От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 4

• 60 478
  • 796
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз не знам добри модели на Беко, но най-евтиният е 750 лв. Не бих дала толкова за тази марка, при положение, че има Бош за 800 лв.

И този Бош за 800 лева се прави в една фабрика с Беко-то в Турция.           Smile

Не казвам, че Бош нямат модели много над Беко, като като качество и изпълнение. Но цената е по две и нагоре.

Нищо подобно. BSH имат собствен завод в Турция, който е оборудван с техни машини и се управлява по техните стандарти. Там правят и нисък, и среден клас уреди.

Ето, тук можете да видите: https://youtu.be/4kfuh4P9I9E

По-скъпите им модели обикновено се правят в Испания и Германия. Арчелик си има свои заводи, в които произвежда своите марки, вкл. Беко, Грундиг и др.

Заводите на БСХ са в Черкезкьой, а заводът за съдомиялни на Арчелик е в Анкара. Това е все едно да кажете, че хладилниците Либхер и Мраз се правят в един завод, защото и двете бази са в България.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 14:25 от Vilemina

# 406
Дори и в един завод да се правят, разликата е от земята до небето в това какво има под ламарината.

# 407
  • СИ
Дори и в един завод да се правят, разликата е от земята до небето в това какво има под ламарината.

Под ламарината има общо взето едно и също. Като при колите. Няколко производителя произвеждат части за всички. Останалото се сглобява и продава под някаква марка. Каквото улучиш.
По принцип избягвам да споря за марки. Това с марките беше в миналото. Сега почти всичко е ширпотреба. Има и много качествени модели произведени както трябва, но цените им просто обезсмислят покупката. Три пъти по-скъпа миялна няма да ти измие чиниите три пъти по-добре.

# 408
  • София
Никой не говори за 3 пъти по-скъпа, говорим за 50-100 лв разлика.

Устройството на Бош е различно от това на Беко, като се започне от помпата и се мине през управлението и всички други елементи, та се стигне до кошниците. Преди да се направи, уредът трябва да се измисли.

БСХ е един от въпросните няколко производителя на части, така че си има достатъчно, не взима нито от Арчелик, нито от друга фирма. За сметка на това БСХ снабдява други производители.

# 409

Под ламарината има общо взето едно и също. Като при колите. Няколко производителя произвеждат части за всички. Останалото се сглобява и продава под някаква марка. Каквото улучиш.
По принцип избягвам да споря за марки. Това с марките беше в миналото. Сега почти всичко е ширпотреба. Има и много качествени модели произведени както трябва, но цените им просто обезсмислят покупката. Три пъти по-скъпа миялна няма да ти измие чиниите три пъти по-добре.
Да ти кажа...Нисанът ми и една  Дачия, която карам от време на време ( и двете на по 2 години) нямат много общо....

# 410
  • София
А с Ролс ройс пък нямат нищо общо, със сигурност. Това, като цяло, не беше никак удачна генерализация.

Аз не виждам какъв е проблемът да се произвеждат евтини и скъпи уреди в един завод - всеки производител ще си налага собствените стандарти за качество, технологии и материали, така че дали с едни и същи машини са произведени двата уреда няма никакво значение. Според мен.

# 411
  • София
Фирмите произвеждащи Беко и Бош са конкуренти и никога не са имали общ бизнес. Тази информация е публична и общодостъпна, затова няма нужда да правим предположения.

Освен това, Турция е голяма страна и в нея има много фирми и заводи. Някои от тях са конкуренти както на Бош, така и на Беко. Няма как да произвеждаш своите стоки в завода на конкурента си.

# 412
Здравейте,
От снощи съдомиялната ми не разтваря таблетката .
Три пъти я пускам ,слагам нова таблетка не я разтваря и са мръсни някои от съдовете.
Днес купих нови таблетки мислех , че проблема е в тях ,но явно не  .
И двата модела таблетки  са финиш .
Миялната е Бош.
Какъв може да  е проблема?
Бях чела преди време но нямам пълен  спомен ,нещо че капачето заяжда ли или нещо такова ,за това не се отваря на време и не се разтварят таблетките ..
Почиствана е преди около 2 седмици .

# 413
  • Pazardjik
Х.Т. може нещо да пречи на капачето да се отвори. Пробвайте да я пуснете празна или с малко съдове.

# 414
А на каква програма я пускаш?

# 415
От както я имам винаги на 65 градуса за 1 ч.
Не съм имала до сега проблем .
Капачето е отворено ,но таблетката наполовина разтворена.
Двата пъти си стоеше в отделението ,третия беше на  мястото където се издърпва горната кошница .

# 416
  • София
От както я имам винаги на 65 градуса за 1 ч.
Не съм имала до сега проблем .
Капачето е отворено ,но таблетката наполовина разтворена.
Двата пъти си стоеше в отделението ,третия беше на  мястото където се издърпва горната кошница .

Проверете дали миялната нагрява водата. При тази температура, чиниите би трябвало да се измият дори и без таблетка.

# 417
Здравейте, ще може ли да ми препоръчате съдомиялна за вграждане, която да е 45см и с три кошници? Бюджета ни е около 800лв.

# 418
  • София
Здравейте, ще може ли да ми препоръчате съдомиялна за вграждане, която да е 45см и с три кошници? Бюджета ни е около 800лв.

Ето тази: https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-electrolux-eem43200l

# 419

Ето тази: https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-electrolux-eem43200l
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт