Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 536
  • 794
  •   1
Отговори
# 360
  • В полите на Пирин планина
Елишева, много ми харесва как ти се е получило! Simple Smile

# 361
Дам,...благородно завиждам за този цвят.

# 362
Много ви благодаря! Green Heart
През последните години не смеех да слагам много билки, защото си пазех цвета - понякога правех маски, но избягвах да слагам касия, когато русото ми беше най-студено, също и генерално амла, хибискус и т.н. Най-често бърках розови листа на прах с бяла глина за корените и слагах масла на дължините.
Вече мога смело Relaxed и мисля да започна отново. В Хенафокс има доста нови растения, които преди години, когато правех билкови боядисвания и маски дори не съм виждала и определено ще ги пробвам, но се чудя колко често е окей, т.е знам, че реално няма твърде често, но да кажем колко често води до реални резултати.
Ако приемем, че веднъж в месеца имам едно мазане с хена, според вас редно ли е във всяка друга седмица да слагам по някоя смес за няколко часа?

# 363
Здравейте. Къна и индиго в една стъпка дали ще покрие бели коси, както при двете стъпки?

# 364
  • волно калдъръмче
Здравейте. Къна и индиго в една стъпка дали ще покрие бели коси, както при двете стъпки?
Според мен не. Но нека да кажат и тези, които ползват индиго.

# 365
  • В полите на Пирин планина
Да, но първо се оставя къната да оксидира, след което се добавя индиго, непосредствено преди нанасяне, разбъркано с хладка вода и 1 щипка сол.

# 366
Сега като прочетох за билковите смеси на Хенафокс и погледнах колко много неща имат. Скоро мисля да повтоя къносването, но се питам от тези всичките смеси има ли подходяща за тънка коса склонна към бързо омазняване?

# 367
Според мен не. Но нека да кажат и тези, които ползват индиго.
Покриват се идеално. Прави се точно както го е описала Lady Brinne. Не се смесват заедно веднага, а първо се разтваря къната, чака се да пусне цвят и непосредствено преди намазването се добавя индигото. Хваща си супер.

# 368
Щипката сол с каква цел е?

# 369
Щипката сол с каква цел е?
Пускане на цвят от индигото.

# 370
  • София
Сега като прочетох за билковите смеси на Хенафокс и погледнах колко много неща имат. Скоро мисля да повтоя къносването, но се питам от тези всичките смеси има ли подходяща за тънка коса склонна към бързо омазняване?

Само да кажа, че откакто се къносвам, косата ми се омазнява много по-малко. И косъмът става по-плътен и дебел.
Освен това, всички фризьори са ми препоръчвали да слагам балсам само по-краищата, но напоследък започнах да слагам от този и по-целия скалп и косата ми още по-малко се омазнява

https://www.amazon.co.uk/ANDALOU-NATURALS-DEFYING-Argan-Conditio … Caps%2C131&sr=8-3

За намаляване на омазняването може да ползвате и етерични масла - лимон или грейпфрут - но търсете такива без фурокумарин (защото прави кожата фоточувствителна)

# 371
Благодаря за отговорите! Винаги се мацам на две стъпки и ме е страх да пробвам наведнъж, да не би да стане напразно. Но след вашите мнения ще пробвам другия път.

# 372
На мен все така ми се омазнява в корените. Иначе по краищата си е суха както и преди.

# 373
Ще продължа да се къносвам да видим ще се промени ли косата.За сега съм се мазала само 1 път.

# 374
  • Бургас
Аз се къносах след много дълга пауза.
Даже съм си купила и тъмно кестенява боя на Хенафокс не знам кога ще я мажа и нея.
Снощи си разбърках с пластмасова лъжичка къната в пластмасова купичка.
Донякъде вече знам кога не е нито твърде течна,нито твърде гъста.
Цял пакет разбърках,остана половината,косата ми вече не е дълга.
Имам много бели коси,но резултатът е добър:

Общи условия

Активация на акаунт