипс".

# 1 529
От 7-8 години ползвам само тази боя от Б.
Какво е Б?

Общи условия

Активация на акаунт