"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 568
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Каква грешка пък да има? На различните лаборатории може да има различни референтни стойности.
Nezabravka, най-вероятно не си бременна, на всяка жена се случва понякога отклонение в цикъла. Повтори след няколко дни теста и ако е отрицателен, отиди на лекар.
нали съм на написала че ако няма грешка е нещо което не знам!! . Не знаех че при всяка лаборатория е различно.!!!

# 151
Здравейте момичета. Тези дни само чета във форума и най-накрая се престраших да попитам. Последната ми менструация бе на 26 февруари, обикновено продължителността е 31 дни. Предполагаемата ми овулация според мен бе на 12.03, всички признаци бяха налични, болки,подуване, цервикална слуз. На 28.03 трябва да ми дойде,но вчера не се сдържах и си направих тест на Престо. Не знам колко са точни и затова търся вашата помощ. Първия тест четричката в началото беше мнооого бледа, с времето се потъмни, а накрая теста взе да променя цвета си. Днес повторих теста, този резултат излезе след малко повече от 10 минутки. Според вас положителен ли е предвид факта,че е направен 3 дни преди предполагаема менструация? И мисля,че е важно да спомена,че снимката е правена на пряка слънчева светлина, иначе почти не се вижда като снимам с телефона. На живо я виждам,но не знам дали си внушавам...

# 152
Вижда се чертичката ,но на тези тестове грам не вярвам .Пробвай с друг,на шуардчек касета и фолиум  при тях няма изпарителни.Успех🤞🍀

# 153
  • София
10 минути е доста над времето за отчитане. Тези тестове често дават изпарителни черти.

# 154
Здравейте,
Последната ми менструация беше на 28.02. Цикълът ми е редовен- 29дни. Очакваната дата да ми дойде е след 3 дена 29.03.
Предполагаема овулация 14-15.03. Имам една биохимична бременност и съм нетърпелива и започнах с тестовете от рано, въпреки че знам че е възможно да не отчетат. Първият ми тест беше кръвен, направен 9дни след предполагаемата овулация. Беше отрицателен (стойност 1.2 при референтни <5). Днес с първа урина направих домашен тест surechek, който в рамките на времето за отчитане беше отрицателен. След около час два го погледнах отново и имаше втора черта, която не прилича на изпарителна. Бледо розова е и е дебела колкото контролната. Веднага отидох в същата лабораторията и пуснах кръвен тест, който излезе отново отрицателен със същата стойност както преди 3 дена. Знам, че щом кръвния е отрицателен бременност се изключва, но реших да попитам ако някоя е изпадала в подобна ситуация? Да се надявам ли:)

# 155
Тестовете не се гледат след указаното време. Каква ситуация? Изпарителна черта...

# 156
  • София
Не разбрах как ранно тестване ще предотврати биохимична бременност. Иначе тест след два часа не се гледа, защото каквото и да покаже е невалидно.

# 157
Сигурна ли си, че е сле доказаното време? Възможно ли е примерно веднага да е излязъл отрицателен и после да си го оставила, преди времето да изтече да се е появила втора черта? Синът ми е такъв резултат. Бях 99% сигурна, че не съм бременна.  Направих теста и го метнах някъде по едно време гледам втора ясна черта като при теб. Направих втори тест и този път изчаках достатъчно време и си я видях навреме, ето го бебето утре става на 1г. На мен далеч не ки прилича на изпарителна черта, наскоро имах и те са бледи, сиви, не розово-червени! Не искам да ти двама напразни надежди, но според мен направи втори тест:)

# 158
Е добре де, ама по-надежден от кръвния тест няма. Ако там не показва нарастване на стойността, то бременност няма. Жената си каза, че е направила втори кръвен и няма промяна в стойностите, в смисъл нарастване.

# 159
Вярно,че е много след указаното време, но аз лично такава изпарителна розова и дебела черта не съм виждала никога. Пробвайте с друг тест. А 9 дни след овулация май е рано за тест,дори и кръвен да е.

# 160
И все пак жената има два отрицателни кръвни теста, единият направен след този уринарен.
Освен ако не са й сменили пробата с друга, то не е бременна.

# 161
И все пак жената има два отрицателни кръвни теста, единият направен след този уринарен.
Освен ако не са й сменили пробата с друга, то не е бременна.
Така е, не бях видяла ,че има и втори. Ама вие нямаше ли да полюбопитствате и да направите поне още един? Аз сигурно бих.
Преди време имаше едно момиче тук бяха ѝ объркали резултата в лабораторията, намаляше втория кръвен и всички помислихме,че е биохимична. След време срещнах историята ѝ пак тук, с вечеголямо детенце, оказало се беше,че се е закрепило и е станало грешка. Не казвам,че случаят е такъв, но явно грешки стават понякога, макар и рядко.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 15:55 от Happyday❤️

# 162
Не бих направила 😀 След два отрицателни кръвни и един уринарен, отчетен след два часа- не. Бих изчакала закъснение и чак тогава. Но пък аз не бих и правила тестове изобщо толкова рано, де.

# 163
Е рано или късно ще се разбере😄 Четох за много дебела жена която отишла и се оказало, че е бременна и родила, но ми се струва малко вероятно да не разбереш, че си бременен, така че рано или късно ще стане ясно. Грешки стават, на моя приятелка така ПСР и объркаха, човешко е, но според мен изчакай, малък е шанса на бременност.

# 164
Момичета извинявам се за глупавият въпрос. Тъй като до сега не съм била бременна, ако този месец има бременност и когато дойде датата на предполагаемата М , трябва просто да не ми дойде М или ще имам някакво зацапване. Още веднъж се извинявам за глупавият въпрос

Общи условия

Активация на акаунт