'С копнежи и мечти, ФЕВРУАРЧЕ бърза да върви'

• 9 706
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
  • София
 ScreamingMamaa - и аз точно фини овесени ядки правя на Рая. Пропуснала съм да го спомена.
 Рая до сега не съм я оставяла да спи при нас. Нощем я слагам между нас докато я кърмя и да заспи, но ме е страх да я оставям да спи с нас. Все остава отвита, или пък аз не спя спокойно.  Дори и татито да е нощно пак си спи в кревата. Но вечер задължително заспива на нашето легло. То и няма как - ние все още заспиваме вечер на гърдата.
 иначе за спане то през деня не мога да кажа с точност. то при нас ден с ден не си прилича  Joy. Обикновено спи по 1 или най - много 2 пъти на ден по около 30 - 60 мин. Много рядко по повече.
 и Рая ми е хремава. Слагам Стеримар в нослето, но с големи мъки. Имаме и Коларгол, но докато успея да капна с него и омазваме всичко  Sick

tinka81, ако не те затруднява и аз искам помощ за снимка в аватара.  Embarassed
А аз съм качвала снимки на Рая, но тук. http://www.bgphoto.net/Albums.aspx?UserId=22641 А тук са от почивката ни на Добринище през септември http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=20723&AlbumId=67008.
Миналата седмица най - накрая качих 3 снимки и в тукашното албумче. Като имам време ще кача повече.

# 61
  • София
Здравейте и от мен!

Дени,браво за изпитите  thumbsup,за другото няма проблеми  Wink

Руми,много е сладичка Габи- като кукличка е с тез опашчици  Heart Eyes

chdiana,здравей,сирене й давам в попарата,кисело мляко също с бисквитки,но не Данон  Naughty то е с разни консерванти и сухо мляко.По-добре  избери друга марка,а ако имате българско още по-добре.За забранените храни се сещам за шоколад,ядки,ягоди и малини и други.

Нинче,за запушеното носле нашта педи ни каза,че може да е от сухият въздух в стаята.Каза също така да й пръскам в нослето Sterimar за да се овлажнява лигавицата.Спрея е подходящ за бебоци-пробвай дано да има ефект  Peace

Тинка
,личи си ,че Вили е много палава-да е жива и здрава.Ние не взимаме Кали да спи при нас изобщо,досега само 2-3 пъти е спала когато имаше колики.През деня спи от 11.30-12.30ч. и следобед от към 17.30-19.00ч.

Чао и лека вечер  Hug

# 62
OOOх,мами.Това моето дете ще ме побърка.Преди 30мин.заспа и то с 300зора,като ме изпоти цялата. #CrazyНо въпреки лошото си настроение,пак ни позволява да си правим шегички с него.Преди лягане го снимах с една шапка и го нарекохме"малкия пилот"Ето може да го видите:
http://images12.snimka.bg/001543824.jpg
http://images12.snimka.bg/001543827.jpg
ХИХИХИХИ
Elix,не сме ползвали този спрей.Може да опитаме и него.Благодаря ти!  bouquet

# 63
  • София
irinopolis, сега видях снимките,много е сладичка Рая и се вижда,че сте си изкарали супер.Виждам,че и на Паничище сте ходили.Ние сме редовни посетители там  и с нетърпение чакаме да падне хубав сняг и стягаме шейната  smile3521 Може и да направим с вас някоя снежна среща  Wink

Ох,а пък Лъчко е най-сладкият "пилот"  Joy
Пак чао и лека  smile3524

# 64
Ели,що не спиш още Simple Smile Стеримара е добър наистина за овлажняване,но по мои наблюдения не става много много за хрема...иначе аз го ползвам редовно(за Лора де) защото все й е сухо в носа може би заради климатика...айде,утре пак ще се разпиша..сега ще гледаме филм с тати Simple Smile Лека и спокойна!

# 65
Добро утро    bouquet Още един два дни ще се радваме на хубаво време, затова малко ще попиша и после на вън до довечера  Wink

Митко има хрема и кашлица.Капя му Коларгол , от който освен, че всичко става кафяво май друг ефект няма и му давам сироп за кашлица Синекод - 3 x 2,5 мл.

Сирене слагам в попарата и понякога в зеленчуковото пюре когато се случи да яде такова, защото по принцип още не съм се отказала от кухнята.

