"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 274
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Какво значение има, ако сте напълно здрави. Явно до някъде е и божа работа. Ако сте здрави все някога ще стане.

# 646
  • Sofia
Каква е причината шансът за забременяване при здрави двойки от първия опит да е 20-30% при редовен полов акт?
Както ти сама си чела, причините може да са много. Следователно при една двойка причината ще е една, при друга двойка - друга. Не може да се обобщи, при всеки е различно.
Ако се знаеше на какво най-вече се дължи ниската успеваемост (при здрави двойки), то тогава пречката можеше да бъде премахвана лесно и всички да забременяват от раз.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 08:22 от Brin de muguet

# 647
Какво значение има, ако сте напълно здрави. Явно до някъде е и божа работа. Ако сте здрави все някога ще стане.

Няма такова нещо като Божа работа. Всъщност, ако има, е защото човек си го повтаря и по този начин предоставя своята сила на нещо друго. Господ е навсякъде, Вселената е навсякъде, особено вътре в нас. Всичко зависи от главата ни.
Моят въпрос е от медицинска гледна точка какво е обяснението. И все още не съм намерила отговор. Чисто любопитство.

# 648
Ами, вие почти сте дала отговор - да се уцели овулацията, сперматозоидите да оцелеят и да се придвижат до яйцеклетката, да има качествена яйцеклетка и сперматозоид, да успее да се имплантира, да се задържи. Сигурно и още много други фактори. Един от тях, ако не се изпълни, бременност няма или е неуспешна.
Може да уцелите овулацията, яйцеклетката да е супер, обаче да я оплоди най-некачествения от всички сперматозоиди, да се получи някаква грешка при оплождането или имплантирането...
Причините са много.

# 649
Ами, вие почти сте дала отговор - да се уцели овулацията, сперматозоидите да оцелеят и да се придвижат до яйцеклетката, да има качествена яйцеклетка и сперматозоид, да успее да се имплантира, да се задържи. Сигурно и още много други фактори. Един от тях, ако не се изпълни, бременност няма или е неуспешна.
Може да уцелите овулацията, яйцеклетката да е супер, обаче да я оплоди най-некачествения от всички сперматозоиди, да се получи някаква грешка при оплождането или имплантирането...
Причините са много.

да, ето това исках да потвърдя. Simple Smile благодаря!

# 650
Има причина да се чака месеци преди да се сметне, че има проблем.
- нацелване на О (бичът на повечето нови бебеправещи - календарчето в телефона!)
- достатъчно живи и бързи войници точно в този момент (за това се препоръчва поне през ден при бебеправене), които да достигнат до гостоприемна Я
- хормонален баланс, който може да кривне от месец за месец и при здрав човек (за това е възможно да допринесе малко повече стрес, смяна на сезоните и т.н.)
- щастлив и доволен ендометриум с правилна дебелина
- някои твърдят, че има пози, в които по-трудно се забременява, ако баш тези са удобни за двойката може да мине повече от месец
И това е, ако успяват да правят редовно секс. Защото, да ти кажа, куп двойки не успяват "вече почти година"! А като подпиташ се оказва, че те тоя месец са правили ремонт, тя била командировка после, пък преди това имали излизане и пийнали повечко, пък решили да си починат лятото и да ходят на море... И има сумарно три "таргетирани" месеца Simple Smile Няма лошо. Но всеки ясно пред себе си трябва да може да определи колко реални опита има, а не от кога датират опитите Simple Smile
И, разбира се, образование! За мен е недопустимо да тръгнеш да правиш бебе, без да знаеш в момента какво се случва в тялото ти и дали е готово "да му натресеш" да отглежда още един организъм, макар временно. Или поне да попрочетеш малко кой хормон за какво ти е. Какво следят тия лентички, на които се пишка, защо не можеш да имаш тежки бременни симптоми на 5ти ден след секс...
И не съм съвсем сигурна как се стига до заключението "здрава двойка", при положение, че хората с години правят изследвания и винаги излиза още нещичко, което могат да проверят. За това всяка дама, която пусне пост "искам бебе, всичко ми е наред, защо не става", бива питана"кое е това всичко, какво ти прегледаха?" И масовия отговор е "ми гледаха ме на ехограф, направиха микробиология, всичко е ок" Simple Smile

# 651
Аз също мислех да напиша това за "здравите двойки". Реално смятам, че почти всеки си има нещо, дето не е съвсем наред, обаче не се знае за него. Това не значи, че бременност няма да има или ще е по-трудно, но е възможно да окаже влияние и да отнеме повече време.
Наистина страшно много жени във форума пишат как "всичко им е наред", а всъщност не са им правени почти никакви изследвания, за да потвърдят това.

