Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 55 358
  • 794
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, бързо въпросче.... Разтворих си къна в петък, уж да се мажа следобяд, обаче така и не стигнах до това, а съм забравила да я сложа в камера, дали утре, 3дни по късно на стайа температура, ще става за нещо? Или да бъркам друга?

# 151
  • Бургас
Става, даже хваща по-хубаво.Аз вчера се къносвах като си бях сложил къната от предната седмица и забравих да я прибера в хладилника.Зимата няма проблем, но сега, понеже е съд с капак и явно от влагата беше образувала нещо отгоре.Обрах го и го изхвърлих.Имах някакво съмнение дали ще стане, но стана даже супер силен цвят.Вече я правя така - поне 3-4 дена по-рано, само дано да не забравям лятото да я прибирам в хладилника.

# 152
  • София
Мерси, аз се намазах в понеделник, стама си, нищо й нямаше,беше малко течна само, аз по принцип увивам купата в стреч фолио та даже нямаше коричка или нещо такова отгоре.

# 153
  • София
Чела съм, че някои от вас замразяват останалата в повече кана и я ползват следващия път. Дали може да направя същото с билкова боя? И после просто я  смесвам с новата доза ли, или ги забърквам в отделни съдове и нанасям едно по едно?

# 154
Момичета,взех за проба това:

Някоя от вас пробвала ли я е? Дали има смисъл да се мажа?

# 155
Е, защо да няма смисъл? Нали си в купила с тази цел.

# 156
Ами беше много евтина и ако е някаква гадна,да не се занимавам. 😁 Че то си е разправия. Май и аз ще я забъркам днес,а ще се намажа утре. И какво трябваше да добавя? Някакви масла четох,но имам само кокосово и зехтин.

# 157
Ако има в близост до вас аптека утре може да купиш глицерин и да го добавиш преди да се намажеш(1 с. л.). Това е за по- лесно отмиване. Аз не слагам друго освен капки масло от розмарин.

# 158
Аз добавям рициново масло за подхранване и укрепване на косата, но и кокосово не е лошо Simple Smile. При мен с добавяне на масло , косата се измива по - лесно.

# 159
Ами беше много евтина и ако е някаква гадна,да не се занимавам. 😁 Че то си е разправия. Май и аз ще я забъркам днес,а ще се намажа утре. И какво трябваше да добавя? Някакви масла четох,но имам само кокосово и зехтин.

Anyyyone, най-добре прочетете инструкциите за употреба. Това не е къна, а боя на основата на  къна.  Със сигурност има описание как се ползва и е възможно да не трябва да престоява дълго. Видях, че е само 25 гр. и съставът ѝ е доста далеч от идеята за натурална козметика: Herbal henna powder / Barium peroxide / citric acid / para amino phenol / para phenylene diamine / meta amino phenolm / shikakai / neem powder (him) / meethi (fenugreek) / herbal amla / brahmi / sodium sulphite.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 22:27 от nellira

# 160
Прочетох,с топла вода се джурка,после стоиш от 10 до 60 мин.,зависи колко наситен цвят се търси. Аз видях каква е,просто до сега се боядисвам с обикновени бои,та реших да пробвам тази. Благодаря ви! Още някой и друг ден ще изчакам,преди морето. 😁

# 161
Съжалявам,че ще са две мои мнения едно след друго,но се мазах днес с онази боя,за която писах преди. Ами доволна съм за момента. Белите коси са покрити на 100%,цветът е хубаво кафяво. Още не ми е изсъхнала,а и на тази светлина не се вижда много.
Ще снимам утре на дневна светлина.
Добавих мъничко оцет и зехтин. Не знам дали е правилно,но така четох. Беше една гадна,зелена на цвят,но после потъмня. Стоях точно час. Трудно се отми само с вода. Сложих балсам,но пак не ми е ок. Обмислям след малко да си я измия и с шампоан,че нещо не ми допада на допир. 😆 Забравила съм какво е усещането,преди 20 години съм се къносвала. Ще пиша колко време ще изкара цвета,ако някой има интерес.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 17:40 от Anyyyone

# 162
Здравейте момичета,

Понеже се оказах алергична към някои бои, се замислям дали да не пробвам с къна. Има ли нюанси, които да не стават червеникави и дали хващат върху доста изсветлена коса. Няколко пъти съм боядисвана от много руса - тъмно руса и русото все избива. Интересно ми е къната по-лесно ли се отмива и всъщност препоръчва ли се в моя случай.

# 163
Само с къна са си червени нюансите, ще ти трябва смес, базирана на къна или направо в повече от една стъпка да действаш. Ти и не казваш какъв цвят искаш да постигнеш че да ти дадат по-конкретни насоки какво и що.
Иначе самата къна не се отмива толкова лесно като боя, евентуално индиго или каквото друго ползваш да тушираш червеното, може да има нужда от по-често освежаване. Не знам как е с готовите билкови бои но подозирам че няма да е много по-различно и там.

# 164
Искам да постигна пепеляво-кафяв, тъмно-кестеняв цвят. Нещо такова:
https://www.google.com/search?q=%D1%82%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%BE+% … rc=nLW5KDtk0IfPfM

Общи условия

Активация на акаунт