Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 615
  • 794
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм от скоро любител на къната, но за мое огромно учудване - пада и цапа в пъти по-малко от боята. Като издръжливост все още е рано да кажа, тъй като едва онзи ден постигнах желаният от мен цвят, но да видим🤣

# 316
  • Бургас
Не пада на вадички като боя при къпане, цапа хавлията, калъфките също, но лятото, при изпотяване на главата.Всичко се пере.

Elisheva чуден цвят.

# 317
С някои къни ми се е случвало още някое и друго измиване след първото да видя леко оцветени капки в банята. Не много и не с всички. С Хенафокс като че ли нямах такива неща, тя е и много фино смляна и си е направо кеф да мажеш и да отмиваш, само с вода падаше за нула време. За хавлии не мога да кажа че за над 20 години къносване си имам система да не ги поразявам Grinning Мия под душа първо косата, увивам в хавлия и продължавам, а хавлията е черна и не ми дреме дали пуска или не.
Веднага след къносване ми се е случвало примерно в голяма жега при изпотяване да изцапам отзад на врата бяла манта или подобна дреха. Но то първото измиване ми е само изплакване без шампоан и не бях се и съобразила да вържа косата него ден на работа.

# 318
Elisheva, влюбих се в цвета ти Heart Eyes
Каква ти е основата? (Извинявай, ако съм пропуснала).

# 319
О, Елишева, стра-хо-тен цвят! Искам такъв, но ....

# 320
# 321
Благодаря на всички, страшно сте мили!
Цвета ми е светъл, но много — както индустрията го нарича — пепелен. За мен си е миши Grinning Буквално няма един тон червено – изсветляваш го и става бежов.
Скрит текст:

С чиста къна го правя на това:
Скрит текст:
Много са ми точни примерите, буквално 1:1.
В момента дължините са по-светли от корените, за съжаление, защото дълго време са били изрусявани (с балеаж), а след това покрити до равен цвят във, вярно, същото пепелно като моето естествено, но с боя. Съответно изходния цвят изглеждаше равен, но с хената се вижда Confused И сега се чудя дали като му дам малко време да се окисли хубаво и след това направя още една апликация, да кажем след седмица, с натрупването ще се поизравни Thinking Вие как правите равен цвят, когато не е на изцяло върджин коса в един-единствен цвят?

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 10:53 от Elisheva

# 322
  • Бургас
Не може да е съвсем еднакво, при мен светлееше, но с времето разликата се разми, а самия косъм без боя беше равен и гладък, а с боята като празен, пластмасов, нащърбен.

# 323
Благодаря на всички, страшно сте мили!
Цвета ми е светъл, но много — както индустрията го нарича — пепелен. За мен си е миши Grinning Буквално няма един тон червено – изсветляваш го и става бежов.

С чиста къна го правя на това:

Много са ми точни примерите, буквално 1:1.
В момента дължините са по-светли от корените, за съжаление, защото дълго време са били изрусявани (с балеаж), а след това покрити до равен цвят във, вярно, същото пепелно като моето естествено, но с боя. Съответно изходния цвят изглеждаше равен, но с хената се вижда Confused И сега се чудя дали като му дам малко време да се окисли хубаво и след това направя още една апликация, да кажем след седмица, с натрупването ще се поизравни Thinking Вие как правите равен цвят, когато не е на изцяло върджин коса в един-единствен цвят?

На мен фризьор ми е обяснявал, че за естественост косата в корените трябва да е по-тъмна и никога по светла, тоест, той и с боя като работи се стреми в корените да я прави по-тъмна (за дълбочина). не знам дали в твоя случай ще те успокои това Wink

# 324
О, тотално, не се притеснявам чак толкова много - спомням си, че първия път когато го правих (тогава изкарах две години и половина и коса, дълга до кръста, а съм по принцип от хората, които на 6 месеца имат порив да пребоядисват в друг цвят и да режат и т.н.) в началото стана супер светло и ярко и след няколко месеца мазане се натрупа, потъмня и нямам спомен да съм се чувствала на петна или с неравен цвят.
Другата седмица ще намажа още веднъж ей така потвърдително Satisfied и пак ще ви покажа снимка.
Благодаря ви!

# 325
  • Бургас
Намерих си снимка от първото къносване.Косата ми беше много проскубана преди това. Беше ей така начупена и суха, като пух.После стана гладка.

# 326
Като пух, като пух, но тозиии цвяяят от първия път... Open Mouth Heartpulse

# 327
  • Бургас
Тя отдолу пак си беше подобен цвят от боя.

# 328
  • Балчик-Сливен
Момичета, моля за малко помощ и успокоение! Получих къната- Henna sahara tazarinе- 3 часа оставих да се прояви и в 16:30 се намазах, но цветът все още е оранжев. Ще я държа 3 часа, но дали ще се промени, очаквах да червенее...Основата ми е тъмно кестенява.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 18:10 от Blue Rose

# 329
  • В полите на Пирин планина
Цветът на къната не се променя при апликация. И как ще хване не зависи от това как изглежда оксидиралата къна. Спокойно. 😉

Общи условия

Активация на акаунт