'С копнежи и мечти, ФЕВРУАРЧЕ бърза да върви'

• 9 709
  • 291
  •   1
Отговори
# 15
Привет ,мами!Еей,най-накрая и на мен да ми остане време да пиша.Пожелавам на всички ни да изпълним темичката само с хубави емоции. Hug
Честит мини рожден ден на малките рожденници! Tada  party002 Tada
Скъпата,за нишестето е необходимо по-малко от минутка за да се сгъсти.Е,разбира се ако слагаш достатъчно от праха.Аз за 200гр.кремче слагам 2,5 супени лъжици нишесте.,размито в малко вода.Ако нещо не ти се получава,питай пак,ок?
Бързо оздравяване на малките мишлета!!!  bouquet
Лека и  спокойна нощ!

# 16
Благодаря, на всички които честитиха мини празника на Габи.
Искам и аз, макар на патерици, да пожелая на наборчетата да са жизнени и здрави и да слушкат!
Ето и нашата почерпка

Аз започнах пролетното чистете, ама не мога да се похваля с особен напредък. Къде ще измия прозорец, къде ще наредя чекмедже и хоп Габи се събудила. Та така, на ден по лъжичка, ама пък и за къде да бързам, когато - тогава. Засега имам измити три прозореца - дано до края на седмица да ги приключа всичките Simple Smile
При нас вече се стопли и трябва да мисля как да пренаредя деня, че да излизаме на разходка по-рано, когато е свежо и приятно. Иначе по обед не се стои на слънце, а пък със сегашния ни решим излизаме към 10:30 - 11:00 часа, точно когато става горещо.

Монката да се оправя по-скоро!

Зимата, когато и ние боледувахме лекарката ни каза, че за да си изградят имунитет децата боледували средно по 13-14 пъти в годината, което се пада горе-долу по 1 път на месец, но имайки предвид, че лятото те по не боледуват, си наваксват двойно през зимата, т.е. през седмица-две са болни. Много гадно...

Донинка, привет! Наистина напоследък се губиш нещо... Както и други майчета.... Hug
Желая ви лек ден! Oops по-скоро лека нощ!   Laughing

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 00:05 от Rumyana

# 17
  • София
Добро утро момичета ! Coffee

Честит 9-месец на Габи,Мони и Марти Tada !Мони бързичко да оздравява.
Мен ме хвана някакъв вирус и само кихам и кашлям,боли ме гърлото и ми тече носа,ходя с маска на устата и се моля Кали да не я хване  Praynig
Записах я на кухня и започвам да взимам от другия месец,има много добри отзиви от храната менюто е разнообразно, пък ще видим. На мен ми искат само капачки от бурканчета-продавали се в магазините по левче.
Момичета,казах ли ви ,че Кали беше шаферка за втори път-вече е професионалистка  Joy ...ако нещо имате нужда-на линия е  Laughing
Дони,здравей  Hug

# 18
Добро утро от нас!!!!    newsm53

Да ни е честита новата тема! Joy
Както и честито на всички мини рожденници!  Party Time newsm18 Да са живи и здрави, да растат весели, засмяни и да радват всички около себе си.

На Ники му проби 5-то зъбче. Е само една леееееека дупчица, ама след някой ден ще избие напълно. А след още някакъв ден чакам 6-тото. Само дет се радвах, че се е изправил самичък в креватчето. Повече не го е правил. Sad  Почивните дни бяха доста приятни и ние се възползвахме както винаги максимално от тях. Разходки с колата, с количката, на гости.
За кухнята аз съм казвала, че се чудя какво да правя. Все искам да го отпиша вижда ми се доста еднообразно, ама ве отлагам за следващия път. Още малко и ще го отписвам, най-вече като стане студено. Ще си му готвя аз. Намерих едни мноооого хубави рецепти.
Ето адреса: http://biblioteka.biberonbg.com/
Незнам как правите страниците да идеш направо там, ама аз така ви го пиша. Отидете там и ще намерите много хубави, лесни за приготвяне, вкусни и разрообразни рецепти. То е като книга има интересни стихчета и други неща. Мисля, че ще ви хареса. Дано ви помогна.

