"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 297
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, отдавна следя темите и дойде и моя ред да пиша с въпрос дали някой се е сблъсквал с подобна ситуация. Последен МЦ 24 април, редовен 27-28 дни, с изключение на един, два месеца след биохимична (ноември). Нямам доказана с тест овулация, според календара е била на 8май, но според мен около 11-ти (усещам я като болки в яйчника и слузест секрет) . Според календара днес ми е 3ти ден закъснение. Вчера си купих няколко теста на различни марки( Twip,presto, surechek, lady) на всички във времето за отчитане се появи въображаема втора черта. Днес си купих по-силно чувствително тестове (express test, clear) - въпреки че са по-чувствителни чертата е същата- почти недоловима. Наясно съм, че трябва да изчакам ден, два и отново да повторя, да пусна кръвен и т.н просто ми се искаше да пиша тук за да разбера дали е имал някой с подобни почти въображаеми черти и е имало бременност. Благодаря!

# 496
Погледни предишни постове със снимки. Почти всички са с много бледи черти.
Караш ни гадаем без да си пуснала снимка.

# 497
Здравейте.. Благодаря предварително за отговорите... Искам да ви попитам .. Правих тест 5ден след закъснение на цикъла.. Но беше отрицателно.. Днес вече ми е 8ден закъснение. Моля ви кажете ми какво да направя. Да си взема ли пак тест или да отида на лекар според вас рано ли е за лекар

# 498
Щом на 5ти ден резултатът е отрицателен, то на 8ми ден няма да е по-различен.
Отидете на лекар.

# 499
Според вас.. Дали вече има бебе. Аз много го искам

# 500
Теста е отрицателен, какво бебе?

# 501
Но.. Вече 8 дни ми закъснява

# 502
Теста е отрицателен.

# 503
Какъв тест и с каква урина? Макар че повечето на 5ти ден трябва да са отчели има шанс за дефектни. Кръвен и преглед при лекар. Може да е нищо, може да е нещо опасно. При всички положения е редно това да се коментира със специалист.

# 504
Здравейте ,

Аз съм със същия МЦ , същите дати като вашите …..но моя тест е отрицателен .
Пробвах да меря базалната температува , тя е над  37 ( 37,5 ) . Усешам болки в корема като за цикъл . Никога не ми е закъснявал . Днес ми е 3 ден , ни тестовете са отрицателни  все още . Въпроса ми е за базалната темп с тези стойнисти като моите възможна ли е бременност ? 

Здравейте, отдавна следя темите и дойде и моя ред да пиша с въпрос дали някой се е сблъсквал с подобна ситуация. Последен МЦ 24 април, редовен 27-28 дни, с изключение на един, два месеца след биохимична (ноември). Нямам доказана с тест овулация, според календара е била на 8май, но според мен около 11-ти (усещам я като болки в яйчника и слузест секрет) . Според календара днес ми е 3ти ден закъснение. Вчера си купих няколко теста на различни марки( Twip,presto, surechek, lady) на всички във времето за отчитане се появи въображаема втора черта. Днес си купих по-силно чувствително тестове (express test, clear) - въпреки че са по-чувствителни чертата е същата- почти недоловима. Наясно съм, че трябва да изчакам ден, два и отново да повторя, да пусна кръвен и т.н просто ми се искаше да пиша тук за да разбера дали е имал някой с подобни почти въображаеми черти и е имало бременност. Благодаря!
[/quote]

# 505
Възможна е. Но не е задължителна. Базалната температура е висока често при бременност, но не е дефинитивно.
Разбира се, стига да е засичана правилно - от първия ден на МЦ, по едно и също време, след поне 4 часа сън, с един и същ термометър, на едно и също място от тялото.
Т.е. ако просто сте премерили температурата си днес - не, не може да сметнете, че базалната температура е по-висока или по-ниска от обикновено.
Плюс през по-топлите месеци дори стриктното мерене може да не е съвсем коректно.
Висока температура и забавяне на МЦ може да са причинени от инфекция, от задържан Ф, от много неща. Бих посъветвала за нов тест, ако се забави над пет дни кръвен тест, (може и ПКК, не струва много и може да покаже евентуално дали има някаква инфекция, ако Т продължава да е висока) и консултация с АГ.

# 506
На мен вече 9ти ... Ден ми закъснява и не знам какво да правя

# 507
Изчакай още няколко дни и отиди на преглед.
Или пусни един кръвен тест поне да знаеш дали си бременна и пак на преглед.

# 508
М, да отидете на лекар?

# 509
Здравейте на всички !

Нова съм и все още не знам как работи сайта Simple Smile ( извините ме ако видите въпросите ми няколко пъти )
Въпроса ми е дали някоя от вас е имала като моя случай, а той е следния :

МЦ 29-30 дни .
Последния ми МЦ беше на 24.04.22 г , нямам доказана овулация , но по мои изчисления може би е била около 7-10.05.22 , но не съм сигурна , може да е и закъсняла . ( миналата седмица усетих остри болки в десния яйчник докато спя , възможно ли е да е било закъсняла овулация ? )
Взимам 30-я ден от МЦ и броя по този период, закъснениеето ми е 2 дни . Тестове отрицателни  кръвен днес пуснах, но не знам дали избързах беше 0.10ul/l ( което се сравнява на 100 мл ) .Две вечери подред меря БТ , която е 37.5 . Имам болки ниско долу в корема като за пред цикъл , главозамайване и понякога ме боли и главата .
Според вас възможно ли е бременност въпреки тези резултати ? Никога до сега не ми е закъснявал МЦ, случвало се е веднъж да ми дойде на 31-я ден, но обикновено е 29/30 ден .
Благодаря предварително !

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 15:25 от Belive123

Общи условия

Активация на акаунт