Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 440
  • 794
  •   1
Отговори
# 585
Много хубав цвят е станало, пробвала съм с хибискус преди време ама аз тогава нямах и толкова бяла коса де, нещо не останах впечатлена....
Интересно ми е тоя хибискус, дори и да даде по-ярък цвят отначало, дали ще е траен колкото къната? Да не стане както къна с индиго - къната стои, а пък индигото иска подновяване по-често че се измива.

# 586
здравейте момичета,

Виждала съм къна на египетския пазар в Турция на камари  непакетирана , може би това е истинската къна.
Къната има само един цвят -рижава. Всичко друго е боя+къна.
На къната  хенна фокс силно се съмнявам.
Аз пък никога не бих си купила къна от чувалите на този пазар. Наистина я продават на безценица, но никой не ти дава гаранция какво точно има в тези чували, нито има описание на съдържание, гаранция са думите на продавача.  Била съм на този пазар, никой не може да ме убеди, че не слагат добавки, за да изглежда по-зелена и прясна. След по-дълъг престой на открито, къната губи до голяма степен оцветяващите си свойства и е практика да ѝ слагат добавки, за да изглежда прясна (не знам дали са вредни или не, за мен си е опит за измама).
Не бих тръгнала никого да убеждавам какво да използва, аз като имам съмнения - проверявам. В интернет има достатъчно информация. Къната на хенафокс е на Култиватор, който има съмнения, може да разгледа сайта и биосертификатите им.  https://www.cultivatornatural.com/  Аз лично нямам никакви съмнения, че е 100%  растение, и я ползвам повече от  10 години вече ( след доста експерименти с други къни).

Мария,  наистина много хубав цвят ти се е получил:)

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 18:04 от nellira

# 587
  • В полите на Пирин планина
Мария, много добре е покрила сместа този път и ти подхожда.

# 588
  • Бургас
Много е хубав цвета, Миме!  Правила съм се и с хибискус, но уж искам малко да потъмня цвета, защото вече 9г. все един и същи цвят май ми омръзна, а и взех да светя отгоре, където ми е бяла косата.Вече като ми посивее/побелее цялата ще се изравни и ще стане еднороден красив цвят.

# 589
  • Бургас
Благодаря.
Дано е траен цветът.
Уж къната не избледнява много.

Галчудо, аз мисля да сложа другия път я на Култиваторс, я на Хенафокс някоя от билковите бои към къната.
От тъмнокестенявата примерно бих сложила 5-6 лъжици. Ще ги разтворя във вода и после сместта в къната.

# 590
  • Бургас
И аз така правя, горе-долу 50-50. Култиваторс май не хваща на бели коси, а и е доста скъпа, според мен не е за нас.Може би върху естествена светла основа ще става хубаво.Е, колко момичета се оплакаха по-напред.

Цветът от къната е много траен, но проблемът идва от белите коси, те не държат цвят от никаква боя, ни само от къна.

# 591
  • Бургас
Може и след 7-8 дни да я сложа върху къната.
Върху къна би трябвало билковите оцветители да се захванат.

# 592
  • София
Хена фокс е истинска къна-само растение.Тя е зеленикава и оцветява рижо.

Освен да видя и тъмнокестенявото какво ще направи на белите коси.

Същото ще направи. До 2 -3 измивания ще е тъмнокестенява косата.
После започва да оранжавее. Поне моята - отдавна побеляла.

# 593
  • Бургас
Някой ден, на по-достолепна възраст може и да я посребря, това не е работа, на 10-14 дена трябва да се мажа, даже 14 едва изтърпявам.Тя става и една тънка и мека, ужасна е бялата коса.

# 594
  • София
Посребряването не е лесно. Иска умения и добра поддръжка, а и химически бои.
Дъщеря ми е проф. фризьорка в чужбина, обяснявала ми е как се прави и се отказах. Иначе гледаме клипчета на италиански специалист в посребряване. Ами за да е хубаво модела трябва да е млад, кожа, тен, гравитация.

# 595
  • Бургас
Някой ден, на по-достолепна възраст може и да я посребря, това не е работа, на 10-14 дена трябва да се мажа, даже 14 едва изтърпявам.Тя става и една тънка и мека, ужасна е бялата коса.
Бялата е полупрозрачна и все едно губи плътност.
Когато се къносам, сякаш визуално малко ми се сгъстява косата. Докато не се покажат белите корени.
И аз май трябва 2 пъти в месеца да се мажа, но направо като си помисля за мацаницата и дългия престой и отлагам.

# 596
  • волно калдъръмче
Сахарата нещо не работи при мен.

Отакто съм с нея, косата ми се изсветли и от черешово червено, стана туранжево Laughing Прави хубав меден цвят, който в началото е бледичък, но след няколко дни се проявява. Обаче след едно две измивания към корена вече няма цвят, избледняла е, направо си кещи да я мажа отново. Мия косата си поне три пъти в седмицата и можете да си представите как изглежда. Стигнах до там да пропускам шампоана след мазането. Просто я изплаквам. Сега е зима и не ме бърка особено, че ще я гледам известно време малко по-бледа към корена. Светлината е слаба и не е толкова дразнещо, лятос ще е брутална разликата. Не ми се иска да се връщам на турската от магазините Бахарика, защото няма логика без някакви химически добавки да се постига този наситен и траен цвят.

Какво правя аз:
Скрит текст:
Разбърквам с гореща вода и малко лимонов сок, оксидирам около 24 часа и стоя намазана 4 часа. Плакна, мажа масла по върховете и суша със сешоар.

Моля, който я ползва и има хубави резултати, да сподели как я приготвя.

# 597
Мария, добре ти е покрило.
И ми изглеждаш отслабнала.

# 598
  • Бургас
Мария, добре ти е покрило.
И ми изглеждаш отслабнала.
Малко, благодаря.
Намалих въглехидратите.
Потъмня и стана много хубав цвят на дневна светлина, очаквам още да потъмнее.

# 599
Хубав е цветът наистина, а и ти скоро започна, ще се понатрупа и още с времето.

Наскоро стана дума за къна дето изглежда прекалено зелена... Е, не бях срещала, ама вчера и това видях. Че и количество си поръчах от Бахарика, то не си струва доставката ако е малко.
Вярно че сравнително малко часове я оставих да оксидира, нямах повече време да я чакам. Беше сменила цвят само отгоре, а иначе си беше зелена сместа. Чак се съмнявах ще стане ли нещо, но пробвах на ръката и като видях че остави оранжева следа си плюх в пазвата и мазах Grinning Хвана си нормално де, ако и да умрях от смях по време на мазането. Като махнах найлона да мия след няколко часа, вече не беше чак така, та ще видим. Ще пробвам следващия път да си я оставя да оксидира по-дълго и да я замразя, това с повечето къни съм го правила. Интересно ми а дали и след това ще стои зелена сместа. Понеже имам количество, не ми е раздразнила скалпа или от сорта, а и за сега цветът изглежда добре, мисля да си я използвам. Пък нататък ще видя каква друга ще търся.

Общи условия

Активация на акаунт