"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 592
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Трябва ли да се пие фолиева киселина без предписание от лекар или след прегледа? Моля за обективно мнение.
Имам тест с бледа втора черта, но доста видима. Да си купя и да започна или след консултацията с лекар и потвърждение, че наистина съм бременна.

# 196
Няма проблем да започнете сега. Препоръчва се дори 3 месеца преди планирана бременност да се започне.
Тя помага на клетките да се размножават. Необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона. Най-добрият ѝ източник са суровите зелени зеленчуци – маруля, спанак, грах, магданоз, броколи. Фолиева киселина има и в хляба, черния дроб, меките сирена, цитрусовите плодове, овесените ядки, пшеничните зародиши. В някои страни фолиевата киселина се използва като хранителна добавка при производството на тестени изделия.

Достатъчната консумация на фолиева киселина намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка – тонизира и намалява нивото на стресовите хормони. Особено полезен е за жени, склонни към анемия.
Трябва ли да се пие фолиева киселина без предписание от лекар или след прегледа? Моля за обективно мнение.
Имам тест с бледа втора черта, но доста видима. Да си купя и да започна или след консултацията с лекар и потвърждение, че наистина съм бременна.

# 197
Препоръките са да се започне прием 3 месеца преди забременяване. Няма какво да се чудите. Купете си метилирана и я започвайте. Сега е най-важния момент за приемът ѝ.

# 198
Препоръките са да се започне прием 3 месеца преди забременяване. Няма какво да се чудите. Купете си метилирана и я започвайте. Сега е най-важния момент за приемът ѝ.

Още днес си взимам и започвам по 1 ден.
Благодаря момичета!

# 199
  • На изток от Ада
Даже е добре преди опити. Купи си, най - до метилирана фолиева киселина

# 200
Момичета днес сутринта пак направих тест лентичка, който беше (-) отрицателен. Вчера към обяд като ходих до тоалетна имах 2 капки кръв и абсолютно нищо повече. Утре трябва да ми дойде М. Възможно ли е теста още да не отчита бременност ? 🙁

# 201
Здравейте. 10 ден след доказана Ову с фуликулометрия съм. Според вас тестът ми положителен ли е? Чертичката е бледо розова, показа се във времето за отчитане.

Здравейте. Втората снимка е от днес, а горната от вчера. Втората линия е светла, но днес се вижда по-ясно. Вие какво мислите?

# 202
Здравейте. 10 ден след доказана Ову с фуликулометрия съм. Според вас тестът ми положителен ли е? Чертичката е бледо розова, показа се във времето за отчитане.

Здравейте. Втората снимка е от днес, а горната от вчера. Втората линия е светла, но днес се вижда по-ясно. Вие какво мислите?
положителни изглеждат но понеже в днешно време няма много вяра на тези тестове пуснете кръвен Успех

# 203
Щом се насища ,мисля че ще честитим!

# 204
Здравейте момичета. На 09.03 ми дойде цикъла, на 18 -19 бях в овулация. От вчера съм с болезнени гърди, подут корем и умора.Искам да попитам към кой ден има имплантиране на яйцеклетката? Цикъла тряба да ми дойде към 5 някъде! Благодаря ви!

# 205
Индивидуално е , но средно 7-10 дни след О . Как е засечена овулацията , по тези дати излиза , че е била на 9,10 ден , но ако е така , М се очаква днес на 02.04. при примерна лутеална фаза от 14 дни .

# 206
Индивидуално е , но средно 7-10 дни след О . Как е засечена овулацията , по тези дати излиза , че е била на 9,10 ден , но ако е така , М се очаква днес на 02.04. при примерна лутеална фаза от 14 дни .
Бях на доктор на Аг специалист на 18 и той ми каза , че на 19,20 и 21 съм в овулация.

# 207
Овулацията трае само няколко часа, не три дни.
Имплантацията е около 7-10 дни след овулацията.

# 208
Разбирам, но казвам какво ми каза доктора на мен. Благодаря ви. Успех на всички.

# 209
Разбирам, но казвам какво ми каза доктора на мен. Благодаря ви. Успех на всички.

Ако можеш смени лекаря... защото говори глупости. Просто съвет.

Общи условия

Активация на акаунт