Ние с мъжо нещо сме болни. Дано не заразим малчо.
Скъпата пюренцата на Мандев са много хубави. Те ги произвеждат тук близо до Асеновград. Аз само такива взимам. Никито други не иска да яде. Пък и бурканчетата стват за ползване. Ние ги ползваме за люти чушки за мъжа ми.

А сетихсе и още нещо.  Моя приятелка, майка, през времето, което се изцеждаше, понеже имаше много кърма си замразяваше. И сега като спря да кърми приготвя - крем-нишисте, грис, кашичка и др. с кърма.Понеже повечето от вас кърмят и имат много кърма, вместо да слагате АМ пробвайте с кърма. По същия начин се приготвя.

Е лек и спокоен ден на всички!  love001 newsm47

# 19
Здравейте мами!

Докторката ни дедете антибиотик, каза че ни е много червено гърлото и понеже от предния път така и не се оправи напълно сега пием Алгементин. Дедени и витамини Мултисенустол. Вие какво мислите за витамините, аз лично малко се притеснявам да давам.

Мони 7-8 зъба, много не се виждат защото не дава. Той вече сяда сам, но не се изправя, може би защото много рядко е в кошарата, само когато мама ходи до тоалетната.

За приготвянето на пюрета с кърма при мен не става, щото не мога да се цедя. Иначе си имам помпа на Чико кисто новичка. не пуска и капка.

Лек ден и от нас   bouquet

# 20
Ох, пак съм аз, да ви се оплача. Пък Мони нещо от няколко дни не ще да яде, ни кухня, ни домашно, ни Ганчев нищо. Само кърма. Дали не е от това, че го боли гърлото. Дано.  Praynig Много ме е страх, щото каката така беше, до годинката всичко си ядеше, а после като каза край та до 3г., с лъжица не е яла, караше само на сирене, кренвирши, моркови, ябълки и кисело мляко.  Embarassed бая е гадничко. Дано с Мони не стане така.

# 21
Привет и от нас в новта темичка  Hug
ЧЕСТИТ 9-ТИ МЕСЕЦ,НА МОНИ,ГАБИ и МАРТИ! На патерица     ura bigdance2 Tada
Днес Марти стана на 9м.(в 01.50ч. след полунощ).Почерпете се  newsm38 beer
Днес следобяд сме на консултация и ще ви се похвалим.
За храненето аз му приготвям всичко(месни и зеленчукови пюрета(с телешко и пилешко);кисел-правя го като  Atrakcia,но слагам не пюре,а плод;грис-120мл вода+2с.л. грис,като стане готов слагам 30мл АМ,може и някакъв плод,варя му тиква).

Хубав ден с много усмивки     bouquet

# 22
Здравейте, майчета!

bouquetЧестит празник Марти! Да си жив и здрав и много да радваш мама и тате.  bouquet

Днес времето се очертава супер, чакам Вили да стане всеки момент и тръгваме за кухнята. Тъй като после заспива, чак към 15:30. Ще се върнем, ще хапнем и пак вън. Миналата седмица, като беше топличко така практикувахме. Тази седмица трябва да се използва хубавото време, че после.

Краси, Виолетка беше три седмици с зачервено гърло. Ние също пиехме антибиотик Ospexsin и сироп Biox-Thymi. Първите дни и тя не искаше да яде. Но като почнахме лекарствата, на третия ден и се върна апетита. Да знаеш, че и при вас е от гърлото.

Приятен ден, че Виолетка стана и си пляска, значи добре се е наспал.
Дава цунки и вика мама ......
После ще ви разкажа, за нашите нови номера
Приятен ден

# 23
ЧЕСТИТ 9-ТИ МЕСЕЦ НА МОНИ, МАРТИ И ГАБИ!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ИГРИВИ И ЩАСТЛИВИ!

Краси, най-вероятно не иска да яде, защото го боли гърлото. Стефко миналият месец беше така. Много трудно го хранех. Гърлото не му беше много червено, но нослето му беше запушено. Тогава не беше качил нито грам. Всъщност, той все още е със запушено носле и кашля. Капя му капки Коларгол. Миналият път се оправи от тях, но подобрението беше само за около 4-5 дни. Дано бързо се оправи Мони  Praynig А от тези витамини сега давам на каката. Мисля, че са хубави.