# 652
Има причина да се чака месеци преди да се сметне, че има проблем.
- нацелване на О (бичът на повечето нови бебеправещи - календарчето в телефона!)
- достатъчно живи и бързи войници точно в този момент (за това се препоръчва поне през ден при бебеправене), които да достигнат до гостоприемна Я
- хормонален баланс, който може да кривне от месец за месец и при здрав човек (за това е възможно да допринесе малко повече стрес, смяна на сезоните и т.н.)
- щастлив и доволен ендометриум с правилна дебелина
- някои твърдят, че има пози, в които по-трудно се забременява, ако баш тези са удобни за двойката може да мине повече от месец
И това е, ако успяват да правят редовно секс. Защото, да ти кажа, куп двойки не успяват "вече почти година"! А като подпиташ се оказва, че те тоя месец са правили ремонт, тя била командировка после, пък преди това имали излизане и пийнали повечко, пък решили да си починат лятото и да ходят на море... И има сумарно три "таргетирани" месеца Simple Smile Няма лошо. Но всеки ясно пред себе си трябва да може да определи колко реални опита има, а не от кога датират опитите Simple Smile
И, разбира се, образование! За мен е недопустимо да тръгнеш да правиш бебе, без да знаеш в момента какво се случва в тялото ти и дали е готово "да му натресеш" да отглежда още един организъм, макар временно. Или поне да попрочетеш малко кой хормон за какво ти е. Какво следят тия лентички, на които се пишка, защо не можеш да имаш тежки бременни симптоми на 5ти ден след секс...
И не съм съвсем сигурна как се стига до заключението "здрава двойка", при положение, че хората с години правят изследвания и винаги излиза още нещичко, което могат да проверят. За това всяка дама, която пусне пост "искам бебе, всичко ми е наред, защо не става", бива питана"кое е това всичко, какво ти прегледаха?" И масовия отговор е "ми гледаха ме на ехограф, направиха микробиология, всичко е ок" Simple Smile

Прекрасен отговор, благодаря! Това си мислех и аз - че като чуя правим опити от години, не чувам от колко време се следи овулация, по колко време мъжът се въздържа и не свършва (бях чела някога някъде и до ден днешен не намирам къде, че 56 дни без свършване било идеалното), дали правим опити не означава просто спряхме да се предпазваме....
а колкото до "здрава двойка", това е статистика, в крайна сметка знаем, че статистиката не винаги е с добри намерения..

# 653
  • София
(бях чела някога някъде и до ден днешен не намирам къде, че 56 дни без свършване било идеалното)

След 56 дни въздържание няма да е останал и един жив сперматозоид. Ако изобщо жив, здрав и прав мъж издържи толкова, без да се облекчи.
Физиологията не е математика, все пак и идеалните условия са само пожелателни, а около 50% е въпрос на късмет. Wink

# 654
Ако търсиш отговор защо не забременява, то най- добре е да питаш лекар.

# 655
Савова, ако лекарите имаха отговор поне половината форум тук нямаше да го има Simple Smile За съжаление това "всичко ти е наред" често идва от лекар, който го повтаря с години. И ако човек не се пообразова малко сам може да си стои така "наред" и да си бие главата в стената, защото лекаря каза Simple Smile
Моята бивша АГ, която е и репордуктивна, не ми беше назначила пукнат хормон, докато не я накарах, а ме беше пратила за ЦС.

Портокали, предполагам имаше предвид 5-6. Пак - неслучайно се изисква три до пет дни въздържание преди СГ. Не повече, защото войниците умират Simple Smile

# 656
Не търся отговор защо не се забременява, просто тази статистика нямаше доводи, затова се допитах тук.
а това за 56-те дни наистина го бях чела някъде, друг е въпросът сънувала ли съм, защото втори път не съм могла да го намеря.

# 657
Освен в неновините.ком ...

# 658
Един вид не можа да намериш никакви научни източници на информация и реши да се допиташ до хора, които не са лекари?

# 659

Здравейте бихте ли ми дали съвет
Според вас това изпарителна черта ли е или е положителен тест

Общи условия

Активация на акаунт