Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 543
  • 794
  •   1
Отговори
# 330
  • Балчик-Сливен
Цветът на къната не се променя при апликация. И как ще хване не зависи от това как изглежда оксидиралата къна. Спокойно. 😉
Благодаря! Heart Eyes Ще стане ясно утре.Heart Eyes Решила съм, че продължавам с къна, но оранжевите нюанси не подхождат на тена ми.

# 331
Цветът на къната не се променя при апликация. И как ще хване не зависи от това как изглежда оксидиралата къна. Спокойно. 😉
Благодаря! Heart Eyes Ще стане ясно утре.Heart Eyes Решила съм, че продължавам с къна, но оранжевите нюанси не подхождат на тена ми.
Радвам се че съм те вдъхновила да минеш на къна. Първият път може да не стане цвета като моя, но до третото мазане ще стане. Основата щом ти е и същата като моята, ще стане! Направила си едно добро за косата си Heart

# 332
Моят цвят за 48 часа оксидира до (визуално) един тон по-тъмно от първите часове след мазането и се стабилизира супер красиво дори преди повторното мазане (което мисля да правя утре) Simple Smile Мисля, че тази илюзия за по-тъмен цвят предвид че няма как да има по-светло и по-тъмно с боядисване тон върху тон е именно от окисляването на оранжевото до червено.

# 333
Аз определено нямам такава алергия към къната, каквато проявявам към тъмните бои.
Сега добавих какаово масло към къната с няколко капки масло от чаено дърво. Сложих я в хладилника и утре ще се мажа. Как да я затопля после?

# 334
  • Балчик-Сливен
Предоволна съм от къната- уплътнена коса, с блясък, покрити бели коси, които са малко и цветът е супер! Благодаря на всички момичета, които споделят опит, четох много и черпих опит! Hug
Утре съм решила да направя маска с билките на Хенафокс. Ще смеся по една лъжичка, добавям масла, жълтък и мед и...ще споделя ефекта. Ако някой има опит с маска от билки, моля да сподели! Към маската ще добавя и една лъжичка хибискус.
И още един въпрос- след колко време е добре да повторя процедурата с къната? Целя уплътняване на косъма.

# 335
  • волно калдъръмче
На мен най-добре ми действа амлата, но тя бута червеното и суши косъма. След отмиване е хубаво да се хидратират върховете с някаква маска.

# 336
  • Бургас
Аз определено нямам такава алергия към къната, каквато проявявам към тъмните бои.
Сега добавих какаово масло към къната с няколко капки масло от чаено дърво. Сложих я в хладилника и утре ще се мажа. Как да я затопля после?

Аз си я топля на водна баня.

Блу Роз сама ще усетиш като падне къната - косата става мека и безформена.При мен е на две седмици.

# 337
В момента ми е ужасна косата по дължините. Известлените части са едни такива никакви на цвят. И сухи. Постоянно ходя вързана. Чудя се дали да не се подстрижа много късо. Не знам къната доколко може да оправи нещата. Преди като си изправях косата, позаглаждах изпръхналото, но сега като отбягвам пресата, се чудя как да я оформям тази коса.

# 338
LaCumparsita, докато не ми израсна боядисваното с химична боя и не го изрязах, имаше голяма разлика, отгоре - нова и жива коса, надолу - същата като твоята. Тогава спасявах донякъде положението със много маски и олио за увредена коса.
Брей, трито е 🙄

# 339
  • Бургас
Оправя се, ще се позаглади, но като погледнеш косъм се вижда отчетливо разликата.Аз не се харесвам с къса коса и си я оставих да израсте.

# 340
Майка ми сега една нейна позната я навила да се боядисва с къна на Хена, която я продават по дрогериите. Само 1 час се стояло с нея, което ме навява на мисълта, че вероятно има някаква химия в нея. Някой ползвал ли я е?

# 341
Купих си такава, прочетох в последствие състава и така и не си сложих. Има химия.
Според мен или се минава изцяло на билки, или се продължава със стандартни бои. Тези уж къни само са някаква манджа с грозде с извинение. Нито ефектът ще е добър, нито ще е полезно за косата, поне така си мисля аз лично.
Ох, и аз имам въпрос. По принцип съм с мазна коса, но последните години я бях задържала да е що-годе добре, но вече 3 месеца е много мазна, взе и мазен пърхут да ми се появява. Та смених няколко шампоана, като от последния на Дюкре за себореен дерматит, който съм ползвала в миналото без проблеми, не стига, че ми падна много цвета, ами ме сърби ужасно главата. А и косата си ми е все така мазна.
Някакви препоръки за шампоан, който хем да запазва цвета, хем да е по-натурален, хем да регулира омазняването (и косопада)? Преди ползвах на Ина есеншълс с коприва и много добре ми действаше, но явно прекалено честата употреба вече не ми влияе. Гледам и някакви твърди сапуни, поне да са без сулфати, но не знам как ще се съчетаят с билковата боя.

# 342
  • волно калдъръмче
Мила, единственото, което правя в последно време и даваше резултат, е отвара от розмарин. Пръскам в корена, след като съм си измила косата. Отварата се приготвя по-концентрирана.
Скрит текст:
Голямо клонче се нарязва и се залива с малко вода. Ври няколко минути и се оставя да изстине. Отварата става червена на цвят. Ползва се в рамките на седмица. Остатъкът се изхвърля. И така, едната седмица я хвърлям, на следващата я забърквам с къната.
Имаше хубав ефект - миех я на три дни, но явно скалпът ми привикна и на това и сега пак съм през ден, а около цикъл имамам чувството, че за часове се смарангясва.

И аз ще чета с интерес, ако някой сподели как се е справил с мазните корени.

# 343
Предоволна съм от къната- уплътнена коса, с блясък, покрити бели коси, които са малко и цветът е супер! Благодаря на всички момичета, които споделят опит, четох много и черпих опит! Hug
Утре съм решила да направя маска с билките на Хенафокс. Ще смеся по една лъжичка, добавям масла, жълтък и мед и...ще споделя ефекта. Ако някой има опит с маска от билки, моля да сподели! Към маската ще добавя и една лъжичка хибискус.
И още един въпрос- след колко време е добре да повторя процедурата с къната? Целя уплътняване на косъма.
Радвам се да прочета това!
Можеш да повториш процедурата след седмица, изобщо не се притеснявай от честотата, защото това е къна, не химическа боя. Лично аз, когато започнах,  първите 3 седмици се клепах всяка неделя. И после започнах на 3-4 седмици.  Тази неделя пак ще се клепам, време ми е.
Скрит текст:

# 344
Мерси, Вяра. Четох и аз в интернет за тази отвара, ще я пробвам задължително, а и щом не пречи на къната - супер.
Ще очаквам и аз още мнения за шампоани и други трикове 😀.

Общи условия

Активация на акаунт