Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 69

• 29 985
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
Аз го приемам така (по-точно т3, а сега започвам и т4) и преди няколко поста го коментирахме, като евентуален вариант за по-добро усвояване.  Наблюденията ми за т3 са, че действително по-добре се усвоява. Но това е въпрос на личен избор и "проба-грешка" в опитите за по-ниска доза и по-добро усвояване.

# 61
Здравейте! Биопсията ми излезе лоша. Спешно ми трябва контакт на проф.Пандев.

Съжалявам!
Не мога да помогна с контакти, в интернет не може да няма. Иначе като информация за такива операции освен професор Пандев и доц.Сечанов хвалят.

# 62

Съжалявам!
Не мога да помогна с контакти, в интернет не може да няма. Иначе като информация за такива операции освен професор Пандев и доц.Сечанов хвалят.

Благодаря! Не е актуална информацията в интернет,за жалост. Ще търся варианти...

# 63
Момичетата тук, знаят повече:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1249146.new#new

# 64
Lemy,благодаря много!

# 65
Успех и споко, има много оперирани момичета заради кофти диагнози, които си живеят живота после и всичкио е наред.👍

# 66

Това е страницата му във Фейсбук:

https://www.facebook.com/pandevrumen/   

А това е тел. номер: 087 701 2003

# 67
Благодаря!
Ще пробвам да звънна, но в другата тема ми писаха,че е ограничил входящите повиквания.

# 68
Благодаря!
Ще пробвам да звънна, но в другата тема ми писаха,че е ограничил входящите повиквания.

Някъде бях чела, че винаги отговарял на съобщения във Вайбър, опитай и така

# 69
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте, по тези изследвания може ли да се разбере, дали дъщеря ми (на 15 г.) има някакви проблеми с ЩЖ:
Скрит текст:
Изследването е правено миналото лято, но след това се задълбочих по проблема, тъй като съм с Хашимото от известно време. За съжаление припада при взимане на кръв и засега отлагам още една такава интервенция Cry , при която бихме могли да изследваме и  другите хормони - FТ3 и FТ4.
Напоследък се оплаква от умора, а съм й засичала един-два пъти и сърцебиене (вечер преди лягане).
В момента пие Вит. Д 2500 IU, защото преди месец изкара ковид и поради вируса и късната зима вероятно са й спаднали нивата.
По тези изследвания няма как, трябва да се изследват фт4 и фт3. Бих те посъветвал още да провериш инсулин и гликиран хемоглобин.
Все се каня да питам. И сега покрай стойностите на витамин Д:
    Някой знае ли формула по която се приравняват мерните единици?
  Моите ФТ3 и ФТ4 са с различни мерни единици. А тук в темата имаше как се определя ТСХ, че се дели едното на другото.
Мне не се определя тсх, тсх е независим маркер, защото реално е хормон на хипофизата, това което се определя, чрез това делене (фт4 на фт3 в pmol/l) е доколко е добро преобразуването на неактивния хормон т4 към активния т3.
От Еутирокс може ли да се вдига кръвно . Пак аз с моите хленчения ,но тъй като към 10ти ден ковид, от 4 дни съм с високо кръвно и търся причината.  На 75мг съм ,преди това също бях ги стигнала и нямах проблем .
Приемам го както тук посъветвахте  от скоро - под езика ,леко ми сладни чак .
Да, но може и да е от боледуването и това е по-вероятното в твоя случай.

# 70
Благодаря!
Чела съм, че отговаря някой път на имейли.

# 71
Аз минавам да кажа, че оня ден си взех от Хеликон две книги имат намаление сега, не са точно по темата ни, но доста около нея мисля Simple Smile

Едната е тази, аз отдавна я заглеждам Хормонален баланс . Днес дойдоха и я разгледах набързо, харесва ми. Има обяснено за хормоните - полови, кортизол, щитовидни. Има тест за да се ориентираш кое може да ти е ниско/високо и препоръка за витамини и добавки за съответния проблем.

Тази другата й се чудех отдавна и сега като е намалена взех и нея Тихите убийци на мозъка

# 72
Момичетааа, имам нужда от вашите знания.
От 2 месеца пия Еутирокс по 50мг на ден.
Днес си пуснах изследвания и се вижда подобрение, но ми направи впечетление, че fT3  ми е спаднало.
На какво може да се дължи това?
В Понеделник съм на лекар , но дотогава ще има да го мисля..

# 73
Стойността на практика си е една и съща. Отклонение не виждам.
FT4, обаче, продължава да е нисък, а TSH - леко завишен; вероятно ще ти увеличат още малко дозата.

# 74
FuSTuKa разликата при Т3 м/у двете изследвания е незначителна....ако трябва да се закръгли все си е около 2,7 , така че не се притеснявай.

Ето  по темата за границите на ТСХ за които говорим постоянно, това е от книгата за която писах по горе
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт