От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 4

• 60 330
  • 796
  •   1
Отговори
# 675
С трета кошница почти не откривам, какво означава това? Трети "рафт" за чинии ли?

Какво мислите за Уърпуул миални? И задължително ли е да е с инверторен мотор?

Whirlpool и Hotpoint са едно и също от доста години вече.
Също от доста години те са от най-читавите марки за миялни,  ако не се гледат някакви екзотики.
Бош беше години наред много добре за миялни, но в последните 5+ години издиша и в момента се плаща повече за името и за славата, отколкото за качеството.

# 676
  • на Мелмак
Относно проектирането на пода, имам Сименс с такова, с оставащо време и какво точно прави в момента, ами с годините - 5 на брой, вече не се вижда, а и не ми дреме, защото ползвам 2-3 програми и знам кога ще свършат или ми е все тая. Със Зеолит е и суши перфектно. Така, че не ми трябва и да отварям или тя да се отваря.
Също, преди може би 2 месеца взех Неф, последен модел, той е със синя и червена точка, без минути и други глупости. Достатъчно ми е, че ме уведомява на телефона, че е приключил. С wi-fi е. И фурната - така поне знам, че децата са яли Grinning
Зеолита е хубава екстра.

# 677
Здравейте!
Мисля да се разделяме с моята съдомиялна, която след, близо 20г. служба, изглежда се умори и ще отиде в пенсия...Преди 5м. за първи път се повреди - някаква платка отремонтира техникът. Тази сутрин, се появи същия дефект - върти и не спира повече от 4часа, а водата е съвсем ллеко затоплена. При положение, че миналия ремонт ми костваше 300лв., определено се замислих дали да не я сменявам вече...Електролукс от 2003г.
Гледам едно АЕГ в Техмарт. Някой има ли съдомиялна на въпросната марка и, ако да, моля Ви да споделите мнение.

# 678
  • Варна - Черна гора
Mrs. Tiggi-M., аз ползвам AEG и съм доволна от уреда.

# 679
Здравейте, търся съдомиялна за вграждане 45см. и съм се спрял на тези две марки Whirlpool и Electrolux, като бюджета ми 800лв макс. Важно ми е да е автоматична вратичка, след края на програмата да се отвори и да остане отворена.
Чудя се между тези
https://www.emag.bg/sydomialni/brand/electrolux,whirlpool/filter … een-660-and-799/c

Помагайте с избора и коя от тези е с автомат. Вратичка

# 680
  • София
Не знам дали зависи от марката, но имайте предвид, че на моят Уърпъл вратата не се отваря автоматично на всички програми. И тази фунлция може и да се спре електронно.

# 681
Здравейте, търся съдомиялна за вграждане 45см. и съм се спрял на тези две марки Whirlpool и Electrolux, като бюджета ми 800лв макс. Важно ми е да е автоматична вратичка, след края на програмата да се отвори и да остане отворена.
Чудя се между тези
https://www.emag.bg/sydomialni/brand/electrolux,whirlpool/filter … een-660-and-799/c

Помагайте с избора и коя от тези е с автомат. Вратичка
Конкретно за двете марки нямам преки впечатления, но и на моите две /едната е 45 см, и двете са Бош/ автоматичното отваряне след приключване на програмата е само за еко. На останалите програми сама си отварям вратичката и това е последната опция, която бих гледала за такъв уред. По-скоро бих се интересувала от вътрешно разпределение, кошници /напр. за мен е по-удобно чекмедже за прибори, а не малка кошница, да има възможност горната кошница да се премества на височина и т.н./и програми.
И да се допълня, че пропуснах: За мен е важно и изсушаването на съдовете, та при съпоставка между двете ми машини, само едната от които е със зеолит, бих избрала по възможност със зеолит  - дори и при затворена врата съдовете си излизат напълно сухи, с изключение на някои силиконови /шпатули, четки и формички за печене/ и пластмасови, но пластмасата ми е много малко, та не ми е чак болка за умирачка.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 11:18 от Кубратова

# 682
Кой от двата модела е за предпочитане
или
Втората е с отваряне на вратата, но дали е след края на всяка програма?

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 15:52 от vilka43

# 683
  • София
Кой от двата модела е за предпочитане
или
Втората е с отваряне на вратата, но дали е след края на всяка програма?

Двата са почти еднакви, изберете този, който ви харесва. Освен отварянето на вратата, с което е постигнат по-висок енергиен клас, вторият модел има и една програма повече. Вратата се отваря след всяка програма, която има фаза „сушене“. Програмите за изплакване, самопочистване и бързо измиване нямат такава фаза, съответно нямат и отваряне на вратата.

# 684
Здравейте, моря ви за мнение. Имам Whirlpool (не препоръчвам), на 3 тодини. От известно време спира по средата на програмата (пробвала съм с всички програми) и не продължава дори и да натисна бутона. Това вероятна е проблем на електрониката. Има ли смисъл от техник или направо нова. Благодаря

# 685
Здравейте, моря ви за мнение. Имам Whirlpool (не препоръчвам), на 3 тодини. От известно време спира по средата на програмата (пробвала съм с всички програми) и не продължава дори и да натисна бутона. Това вероятна е проблем на електрониката. Има ли смисъл от техник или направо нова. Благодаря
Така от разстояние няма как да се каже има ли смисъл от техник, но по-скоро бих препоръчала да я види, преди да вземеш решение, защото миялната не е на 10-15 год, че направо да се сменя. А дори и на такава възраст, ако е била висок клас за времето си, може да е по-добра от някои нови. Поне се обади на сервиза и опиши проблема. Ако ремонтът се окаже нерентабилен, тогава вече вземай нова.

# 686
Кубратова е права-така се прави, но в поста на Нора аз долавям една нотка на желание тя да се оттърве от тази машина. А защо не, ако има възможност и не е доволна от измиването…. сега ѝ е паднало 😉😊

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 12:24 от petiaivanov

# 687
Eй така, съм аз с моята гадина Аристон- най-скапаната марка - на света за съдомиялна.
Мие когато реши, на 10 пускания 9 спира на 17-18мин. преди края ..отварям прилагам "Бил Гейтс" (демек включ.изключ. бутона) и тя си довършва програмата!
4 пъти са идвали майстори от БГ сервиз- вкл. преди 8 год ми я смениха с нова пак Аристон за 1400лв ..тогава, за нея доплатих + 300лв .че беше  по скъпа и по по най.
Еми не и не!
Чета темата, от години, но както гледам, всяка марка си има кусури.

# 688
  • София
Аз бих искала да разбера дали има и друга причина за "не препоръчвам". Понеже моята вече три години и половина работи и съм доволна как мие и суши, да знам дали нещо има и други забележки или е заради конкретния проблем само. Дефекти съм чела да има и в други марки, така че ако е само това, анти препоръката ми се струва малко прибързана. Не идват ден през ден в темата хора с проблемен Уърпул.

# 689
Ще следя, защото съм се спряла на Уърпул. Преди може би 30 години си купихме пералня с горно отваряне на Уърпул. След седмица от същия магазин, същата пералня си купиха зълва ми. Нейната претърпя много повреди и ремонти още по време на гаранцията, моята работи без проблем над 10 години. Колкото и да е клише, на късмет си е техниката.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 15:52 от vilka43

Общи условия

Активация на акаунт