От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 4

• 60 613
  • 796
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за отговорите! Разбирам, че са добри и двете, и трябва да избирам вече по различните специфики на отделните модели.

# 646
Здравейте, може ли да ми препоръчате точна марка и модел съдомиялна подходяща за 4 души? Държа да измива добре съдовете. Благодаря
П.П. Имате ли система за преливане и нужна ли е според Вас?
Благодаря, че ми отговорихте!  Flowers Hibiscus

# 647
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате точна марка и модел съдомиялна подходяща за 4 души? Държа да измива добре съдовете. Благодаря
П.П. Имате ли система за преливане и нужна ли е според Вас?

За 4 души ви трябва пълноценна 60-сантиметрова съдомиялна. Вкъщи сме с Бош, която има система против преливане и даже ни дадоха доживотна гаранция, покриваща щети от преливане на машината. Системата е нужна разбира се, предвид че кухнята ни е в дневната и подовата настилка на цялото помещение е ламиниран паркет.

Почти всички миялни измиват добре съдовете, проблеми в това отношение имат само някои марки и модели, които са прекалено „еко“, но те така или иначе са над бюджета ви. „Еко“ моделите изобщо не достигат обявената температура и затова успяват да мият добре само с най-скъпите препарати. Това е причината някои домакини да не признават други препарати, освен най-скъпите. Добрата миялна мие хубаво дори и с евтин препарат.

Освен Бош-а съм ползвала Сименс, Индезит, Аристон и Миле. Всичките мият перфектно, но при Индезит-а и Аристон-а чашите се надираха, а откакто съм с Боша, нямам такъв проблем.

Ето два модела Бош между 700 и 800 лв:

https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-s%C3%A0domiyalni … S2HTW73E/p/683790

https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-s%C3%A0domiyalni … S2HTW54E/p/683702

# 648
Здравейте,
Реших най-накрая да си взема съдомиялния, но съм в малък апартамент и няма къде да сложа голяма съдомиялния, така че ми трябва от малките, които могат да се сложат върху кухненски плот.
За сега съм се спрял на тези двете:

https://www.technomarket.bg/mialni/bosch-sks62e32eu-09181634
и
https://www.technomarket.bg/mialni/aeg-ffb21200cw-09184228

Коя ми препоръчвате от двете или има някоя по-добра за до 800лв с такъв размер?

# 649
Аз имам същия бош. Доволна съм. Досега не съм имала миялна и нямам база за сравнение!!

# 650
Здравейте, ще Ви помоля за мнение във връзка с тази съдомиялна. Това, което търся е да е за вграждане, 45 см. До сега никога не съм имала и не съм боравила с подобен уред, така че предпочитам нещо бюджетно като вариант за начало. Ако има значение с оглед твърдостта на водата, живот и здраве, ще се ползва във Варна, в района на Елитис в Младост. Идеята ми е да бъде добър вариант като консумация на ел.енергия и вода. Вчера в обедната почивка съвсем набързо с колежката ми видяхме тази, но наистина не мога да преценя какво точно трябва да гледам и как да се ориентирам по-добре. Въпросният уред ме привлече с възможността за 6 г. гаранция, добрите показатели за потребление на ток и вода по мое мнение и цената му. Всъщност, може би всякакви идеи и мнения по темата ще са ми от полза. Предварително благодаря на всички включили се със съвети, мнения и препоръки! Simple Smile

# 651
Здравейте, моля за препоръка за съдомиялна за вграждане - 45 см.
Марките които сме харесали са бош, неф и миеле. Бюджетът е около 1600лв

Молим за помощ при избора ни от

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-miele-g-5481-scvi-sl-active

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-neff-s857zmx09e

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-spv6ymx11e

Готови сме и за други предложения
Благодаря

# 652
  • на Мелмак
Аз имам Неф-а, но не с пластмаса, а с метал. Май това е разликата. Доволна съм, мие чудесно. Зеолита ми е любим, имам и Сименс със зеолит, разликата с предишната е осезаема.
Миеле - то е с висок клас на изсушаване F. Имайте го в предвид, а и не им е силата в тези машинки Simple Smile

# 653
  • Варна
Аз имам Неф-а, но не с пластмаса, а с метал. Май това е разликата. Доволна съм, мие чудесно. Зеолита ми е любим, имам и Сименс със зеолит, разликата с предишната е осезаема.
Миеле - то е с висок клас на изсушаване F. Имайте го в предвид, а и не им е силата в тези машинки Simple Smile
Здравейте всички!
Тъй като и аз тъкмо се бях спряла на точно този Neff, и изчетох 1 тон инфо 😄, реших преди да купя все пак да прочета мнения и тук и ме учуди този коментар. Кое имате предвид под "пластмаса" в тази машина?
Защото в описанието пише, че вътрешността е метална.
Второ - Бош или Неф? Говорим за тези с почти еднакви функции.
И последно,  зеолит-сушене кои други марки предлагат?
Поздрави от морето! 😊 Ще чакам с интерес мнения. Дано по-бързо да ми отговорите, че ме "сърби" пръстчето да кликна "Купи" 😄

# 654
  • на Мелмак
В магазина ми казаха, че разликата между двете е пластмасата отпред на кошниците. Едното е с пластмаса, другото с метал. Чисто визуално ми хареса повече метала.

# 655
В магазина ми казаха, че разликата между двете е пластмасата отпред на кошниците. Едното е с пластмаса, другото с метал. Чисто визуално ми хареса повече метала.
Как ме караш сега да се надигна от дивана и да ходя да гледам Simple Smile

# 656
  • на Мелмак
От Техномикс я взех Wink

# 657
Щях да гледам моята, ама не станах Grinning
И тя е оттам, но моделът вече не се предлага, иначе бих я препоръчала на питащата - много съм доволна, някъде напред по темата съм давала и модела.

# 658
Здравейте Simple Smile
Решили сме да купуваме съдомиялна. До сега не сме имали и не знам кои функции са ползват предимно и са полезни и кои не. След преглед на темата съм се насочил към Бош 4 серия, понеже бюджета ми е около 1500 лв. Съдомиялната трябва да е за пълно вграждане, 60 см., предполагам това е най - големия размер. Предпочитание, което имам е да има функция Автоматично отваряне на вратата след края на програмата. Не съм сигурен как се води тази функция и не знам съответната серия на Бош дали я има. Също така, като че ли предпочитам да е с чекмедже за прибори и да е с възможност за промяна на нивата на кошниците. Разгледах сайта на Бош но не мога да се ориентирам кой модел какви функции и възможности предлага.
Ще помоля за мнения, препоръки и насоки, ако може, съобразени с предпочитанията ми. Приемам препоръки и за други марки и модели.
Предварително ви благодаря Simple Smile

# 659
  • Пловдив
Г.Писаров, миналата година си купихме Бош 6 серия със зеолит за 1400 лв. С тази технология всичко излиза сухо, дори и пластмасовите съдове. Това обезсмисля екстрата да се отваря сама вратата. Много съм доволна. Има си трета кошница и се променя нивото на средната кошница.
Освен това имам спомен, че 4 серия са с пластмасово дъно, но може и да греша. Имаш достатъчно бюджет за нещо по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт