СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 871
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Аз по цикъл съм с термин 1.10, но на БХС-то и уж ранната фетална ми изчислиха 24.09 Heart
Вървим заедно Simple Smile

# 571
Аз по цикъл съм с термин 1.10, но на БХС-то и уж ранната фетална ми изчислиха 24.09 Heart
Аз съм с контракции, коремът ми става топка. Каката е болна от 7 дни, доста тежко и аз от притеснения,недоспиване, съвсем зачестиха и съм на инжекции от днис но шпа 2х1, диаспорал 300 2х1, магнерот 3х1, но шпа комфорт 2х1... Ако лежа по гръб ми още по-гадно...
Аз съм 18+3, качила съм 3кг. Очаквах да са повече,защото прекарах 2 месеца стриктно на легло..

# 572
  • София
Еми то трябва, ама не го…все тая ми е, просто обичан да си чета реално за всяка седмица на бебето какво се случва и така не знам напред ли да чета или назад😃
За контракциите- сега ги имам рядко и съм спокойна, но с близначките от 5 мес легнах по болници и така остана. Ако са ти чести, камо ли на 30 Мин, взимаш си нещата и отиваш на лекар. Аз си лежах редовно за вливания на магнезий и но шпа. Няма как, но такава честота не е ок. От 5 мес бях с 1 см разкритие. Задържах ги до съвсем изкосени, но буквално само съм лежала. Наистина буквално. И с крака нагоре. И в болницата. И на дивана.

# 573
  • Варна
Aз този път имам само 1 термин - съвпада термина от датата на цикъл с този от ФМ. Предишния път имах 2 с 9 дни разлика. Joy Според личната ми АГ трябваше да родя на 11 ноември (тя само на цикъла имаше вяра, макар че й казах, че не помня точно датата, защото не си записвах), а според ФМ трябваше да родя на 2 ноември. Родих на 30 септември, така че в моя случай термина от ФМ беше по-правилен. Но се радвам, че сега няма такова разминаване Simple Smile

# 574
При мен определиха термин според последната менструация. Още в 8-9 седмица. Въпреки че имам дълъг цикъл и бебето е зачената по-късно от нормалното при 28 дневен цикъл. Дори на БХС пак си изоставаше с една седмица, но терминът си остана според ПРМ, моя АГ ме убеди, че бебето ще навакса, както и стана

# 575
  • София
Да, явно всеки си го чете както иска. Проблемът при мен е, че когато трябваше да съм 13гс, реално се водех 15 по къс цикъл, а бебето беше 14 см- за 18гс… така сега ще видим дали няма да ме изпратят на гнусното изследване за гестационен ив диабет. Не искааааам! В понеделник съм пак при единствената лекарка, която отчита тази разлика, и нямам търпение да видя колко е пораснало след тези 14 см преди 3 седмици. И да вземе да си покаже вече срамотиите да знаем какво е…
Аз днес направих разходка- 1км-минах го за 2 ч. С около 6 спирки по пътя. Ужас. Сега съм като пребита и отивам да се метна на леглото. Иначе вчера го засипах с безкофеинова калорийна бомба и голям фреш и за първи път осезаемо усетих как мърда.почти 90% съм сигурна😃

# 576
Аз днес направих разходка- 1км-минах го за 2 ч. С около 6 спирки по пътя. Ужас. Сега съм като пребита и отивам да се метна на леглото. Иначе вчера го засипах с безкофеинова калорийна бомба и голям фреш и за първи път осезаемо усетих как мърда.почти 90% съм сигурна😃

И аз се прибирам от дълга тридневна разходка. От четвъртък та чак сега се прибирам:head_band:. На ден правихме по 5-6 км - то не беше Белинташ, Кръстова гора, Чудните мостове, Бачковския манастир (барабар и с водопада до него). Разходката ми се отрази добре, но не толкоз возенето в кола. Вероятно знаете гадните завои в Родопите. Ами...Издържах все пак Laughing.
Даже за утре съм си планирала лека селскостопанска работа на село. Определено имам енергия, но и бързо омалявам. Преди по десетки км преходи в планината си правех. Но след някоя и друга година пак Smile.
Иначе по-другата седмица влизам в двадесета седмица. А сега в петък съм на фетална (втората ми).