Спи много малко от 11.00 до 12.00 , от 15.00-16.00 и от 20.00-7.30 За през деня му се събират едва 2 часа, но не се оплаквам, защото благодарение на това дневно бодърстване вечер не може да издържи до  по-късно от 20.30

Не спи при нас.За тези девет месеца само 2 пъти е заспивал, защото беше много вкиснат при първата му хрема, но като заспи го премествах в неговото си креватче.Не ми се иска да свиква така, защото имам нагледен пример на мои близки, които и до сега - детенцето е вече на 4 години, спи при тях и не иска и да чуе за друго място за сън.Даже като се събуди и ако са го преместили и види, че не е при тях започва да се дере от рев  Sad

Развеселих се с храната, която chdiana каза, че дават в яслата на дечицата на тази възраст  Crazy

Големи сладури са всички бебоци  Laughing Мен нещо ме помръзва да слагам снимки в албума.Сигурно само аз не съм слагала от 4-5 месеца  Embarassed

Хайде лек и спорен ден на всички, да вървим да бутаме колички  Hug

# 66
Здравейте и от мен  wavey

Стефко е със запушено носле от 04.09. и до сега е така  Sad То не бяха сиропи за кашлица, капки за нос. Ето преди 3 дни приключихме с Коларгола, но ефект нулев  Sad Пак кашля, нослето му е пълно, дави се и не може да спи.

Спането през деня е долу-горе така. Между 10-11ч спи около 30-60мин., следобяд между 14.30-15ч около 1-2ч. Вечер заспива с триста зора около 22-22.30ч и след 10-15мин се събужда и до сутринта го люлея на краката си. Оставя ли го на леглото и почва да пищи, така че цяла вечер спи на възглавницата върху краката ми  #Cussing out Затова не го й слагам в неговото легло, защото трябва непрекъснато да ставам по 100 пъти на вечер  Cry

От днес за първи път ще яде от кухнята. Дано да му хареса храната. Последното хране при вас какво е  newsm78 Аз го кърмя и след това му давам 2-3 л. кисело мляко с бисквити Ети, за да не се събужда през нощта от глад, но той пак не спи. Най-вероятно го мъчат зъбите.

Хайде, чао засега!

# 67
Здравейте, маменца!

Много са хубави всички бебенца  Hug С това променливо време, май доста бебоци са с хремичка, аз до сега все каката обвинявах, че носи болестите в къщи, обаче като гледам, че там където няма по-големи дечица пак има хремави, май не е от каката. Пък и то детето този път е здраво, а ние с Мони сме болни. Аз също съм болна. Да ви кажа имам хроничен фарингит и май и хроничен синузит, носът ми е вечно течащ и имам секрети като на дърта пушачка. Вчера си показах гърлото на докторката и тя жената се хвана за главата, цялото ми гърло е подуто, ми к`во да се прави като съм все бременна или кърмя и трудно се лекувам. От както кърмя съм втори път на антибиотик, знам че по принцип не е такъв голям проблем, обаче се притеснявам.  Sad

Вчера бяхме на консултация, с моята нехранителна кърма Мони е наддал 600гр, пак не разбрах колко сантиметра е  Embarassed

А Мони спи при мен, заспива докато го кърмя и го прехвърлям в кошарата му, обаче много плаче заради тези зъби (Sunglasses, и аз все му давам бибата, но към 3ч вече не я ще и идва при мен. Да ви кажа, каката ей така изпиваше по 3 шишета вода (аз вече доста се повтарям с това) и по цяла нощ ставах да я успокоявам, и се чувствах по-зле от сега, когато Мони спи при мен. Тъй или иначе татето не спи при нас, та Мони не ми пречи. А и още нещо на тази тема, така като му давам да суче по всяко време, детето е много по-спокойно от кака му, макар че и нея я кърмих на поискване, но не и през нощта.

Вчера (както и днес) временцето и при нас беше супер и ние се разхождахме по крайбрежната алея, беше много много приятно, днес ще се снимаме и ще ви пратя снимки.  Hug

Хайде лек ден, мемета! Да знаете много ви обичам  Hug

Черешка, този път ме изпревари. Да ти кажа и Мони така с това носле, отпушва се за една седмица и после пак. Ние затова сега сме с антибиотик, после ще кажа имало ли е файда.

# 68
 Здравейте, мамчета!
 Ние малко позачезнахме от хоризонта, но нямам никакво време да пиша, пък и за четене все по-малко време ми остава Sad.

