Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 55 372
  • 794
  •   1
Отговори
# 210
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Моята се заплете и стана на слама след къносването.

# 211
След къносване, като се измива, тогава е доста заплетена

# 212
  • В полите на Пирин планина
Иначе глицеринът не е вреден, даже хидратира косата и го има като съставка в доста козметични продукти. Аз съм слагала и масла при мазането, но моята коса е светла и хваща много лесно.

# 213
  • Бургас
Моята се заплете и стана на слама след къносването.

Ако е за първи път или след боядисване, така беше и при мен, но постепенно се оправи. Сега нямам нужда от балсами.

# 214
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Дано стане така, че честно казано се разочаровах колко сламеста ми е косата.
Глицерин, предполагам от аптеките взимате?

# 215
Да, в аптеките има.
Не е вреден за косата. Нали се използва в домашния еластисайзър. Правила съм си от него и съм много доволна.

# 216
  • Бургас
Ще се оправи, гаранция. Това е заради наслагванията по косата от бои, шампоани, силикони. След това такива шампоани въобще не се отразяват добре на къносаната коса. Сега ми се получава леко заплитане ако не съм се подстригвала дълго време и краищата се проскубят/но снимката съм така/, но няма нищо общо със сламата след първите няколко къносвания.

# 217
Аз ще изчакам още 1-2 седмици - поне месец да мине от последното ми боядисване и ще се пробвам с на Хена Фокс билковата боя. Гледам, че предлагат и разни добавки като прах от портокалови кори. Ако сложа такъв дали ще повлияе на цвета? И дали помага за миризмата? Масла вкъщи имам няколко, но не знам дали са подходящи - лавандула, портокал и чаено дърво. Ако ги смеся с някакво базово масло, не ми е ясно по колко от кое да сложа.
Имам и едно арганово, с което сега си мажа косата след изсушаване. Не знам подходящо ли е да сложа от него в къната. Мирише много хубаво Simple Smile

# 218
  • Бургас
Портокалов прах няма да помогне за миризмата, според мен не го слагай.Сложи си арганово ако натурално без химии около супена лъжица и по 1-2 капки от другите, за лавандулата не съм сигурна дали е подходящо, защото май и то охлажда. Ако не, може зехтин, кокосово/от кухнята Simple Smile/ или друго базово.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 17:35 от Галчудо

# 219
А, кокосово имам.
Благодаря ти, Галчудо Simple Smile

# 220
Лавандулово и ментово, даже няколко капки, доста охлаждат, наистина.

# 221
Аз обикновено добавям арганово масло към билковата боя. Ако нямам от него в момента - масло от  магарешки бодил или кокосово. По - лесно се отмива боята, когато е добавено масло  и косата е мекичка.

# 222
Може и зехтин екстра върджин. Също гел алое.

# 223
А портокаловата прах с каква цел се слага?

# 224
А портокаловата прах с каква цел се слага?
Пишеше, че придава блясък на косата.

Общи условия

Активация на акаунт