Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 55 355
  • 794
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, някой ползвал ли е боя Phyto върху къносана коса? Знам, че не е много билкова и натурална, но търся просветляване на дължините и се чудя какъв ефект да очаквам, ако се омажа със златисто русо.

# 136
И аз не виждам шанс да намажа само корени. Самата процедура ме кефи, но да вкарам четки и гребени - аПсурт Grinning Предния път вече вкарах ръкавици, че ми останаха къносани ноктите от по-предния, но най-добре ми е да мацам на поразия... Знам, че тръгна ли да правя участъци ще се изнервя и нещата ще станат зле.

# 137
Почти нищо не постигнах аз с Фито и то с кестеняв цвят. Още на 1-2 измиване падна от некъносваната коса, а косъмът ми изтъня значително от нея.

# 138
Здравейте,
С тънка и изтощена коса съм (накъсва се много в следствие на изсветляване с блондор). След като не виждам никакъв ефект от професионалната козметика, реших да пробвам касия с цел подхранване и уплътняване.
Още се колебая обаче, понеже преди няколко години използвах смес от къна и касия веднъж месечно в продължение на година. Тогава бях с естествния си цвят и продобивах лек меден оттенък, а косата ми става много плътна и лъскава НО започна много да се къса накрая. Реших, че е от билките и ги спрях.
Та, въпроса ми е, ако изпозлвам сега само касия (не искам промяна на цвета) дали има вероятност от нея да започне още повече да ми се накъсва косата. Истината е, че с нищо друго не можах да постигна такава плътност, която имах с билките, но ме е страх да дължините да не се увредят още повече? Забелязалили сте подобен ефект при дългосрочна употреба?

# 139
  • волно калдъръмче
Да, моята се накъса, но нямам никакви конкетни причини да мисля, че е от къната. При мен възрастта и два ковида също са фактор.

В последно време полагам много повече грижи за косата си и това вече се вижда. Пия добавки за коса, нокти и кожа. Преди къна мажа масла с репей за корените и амла по дължините. В къната добавям масла за укрепване и растеж. На всяко измиване слагам маска. Спря да капе, още изглежда накъсана, но според мен е повече заради новите растежи.

# 140
  • Бургас
И моята поне 2 пъти год.цъфти, но аз по-скоро мисля, че е  от подстригването ефект или дефицити на витамини и минерали, които след ковид доста се зъдолбочават.

# 141
ALINA, къната е протеин и е възможно от пренасищане да се накъсва. Опитай да ползваш силно хидратиращи продукти. Ако и това не помогне, редувай протеин и хидратация.
Според мен, само Касия няма да помогне. Тя не подхранва толкова силно. По-скоро, виж при Henna fox билкови смеси за подхранване.

# 142
И според мен маслени маски помагат за накъсване, касията пресушава много косъма. Може да пробвате еластисайзър с масла като добавка и капките на Oway срещу цъфтеж.

# 143
  • София
ALINA, къната е протеин и е възможно от пренасищане да се накъсва. Опитай да ползваш силно хидратиращи продукти. Ако и това не помогне, редувай протеин и хидратация.
Според мен, само Касия няма да помогне. Тя не подхранва толкова силно. По-скоро, виж при Henna fox билкови смеси за подхранване.

Какво силно хидратиращо ползвате - от естествените неща.

# 144
  • В полите на Пирин планина
Примерно натурален гел алое.

# 145
Знам, че е коментирано в темата, но ми трябва конкретна насока за сваляне на билкова боя Култиваторс. Идеята ми е, че от Кестен искам да мина на Лешник, т.е. една идея по-светло. Не искам да слагам витамин Ц, аспирин, кислородна вода и т.н. изсушаващи неща, защото и без това ми е поизсушена косата в дължините, а и с косопад от 1 година в момента съм като разплетена кошница заради различните дължини (поне расте нова).
Мисля си за някакви маски с масла, знам, че свалят, пък и евентуално да я подхраня малко преди следващото боядисване след около месец. Боядисвала съм се преди 1 седмица последно.
Ще се радвам на всякакви препоръки.

# 146
Аз да не подскокоросвам, но не забелязах пресушаване от витамин Ц, с бебешки шампоан го забърквах и слагах няколко пъти, през няколко дни. Мека стоеше косата, даже се дразнех че тя моята поначало е тънка и мека. Друг е въпросът че не свали толкова къна от косата ми колкото ми се искаше. Видимо я изсветли де, това за къна пак си е впечатляващ успех.
Говоря за оперение, на което малко му трябва понеже е тънък и мек косъм, освен че не е къса и без балсам по принцип дължините и краищата се одърпват и заплитат лесно. Та ако решиш да пробваш веднъж, не е толкова страшно с витамин Ц, със сигурност не както с кислородна вода или по-силни обезцветяващи химикали.
Иначе маслата май всичките базови все свалят боя и къна.

# 147
  • При децата ми
Да, моята се накъса, но нямам никакви конкетни причини да мисля, че е от къната. При мен възрастта и два ковида също са фактор.

В последно време полагам много повече грижи за косата си и това вече се вижда. Пия добавки за коса, нокти и кожа. Преди къна мажа масла с репей за корените и амла по дължините. В къната добавям масла за укрепване и растеж. На всяко измиване слагам маска. Спря да капе, още изглежда накъсана, но според мен е повече заради новите растежи.

Бихте ли казала какви добавки пиете?

# 148
  • волно калдъръмче
Бихте ли казала какви добавки пиете?

Биотин основно. Сега минах на Merz и съм много доволна.

# 149
Flowers BlossomNature SunnyПривет, отдавна не сте писали. Аз споделям, че последния път най-после се наканих да разредя златистомедената хенафокс с касия (касия има и в самата боя вътре) и разтворих с кафе. Доволна съм и продължавам в този дух и занапред, по-мек ми се струва цвета, не така остро/оранжев. Предполагам, че косата ми прогресивно побелява, което е изгодно за постепенно изсветляване на комбинацията Simple Smile

Сигурно е писано, но искам да попитам какъв цвят прави тази мароканска къна в сайта на хена фокс.
Edit: видях назад дори снимки. Моят извод е, че е от лайн@ния тип (тоест моят любим), а не от малиновия. На прав път ли съм?

Също се чудя дали да не поръчам катам. С цел тониране на оранжевото. Но не искам да постигна по-тъмен цвят!

Допълвам, че наскоро ми се налагаше спешно да пътувам и нямах време да се къносам. На онези щекотливи места точно над ушите отпред вече много ми се подаваше бялото и забърках набързо 2 лъжици боя, намазах ги само тях и сложих едни квадратни лепенки, които са по принцип със съвсем друго предназначение.
И сега като се къносвам най-нормално пак слагам лепенки там. Просто си е трудно това място, защото не го покрива шапката после.

Последния път ме засърбяха ръцете и си намазах и веждите. Но само за малко. Уплаших се да не стане нещо фатално и отмих Smiley Следващия път обаче си мисля наистина да ги боядисам. Някой с опит?
Nature SunnyFlowers AppleFlowers Blossom

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 10:41 от Шанта

Общи условия

Активация на акаунт