"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 758
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте ! Имам следният въпрос - закъснява ми вече 16 ден , направих си 3 теста за бременност , който бяха още във първите дни - 2ри ,3ти ,4ти , но и трите бяха отрицателни , и реших просто от притеснение да ходя при генеколог. Отидох и жената ми каза , да си направя кръвен тест , който ми излезна на 5-ти ден от закъснението , но всичко беше нормално и сега въпросът ми е възможно ли е да съм бременна ? Прочетох доста мнения и стигнах до извода , че кръвният съм го направила много рано ,но лично за мен няма значение кога се прави , той винаги ще покаже. И също така се чудя дали има смисъл да ходя на ехограф или да правя още тестове , а всичките тестове са на SureCheck , и попринцип ми закъснява от 4 месеца насам със 2,3 дни но мисля , че това е нормално , но този път вече това е много 16 ден. Моля ви да изкажете мнение , пожелавам ви хубав ден😊

# 271
  • София
Кръвен тест би показал 7-10 дни след овулация (започва да показва още преди закъснението), което при закъснение 5 дни би било 12-13 ден и би показал 100%. Поне с минимално увеличение при неправилно изчислен цикъл (допускам, че с предните закъснения просто ти се е изместил цикълът и може да не си имала още закъснение), но щеше да е положителен.
При 16 дни закъснение бременност се вижда и с нормален ехограф. Кръвен тест не е необходим.
Нормалното закъснение при липса на бременност е до 7 дни. После е добре да се направят преглед и изследвания. Освен ако не си в менопауза, когато може и с месеци да ти прескача.
На твое място, ако не си правила повече тестове след този на 5-ти ден, бих направила един лентичка и бих отишла на лекар, независимо от резултата.

# 272
Кръвен тест би показал 7-10 дни след овулация (започва да показва още преди закъснението), което при закъснение 5 дни би било 12-13 ден и би показал 100%. Поне с минимално увеличение при неправилно изчислен цикъл (допускам, че с предните закъснения просто ти се е изместил цикълът и може да не си имала още закъснение), но щеше да е положителен.
При 16 дни закъснение бременност се вижда и с нормален ехограф. Кръвен тест не е необходим.
Нормалното закъснение при липса на бременност е до 7 дни. После е добре да се направят преглед и изследвания. Освен ако не си в менопауза, когато може и с месеци да ти прескача.
На твое място, ако не си правила повече тестове след този на 5-ти ден, бих направила един лентичка и бих отишла на лекар, независимо от резултата.

Благодаря за изчерпателният отговор.Ами не съм правила повече след 5 ден , но въпросът е там , че мен ме притеснява да не съм бременна. И аз мисля ,че при 3 теста и 1 кръвен , и 3те да са отрицателни и кръвният да е нормален , според мен нямя такава опция.

# 273
  • София
При всяко положение е добре да вземеш мерки. Даже при липса на бременност и при изключване на менопаузата като причина, това е още по-наложително.

# 274
Здравейте!
Искам да попитам как разчитате графиката ми и може ли да съм бременна?

# 275
Може да си, може да не си.

# 276
Здравейте! Бях на преглед и ми казаха, че на 10.04 много вероятно да се спука доминантен фуликул и действахме. Закъснява ми с два дни. Днес правих тест и то от най-евтините лентички и то по обяд и теста беше с бледа втора чертичка, веднага отидох на кръвен и стойности са са ми 15,47. Кажете ми какво значи това..

# 277
В референтните стойности си пише - неопределен. Направете след два дни още един уринарен или кръвен тест, за да се потвърди дали има, или няма бременност.

# 278
Току що прокървях и вече тотално не знам какво да мисля..
Направих и още един тест лентичка и той слаба втора черта, което много ме озадачава при толкова ниско ЧХГ да отчита.

# 279
Може да е биохимична бременност, щом е започнало кървене.

# 280
Здравейте дами имам един много бърз въпрос според вас този тест положителен ли е или отрицателен ? Последната М беше на 4.03 до 9.03 .. Бях на АГ19.04 и тази г-жа т.н. Др. Ми каза че явно съм била направила теста грешно и не съм била бременна.. а все още нямам М и няма признаци че ще настъпи скоро време ..🤔 Благодаря ви 🦋  Съжалявам за т.н. лошо качество 😕

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 12:09 от Valentina23

# 281
Колко дни ви е Ц по принцип? Иначе теста е категорично положителен.  Но ако ви е нерееовен или по дълъг ноже да сте била твърде рано на преглед.

# 282
Колко дни ви е Ц по принцип? Иначе теста е категорично положителен.  Но ако ви е нерееовен или по дълъг ноже да сте била твърде рано на преглед.

Ами по принцип е не бих казала че е часовник но на 30 до 36 макс.. имала съм и по дълги периоди но тогава имах кости и се лекувах за тях, но АГ ми каза че всичко е чисто и няма следа от кости.. но аз смятам че тя не си свърши работа както трябва защото беше много груба  (става въпрос към отношение и преглед )и начина и на говорене  е все едно съм и загубила времето и съм отишла напразно на преглед...
Благодаря ви за отговора 🦋🦋

# 283
Valentina23-Вие не пробвахте ли да направите и друг тест за потвърждаване?При такова закъснение ще ви покаже по всяко време през деня.Би трябвало и да се види на ехограф, но тъй като менструацията ви варира, може да е било рано.Успех🍀🍀🍀

# 284
Valentina23-Вие не пробвахте ли да направите и друг тест за потвърждаване?При такова закъснение ще ви покаже по всяко време през деня.Би трябвало и да се види на ехограф, но тъй като менструацията ви варира, може да е било рано.Успех🍀🍀🍀

Здравейте бях правила но беше бледа  2ра чертичка и за това отидох при АГ за по сигурно  ..

Общи условия

Активация на акаунт