Записах вече Стефко на кухня, но все още не съм вземала храна. Преди бях писала какво ни е менюто. В понеделник и петък посна супа и кисел /всъщност е нишесте с прясно мляко, без грам плод Sad/, а в останалите дни супата е с месо и пак кисел  Close

Засега не казва определена дума. Нещо си говори, но неразбираемо. Не може да се изправя, стои стабилно седнал.
Очаквам да му пробие 2-то зъбче. От няколко вечера е доста неспокоен и като го погледнах, венеца доста е подут и нещо се белее.

Дано времето днес е хубаво да излезнем малко навън.

# 24
Здравейте отново!

Разбрах от радиото, че днес празнуват Филиповци. Така че, честито на всички именици!  smile3525Tada

честит мини рожден ден на Марти
   bigdance2  ura  costumed034 newsm67. Расти все така здрав, игрив, послушен за радост на мама и татко.

Да похваля малко и моя син. Може да казва как прави кончето. А също така вика "дак" (от ку-ку-дзак) Най-новата игра, която мноооого му харесва е: аз го държа за ръце, а той бяга, а баща му го гони и вика "чакай да те хвана". и се крие и вика "ку-ку" , а Ники "дак". Тия дни само това се играе. Само да си дойде баща му от работа и почва да го закача да си играем.
С ходенето също напредва. На моменти го пускам и прави 2-3 крачки самичък, ама като усети, че не го държа и залита и търси ръката ми. Мисля, че до месец-месец и половина може и да порходи.
Незнам защо - може но не иска да казва нищо. Например "чао" Само ако дълго го молиш и принуждаваш. Е т'ва е. Мъж с характер.

Е лек и спокоен ден.

# 25
Хайде добър ви ден и от мен Wink Лелее,как пораснаха тия деца...все си мисля,че след няма и 2,5 месеца правим годинка!!!Кога мина времето...и въпреки че са връстници,всяко детенце прави различни неща...Лора не се изправя сама от легнало в седнало положение и не може да се задържа много време сама хваната за нещо...иначе си бърбори на нейн си език,прегръща едно бебе много сладко,казва мама,баба,даже и тате се мъчи..на гърне обаче хич не й се стои..опъва се,мрънка..чудо,не знам как ще се учим..за кухнята-аз съм долу-горе доволна..вкусна е манджата,ама не винаги й харесва на Лора...месото обаче не е разнообразно-или пилешко или телешко/свинско...но пък събота и неделя като няма кухня й купувам от другите видове меса(на пюренца)...аз най-вече заради манджите я взимам тая кухня..от помощ ми е,определено..защото нямам никакво време да правя ядене и за нея,нали все уча за изпити...аа,не съм се похвалила-взех 2 Simple Smile иначе 4-тия ни зъб изби преди няколко дни...Ели,браво за шаферката...като тръгнем с мъжо да се женим-Лора и Кали ще са шаферки-да знаете,предупредени сте Simple Smile хем и рокля имате вече(ако не стане малка докато се заженим де Wink )Абе мамета,вашите деца придават ли номерца вече?Лората взе да ми върти едни инати,пищи,сърди се,размахва ръце...направо не знам какво да я правя..онзи ден я тупнах по дупето да й покажа,че не тя командва парада...ей тва дете като не може да си поеме въздух от инат...направо откачих от притеснение  Sad вие как мислите по въпроса-какво трябва да се прави в такъв случай...хем не искам да я тупам,хем пък така ще ми се качи на главата...бабите я поглезват и като не стане на нейната и се инати...много ми е трудно :/
за прохождането-пристъпва смело,ама като я държиш..още не е стабилна...скоро ни бяха на гости братовчедка ми с нейното бебе-той е на 10 месеца..много хубаво стъпваше-направо държиш го за една ръчичка и той си върви и вчера тя ми се обажда-проходил юнака,на 10 месеца  Shocked ама така...вече се развиват по-бързо децата май Simple Smile Олее,колко дълго станаа...айде последно,Честито на празнуващите бебчета!!!И болните да оздравяват! Целувки  Heart Eyes