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 16:03 от *Jerry*

# 577
Как ви завиждам, момичетааа! 😀
Аз както стана от леглото и корема ми става целият твърд, както легна - мек, бях планирала почивки цяла пролет и лято, но явно ще се размина, та какво остава за разходки 🤷🏼♀

# 578
Аз нямам грам енергия, ако има как да не ставам от леглото, ще е най-добре.
То по принцип съм с анемия и нямам енергия, сега е плачевно положението. И само с едно кафе на ден си е чисто оцеляване, иначе пия поне 4-5 за да съм в кондиция.

# 579
  • София
Ми то си е плачевно….какви 6 км… аз още реанимирам-5 часа по-късно. А като се прибрах легнах и заспах като труп. И кръста ме боля, пих но шпа.
Darling, това не е ок- може да съм изпуснала, но ако не си била на лекар, не е лошо да се консултираш.

# 580
Като стана въпрос за изследване за гестационен диабет твърдо се убеждавам да не се самонавивам предварително за нищо Grinning Бях чела, че е гадост, разпитвах насам натам и всички го изкараха едва ли не като смъртна присъда. Е, направих го преди около 2 седмици. Еми не разбрах какъв е проблемът  Grinning наистина. Е, освен, че 2 часа не трябваше да пия кафе.

# 581
Бях, АГ каза, че имам контракции и от тогава да видиш… започнах постоянно да се оглеждам, пипам, наблюдавам и т.н., преди това ми нямаше нищо…

Ми то си е плачевно….какви 6 км… аз още реанимирам-5 часа по-късно. А като се прибрах легнах и заспах като труп. И кръста ме боля, пих но шпа.
Darling, това не е ок- може да съм изпуснала, но ако не си била на лекар, не е лошо да се консултираш.

# 582
  • София
Еми така ще е. Пий лекарствата и леглото. Ужасно е, знам, но иначе по-лошо.
Галапагос, аз съм го правила и щях са умра, отказах втората доза. И лежах на една пейка в почти несвяст. Оттогава това ми е процедурата, която не желая посмъртно да повтарям. А съм била на всичко възможно гнусно, дето може да се сетите.
А, четох, че пиете кафе. Аз го спрях заради абортите и сега не пия, на мен не ми действа, но ми е навик да пия едно сутрин за добро утро, сега ми липсва много и съм го заместила с леблебия. Докарва го, но ме мързи да я варя всеки ден…Та се чудех сега като време сме минали уж тегаво в период със спонтанните аборти, може би може да си позволя по едно две на седмица…

# 583
А защо напълно сте спрели кафето? Не е препоръчително да се пие в първия триместър, но вече във втория е позволено по едно на ден. Все пак пробвайте да изпиете едно да видите как ще сте и тогава. Аз го спрях в началото, защото вдигах кръвно, а сега във втори месец го пия понякога сутрин особено напоследък, защото наши приятели ни донесоха истинско кафе от Италия и просто не можа да му се наситя, но се чувствам добре след него. Не е забранено и опасно сега в нормални количества Simple Smile

# 584
Спрямо кафето съм като наркоман. Пия обаче само по едно по време на бременност. Или от време на време по още едно капучино. АГ казват, че е ок по 1-2 кафета, но си мисля че при толкова мъничко бебе ефектът от кафето може да е по-сериозен. Като алкохола. Казват че една чаша вино на месец няма да е проблем, ама едно е действието върху голям човек друго върху ембрион. Иначе за кафето казват че може да предизвика преждевременно раждане.

Общи условия

Активация на акаунт