Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 533
  • 794
  •   1
Отговори
# 375
Къносай и веждите, за да омекотиш малко тъмният им цвят. Преди това е добре да ги изсветлиш, за да хване къната.
Останалата разбъркана къна я замрази.

# 376
  • Бургас
Не съм се сещала да ги мацна и тях.
Аз така или иначе искам да я потъмнявам косата с боя на Хенафокс,с къна не е достатъчно наситен и тъмен резултатът.
С кислородна вода ли се изсветляваха вежди?

# 377
Да+ малко брашно. Да стане кашичка, която да поседи на веждите, а не да се стича. Ако е необходимо- повтаряш и чак след това боядисваш. Щом искаш да потъмняваш след 1 седмица намажи косата с индиго. Така в две стъпки ще я потъмниш.

# 378
  • Бургас
Ами аз взех тъмнокестенява боя,основната съставка е индиго.
Не знаех след колко време се прави,след седмица ми звучи добре.
Поне да има основа къна,на която да се захване.Иначе съм виждала доста незадоволително покритие с тези бои.

# 379
Аз не знаех, че първо се маже само с къна. Ха сега де! Сбърках ли нещо?

# 380
Двете стъпки: 1- къна и след седмица, две- индиго е, за да се потъмни косата в две стъпки. Ако искаме тъмна коса в една стъпка се прави къна, оксидира и се добавя разтвореното индиго десетина минутки преди да почнем с къносването. Ще получим различен "цвят" според това каква на цват ни е косата и какво е съотношението къна и индиго. Има таблица в сайта на Хенафокс.

# 381
  • Бургас
Аз не знаех, че първо се маже само с къна. Ха сега де! Сбърках ли нещо?
С билки няма нищо непоправимо,ще понатрупаш с няколко наслагвания цвета.
И самата къна се наслагва.
Не знам над боя ок ли е само с къна да се намажеш,но аз бих пробвала.

# 382
А защо да се чака седмица? Аз след измиване на къната веднага мажа с индиго същия ден.

# 383
  • В полите на Пирин планина
Може и да не се чака. Може след билкова боя и само къна.
Изобщо няма проблем да се пробват различни варианти и наистина не е опасно да се апликира често.

# 384
И аз имам спомени че дори и в две стъпки като е, може направо едно след друго да са. Само от четене са ми, де, аз гоня червено и не търся да го потъмнявам с нещо или де му "угасям" червения цвят.

# 385
  • Бургас
Е,червено е едно,оранжево е друго.
При мен е оранжево.

Няма проблем доколкото съм чела и няколко апликации(плесканици) за 48 часа да се направят,билките образуват слой около косъма и действат с наслагване.Няма как да изгорят или увредят коса/кожа.Уж.

# 386
mariqivanova799, браво!
С всяка следваща апликация ще става по-добре!

# 387
Оф, пак съм аз с драмата с моя скалп и шампоаните. Явно съм си направила голяма беля с шампоана на Дюкре за себореен дерматит, четох отзиви, че са му сменили състава и не съм единствената.
Но сега от реално всяко измиване със шампоан, какъвто и да е ме сърби жестоко, хем ми е пресушен скалпа, хем пак ми се омазнява косата 😭.
Та понеже знам, че някои от вас правят маски с масла, бих искала да попитам какво би било подходящо, чудех се за кокосово масло, но не знам дали пък няма да ми запуши порите и да ми и мазно още повече 🧐.
И понеже ми е време за боядисване другата ми чуденка е дали да се престраша в това положение да си сложа Култиваторса, ползвам го от година и не съм имала никакъв проблем с него, но само мисълта да стоя час с нещо мокро на главата си увито с найлон ме хвърля в потрес.
Пффф, да си бях седяла с мазната коса вместо да ползвам толкова агресивен шампоан. Яд ме е много.

# 388
Е,червено е едно,оранжево е друго.
При мен е оранжево.

Няма проблем доколкото съм чела и няколко апликации(плесканици) за 48 часа да се направят,билките образуват слой около косъма и действат с наслагване.Няма как да изгорят или увредят коса/кожа.Уж.

mariqivanova799, основата ти изглежда като моята. Ако търсиш не толкова тъмно кестеняво, колкото червено вместо оранжево, можеш да видиш една-две страници назад какво направих аз с микс основно къна + малка част билкова боя, 4:1 реално (аз взех Cultivator's, но сигурно и Хенафокс ще направи нещо подобно). Тотално потъмних оранежвото и направих цвета много по-равен с едно-единствено мазане и в една стъпка. Ако не искаш да скриеш червеното изцяло, аз мисля, че нямаш нужда от две стъпки.

# 389
  • волно калдъръмче
Ох, свърши се днес една къна от кофти партида, която ме бе жал да изхвърля, че пара се е трошила. Спасявах нещата със спрей за корени. Днес ми дойде Сахарата от Хенафокс и от следващия път ще грея с нея.

Общи условия

Активация на акаунт