# 26
сложих малко нови(е,не са много нови де) снимки...който няма работа,може да ни види тук Wink

# 27
Айде и за добър вечер аз да се включа най-накрая  Grinning
Еййй, Деничка,ама много пораснала Лорката, целувки от нас  Heart Eyes яде, не яде, важното е, че расте  Wink
Мамчета, нещо нич ми я нямаше музата за писане  Sunglasses все си ви чета и отговарям на разни въпросчета в темата,ама само аз си знам отговорите  Party Ще трябва да се реванширам  Wink
Отчитам се като все още кърмеща с далечни изгледи за отказване на пристрастената ми беба. Бих го направила много плавно и леко, но нямам идея докога ще издържа  Confused Понякога ми е страшно тежко през нощта, но и аз съм си виновна с висенето пред компютъра до след полунощ  Embarassed Заспиването ни в къщи е винаги с кърмене (добре, че поне малко време отнема),не е спирала да се буди никога, като в най-добрия случай интервала е 3-4 часа, но след 02 часа обикновенно става хаотично положението  Rolling Eyes
Така, казах си мъката  Mr. Green , а сега да се похвалим какви ги върши Виолетата. Не седи много стабилно дълго време, но от повече от месец се изправи и няма лягане, в момента в който отвори очи и се изстрелва нагоре. Бърборка си някакви нейни, като разбираемото е "ба-ба" "та-та" "па-па" "де-де"...Пълзи и почти няма прегради за нея, но няма желание за сега да ходи. Без зъби е и не виждам някой да се показва.
Разходките са ни в компанията на Крумчето и Ина(inik) и се радваме на компанията им. Те са добре, но на мама inik не и остава време за писане тук покрай домашните на батко Марти и аз ви предавам поздравите и към вас   bouquet
Изчезвам, че ни е време за баня. До скоро  Heart Eyes
Поздрави на всички   bouquet

# 28
Поздрави на всички Февруарски сладури и от нас!Марти днес става на 9 месеца..малко е болен(то май има много болни),но иначе е веселяк Simple SmileИмаме си едно зъбче и по всичко личи,че скоро ще има и още..дано да е скоро..че голяма мъка WhistlingЗа сега сме само на ба-ба,ма-ма и някакви там неразбираеми ..незнам как да ги нарека Simple Smile
 ScreamingMamaa и Мартин взе да се инати като магаре..то май повечето деца са така,много са свободолюбиви водолеите и не търпят нищо.На бебо едвам успявахме с тати да му сложим капките в нослето..такава борба и пищене..съседите сигурно си мислят ,че го бием ooooh!
Doninka ти в коя част на Надежда живееш,че ние сме във 2-ра..то може и да сме се засичали в парка.Хайде да се видим някой път PeaceЗа сега това..Целувки от нас!

# 29
Screaming mama,и Лъчко вече се опитва да командва.Когато нещо не става на неговото,започва да ръмжи,като малко мече,докато не му се обърне внимание.Често ми се налага да го тупна по дупето(по памперса) и вече май добре разбира,когато му се карам.Веднага прави една жална физиономийка и започва да плаче..с едни големи сълзи Joy
Много е чуствително моето мишленце.При вас как е мами?И Вашите деца ли са така чуствителни?  newsm78
Лъчко вече се изправя сам от седнало положение,не лази,ходи добре за ръчички.Не казва думички,но се смее с много заразителна смеховка hahaha
Хапва си много добре от кухнята.Харесва еднообразните манджи,които дават.Е, поне досега не е протестирал.  chefИначе и зъбче нямаме.Но вече 4 нощи не спим спокойно,изпива по 2 шишета вода,а аз на сутринта съм ето така... smile3507Много е кисел..предполагам ,че е от зъбките.
А,мами исках да питам,тези от вас чиито дечица имат вече зъбчета,плюнчеха ли се много в периода на пробиване?Питам,защото от една седмица,така му текат лигички,милото вечно му е мокричка брадичката.Той от доста време се плюнчи,но от скоро е доста обилно.
Е,хайде отивам да лягам,че не се знае пак каква нощ ме чака #Crazy
Лека и мека,ви пожелавам! smile3524

Общи условия

Активация на акаунт