Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 428
  • 794
  •   1
Отговори
# 615
Лелее, представям си ароматът на косата след това чудо, че аз сън няма да заспя ако ми мирише на кафе Joy
Скептична съм лично аз, това не мисля че може да е трайно оцветяване, както когато има и къна. Неслучайно във всичките билкови бои я слагат и нея, без къната не е същото. Че и за бели коси, според мен е много оптимистично.

# 616
  • София
vanesa_georg С билковата боя на Хенафокс -светло кестенява, последно получих ужасен сърбеж. Странно е, но имам и Lawsonia Inermis Red Henna от която също получавам този сърбеж. Вероятно действително остава фин прах, който дразни.
От доста време ползам НЕнатуралната оцветяваща крем-къна на Herbal Тime  и нямам такива реакции. Затова я предпочитам. Не ми е комфортно с тези сърбежи от билките.

# 617
От натуралните бои това, което съм забелязала е, че докато не си измия косата със шампоан по скалпът остава фин прах, то се вижда, само да си почеша главата и пръстите ми стават зелени 🤢.
Но след второто измиване със шампоан това се маха. Мен лично не ме дразни, но все се чудя дали, ако веднага след като съм се намазала с боята се измия не само с вода, както правя, ами и с шампоан ще остане някакъв цвят? 🤔

# 618
vanesa_georg С билковата боя на Хенафокс -светло кестенява, последно получих ужасен сърбеж. Странно е, но имам и Lawsonia Inermis Red Henna от която също получавам този сърбеж. Вероятно действително остава фин прах, който дразни.
От доста време ползам НЕнатуралната оцветяваща крем-къна на Herbal Тime  и нямам такива реакции. Затова я предпочитам. Не ми е комфортно с тези сърбежи от билките.

Аз се престраших и в момента съм намазана... стискайте ми палци Hands Pray
Ще дам отзив. А сърбеж кога да очаквам? Четох, че не се случвало веднага, а до 1-2 дни... И това, че не се измива с шампоан съм го пропуснала, но с оглед няколкото отзива за сърбеж, мисля да се изплакна с шампоан, пък каквото остане от цвета... Blush
Аз ползвам натурален сух бар шампоан, но едва ли има голямо значение.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 23:23 от vanesa_georg

# 619
Спокойно си се измий с шампоан. Нищо му няма на цвета. Аз винаги, когато се къносвам, след това се мия с шампоан, иначе косата ми е мръсна. Покритието от боята си е същото.

# 620
С някои къни си е достатъчно и само хубаво изплакване, ако са достатъчно фино смлени пада всичко. Къносвам на чиста коса така че на я считам че е мръсна така, хем моята се омазнява много бързо и не търпя хич. С други трябва и поне малко пяна, че остават заплетени в косата частици без нея. Не се е измила къната от това, хваща си нормално.
Вече в билковите смеси какво още има и дали и с тях ще е така, май само проба може да покаже. То и не е задължително да има дразнене, понеже други имали...

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 00:08 от natka

# 621
  • Стара Загора
Аз винаги се мия с шампоан след боядисване. Получавала съм сърбеж от недобре измита билкова боя. Използвам пепелнокафявото на Кхади и абсолютно висги ми е покривало белите косми . Нямам проблем с  покритието.

# 622
  • Бургас
Някога, когато сложа повече масла не може да се измие с вода правя си по-рядко с водата и изплаквам.Цвета не е хванат хубаво и доста ще падне ако се направи хубава сапунка, особено с някой по-силен шампоан.Сърбежа го изтърпявам, но поне имам хубава коса няколко дена.Може би зависи до каква степен имаш бяла коса.Преди и аз се миех с шампоан, но вече избягвам или в краен случа съвсем леко, защото косата ми е различна след шампоан.Без шампоан изглежда като млада коса, има обем и плътност докато не я измия 2-3 пъти.

# 623
Да дам ъпдейт, че боядисването сякаш мина успешно. Засега нямам сърбежи или признаци на алергия. Много се радвам, че събрах смелост да опитам след толкова години Simple Smile

Иначе докато бях намазана четох въпроси и отговори в сайта на Хенафокс и явно съм направила доста неща грешно.
-Измих си косата и сложих боята на влажна коса - там препоръчват да е суха.
-Шапката трябвало да обхваща хубаво и ушите, защото засъхнала боя (извън шапката) не хващала добре - аз, разбира се, изкарах ушите, а сивеене имам най-вече покрай тях и челото.
-Трябвало над шапката да се сложи кърпа, за да се затопля - не го направих.
-Духах малко със сешоар - не трябвало да се духа с топъл въздух.
-Накрая се измих с шампоан - там препоръчват балсам.
-Сместа от пакетчето ми беше доста (въпреки, че косата ми е под раменете) и накрая просто мажех и размазвах произволно навсякъде.

Напук на всичко изброено, резултатът е чудесен Simple Smile Сивите косъмчето са леко по-светли на места, но определено косата изглежда много по-добре Simple Smile Предполагам с натрупване, резултата ще става още по-добър.

Благодаря на всички за съветите, ще следя темата с интерес Heart

# 624
Не съм се правила с точно тази боя, но ба всичките неща почти и аз правя така.

Мия си косата, намазвам боята, шапка за баня (вадя ушите 🤭) и отгоре кърпа, че иначе ми е студено и мокро.
Духам и със сешоар. Единствено само се мия с вода и малко балсам в краищата.
Получава се, като с натрупване цветът става все по-интензивен.

# 625
  • В полите на Пирин планина
В сместа може да се сложи глицерин (има го в аптеките и в разни сайтове, също - примерно в Зоя.бг) - той действа хидратиращо и подпомага отмиването. Винаги съм нанасяла на суха коса, измита предния ден - не мия непосредствено преди нанасяне. Отмивала съм с шампоан и без (само с балсам) - не съм намирала разлика в покритието и трайността. Според мен зависи от косата - моята е доста светла и податлива на оцветяване.

# 626
  • Бургас
vanesa_georg, алерголожка ми каза, че къната на практика не дава алергии.
Иначе другите билки могат да дадат, но уж не са като химическите бои и няма чак такива ужасни реакции.

Цветът ще се насложи.
Слагам на суха коса, но невинаги е съвсем чиста, веднъж беше мита преди два дни и хвана много добре.
След като изплакна с вода, плескам някаква маска.Помага с отмиването на въпросния фин прах, но понеже мажа в корените, косата съвсем се слепва на клечки след това.
Едва издържам 48 часа, за да измия с шампоан.

# 627
Аз не мия с шампоан след къносване, но мия преди. Тоест само поради причина, че ще ми дойдат много 2 миения в един ден с шампоан. Иначе определено се чувствам по-добре след 1/2/3 дни като я измия с шампоан.

При мен скука: както си започнах в началото със златистомедена, така си и продължавам, горе/долу на месец веднъж боядисвам. Белите косми са оранжеви, другото по-тъмно. Разреждам и с касия, малко по-мек като че става цвета. Явно съм доволна, има ли смисъл нящо да променям според вас Grinning

Lady Brine, имам глицерин, мога да пробвам, колко да сложа, примерно на един пакет боя хенафокс?

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 14:38 от Шанта

# 628
Две супени лъжици на един пакет. Предвиди гъстотата на къната преди това, за да не стане много рядка.

# 629
  • Бургас
Красивия ефект на хибискус издържа две измивания.
На третото го няма.
10 дни от къносването.
А някой да има идея косата кога ще спре да стои на клечки?

Общи условия

Активация на акаунт