Хайде първо да се оплача, пък после ще се хваля, заа да завърша поста с умивка Grinning.

Моят син не иска да яде. Харесва само каши, а пюретата /плодови, зеленчукови и месни/ ги плюе, стиска устни, върти глава и ако случайно го прецакам и му вкарам някоя лъжичка в устата прави кисели  физиономии или имитира повръщане Sick .
 Аз си мислех вече да заместваме хранене, но човека явно има други планове Confused. Нощем се кърмим по безброй пъти, а сутрин ставаме в 7. Козметичката ми е отчаяна от външният ми вид Blush.
 Та това са оплакванията ми общо взето.
 А, и за дисциплината Wink. И Кристиян е мъж с характер и постоянно се опитва да ми се налага /и в повечето случаи успява Blush/. Освен това реве за мама. Когато го оставя с баща му или баба му или някой друг и изляза от стаята почва да реве. Е, не винаги, но доста често.

А сега да се похваля.
 От месец и нещо вече се опитва да ходи и става все по-стабилен, но все още не може сам, дори му е трудно да стои стабилно, ако съм го хванала само за едната ръка.
 Изправя се сам вече дори и по стената.
 В креватчето си се изправя и ходи настрани като се държи за решетките, без някой да му помага /още една причина да не го оставям и за секунда сам/.
 Преди около 20 дни "проговори"- каза "мама", но това си беше само за един ден и от тогава казва само "баба" и "абба". Та откакто я научи тази думичка постоянно обижда жените. Понеже е много контактен и на всички се усмихва и се закача и им вика "баба", някои го приемат добре, но на някои им се скрива усмивката Wink, та се налага да обяснявам, че той само тази думичка си знае и не я адресира конкретно към някого. Може би трябваше да го науча първо да казва кака, та да прави комплименти, не да обижда Wink Laughing

Хайде, стига толкова за сега, да не ставам досадна и се надявам, че скоро пак ще намеря време да се включа и то с още добри новини. Нека и от вас новините за напред да са само добри! Чао, и приятна разходка, да използваме пълноценно последните слънчеви дни!

# 69
Здравейте момичета и сладки бебоци!Включвам се в новата ни темичка,бях се по изгубила,защото си купихме нов апартамент и докато се настаним - ад.А и заедно с това ни почнаха зъбките вече са четири  newsm44,ама такъв зор видяхме.Това е засега от нас!Целувки на всички и ще пишем!

# 70
Черешка, как от 4,09, ви е запушен носа  Shocked, надявам се да си сбъркала месеците. Ако не е така , дали не е някаква алергия  newsm78
Dimihinkova, ами това е прекрасно!!! Честита покупка! Човек не си купува всеки ден нов дом  Joy Да имате само щастливи мигове и пълна къща с деца и весели усмивки  Grinning
Днес мисля да ходим на консултация. Ще пиша по-късно мерките на принца  Joy

# 71
Хей привет отново! Я сега да ви попитам някои работи Thinking Вие слагате ли бебчовците на гърне и учите ли ги да пият от чаша? Ние нямаме никакъв напредък в това отношение все още..слагам Марти на гърне,а той веднага става и започва да си играе с него Simple Smile Нищо че по сто пъти му обяснявам за какво служи и нагледно му показвам..клякам..напъвам се..а бе голяма веселия Joy Joy Joy А използвате ли проходилка..аз по принцип съм против..но няма как,ако искам да свърша нещо. Мартин не иска да си седи в леглото и да си играе..изправя се и иска да го взема. Единствено на спалнята се заиграва,но трябва да седя при него естествено.Гледам да не прекаляваме с проходилката де Rolling Eyes
Иначе Марти си спи в неговото легло..като го приспивам на спалнята задължително..иначе не става,не иска да си заспива сам. През деня спи два пъти - от 30 мин. до 2 часа..сутрин след 10ч. и след обяд след 14ч. За сега това,че много стана Wink

# 72
Здравейте, момичета.  Hug
Пак темата пълна с болни бебоци, на всички бързо оздравяване. И аз бях настинала, но за щастие успях да опазя бебо.
Днес малкият направи рекорд по спане. Снощи легна в 11 и днес се събуди в 9, май и той се очертава поспалан като майка си. Никога не е заспивал в нашето легло, след последното хранене той или вече спи или му загасвам лампата и той си заспива самичък. През деня спи различно, но обикновено за половин-един час сутрин и после следобед пак за около час.
Не използвам проходилка, въпреки че вече въобще не иска да седи в леглото, решила съм си проблема като съм му обезопасила един периметър в хола, е той пак успява да докопа някой кабел или да се заклещи някъде, но това е положението. Май ще проходи преди да проговори, а как го чакам това "мама" само аз си знам. Гърне не ползвам, не съм го учила и да пие от чаша.
Мисля и ние да излезем на разходка като се събуди бебо, това време не е за изпускане, целувки   bouquet

# 73
  • София
Здравейте, момичета!
 Мойта принцеса ми направи редовния номер да заспи точно преди разходката. На обяд й направих спанак с маслце и картофки ама хич не й хареса. Сложих му малко кисело мляко, /гледаше ме , че аз ям/, и похапна 3-4 лъжички. Тия дни нещо отказва друго ядене освен кърмата. Предполагам, че е от зъбките. Вече има 3 отдолу, а гледам , че и от горе доста е побелял венеца. За това като пробият горните зъбки пак ще пробвам спанака. Аз хич не съм фен на зелените треви, лука, чушките и доматите, но татито ни каза, че ще ми скъса ушите ако науча и детето да не ги яде  Joy Joy Joy.

elix - много ми харесва на Паничище. А за езерата нямам думи  Peace.  С татито нямаме търпени малката да порасне и да я качим и нея там.

Да ви питам - вие давате ли на бебчетата от плодовите кисели млека? Аз още не съм давала - само кисело мляко.

katty_n - слагам малката на гърне. Тя си седи, заиграва се. И си върши работата. Но тя все пак още не може да си седи на крачетата. Може би за това не става. Иначе и тя тътрейки се по дупе отива да гърнето и си играе с него. Ползва го като барабанче  hahaha
От чаша й давам да пие, но от тези с клапан. Тези със сламка още не ги е разбрала как действат - но пък как дъвче сламката... Laughing . От обикновена чаша също съм й давала. Не че не отпива, но й е по-интересно да бръкне вътре за да види какво има  Laughing.
чао за сега, че нещо се отплеснах в писане

# 74
Здравейте,мами! Flutter
Лъчко днес е по-добре с хремата,но тези зъбки,страшно го мъчат.Незнам защо казват,че е по-добре да се вадят по-късно.Нашата лекарка ме"успокои",че понеже късно започва да вади зъбки,затова ще е по-болезнено и хремата,която се появява ще е много упорита Thinking.Дано не е права,защото .... #Crazy Praynig
Кати,аз често се хваля,че Лъчко го слагам на гърне от 6месец,но се радвам,че е така,защото сега редовно си пика и ака на гърнето,а то не е музикално(на Чико е) и въпреки това,детето си свикна много бързо.Надявам се ,благодарение на това,да не ползваме до късно памперси. Peace
За пиенето от чашка-не ползваме още,но мисля скоро да му купя от тези които са със сламка и са на принципа на биберона(колкото си дръпне,толкова ще пийне).Те също така не могат  да  разливат течността.Докато другите с улейче,могат да се разливат и тях ще ги ползваме по-късно baby_neutral
Проходилката е неизменна част от ежедневието на Лъчето.В нея се чуства спокоен ,като си ходи където му душа сака. Joy Joy Joy
Дими,честита ви покупка.С много здраве и любов да си живеете в новия дом  bouquet
magica,,то и моя хубавец,май ще проходи преди да проговори и преди да имаме зъбчета.Аз също копнея да чуя вълшебната думичка"ма-ма",но не става.Той си ги бърбори едни такива негови си думички,които и аз не мога да разбера Party Party Party
А,тази вечер съм поканила моята мама да спи у нас(татито ще е нощна смяна) и тя ще гледа Лъчко през нощта,а аз ще спя в другата стая,за да си препомня как спят нормалните хора Laughing
Много се радвам,когато мама е у нас.Много ми помага и аз мога да се почуствам малко като човек,нормален човек.  HugНе знам доколко ще ми е спокоен съня,защото като го чуя да мрънка,сигурно веднага ще отида при него,но все пак ще опитаме,пък да видим какво ще стане.Утре ще ви пиша,ако съм се наспала Rolling Eyes
Хайде,да не ставам досадна.Използвайте чудесното време за незабравими разходки.
Сега ще качя малко снимки в албумчето на Лъчко-нови снимки.чао

Общи условия

Активация на акаунт