'С копнежи и мечти, ФЕВРУАРЧЕ бърза да върви'

• 9 712
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!

Я бързо всички да оздравяват!
Май не сме само ние, дето спим през деня по два часа.

Нина, радвам се че сте по-добре. Днес като излизахте ви видях от терасата и забелязах, че Лъчко е с нова шапка. Много е готин моя сладур.
Пожелавам ти много добре да се наспиш.
На мен предимството ми е, че живеем с моята майка, и тъй като всяка седмица излизаме, тя спи при нея. Дори сутрин да се приберем, знам че и три часа да спя, няма да подскачам.
Вили много е превързана към мен, но е свикнала и с татко си и с баба си. Дори миналата събота, като ни изпращаха, ни махаше за чао.

Цитат
Вие слагате ли бебчовците на гърне и учите ли ги да пият от чаша?
Да ние се слагаме на гърне, аз вече писах за нашите емоции. Дори сама си стои, но аз я дебна, че като свърши работата и се изстрелва.
А за чашата и е много интересно. Давала съм и от обикновена и с улейче. Имам и със сламка, но не съм пробвала.

Дими ,честита ви покупка. Да е пълна с радости и много любов.

Ох, и ние си нямаме зъбки и много ни мъчат. Не знам, затова ли намали яденето. Преди така добре си похапваше, а тези дни пак с голям зор. Но за сметка на това е голяма бърборана.
Аз не съм давала от плодовите млека.

Пожелавам всички болни, бързо да оздравяват
Приятна вечер

# 76
здравейте мами и деца,
на новодоците- 4етито
за вси4ки малки и големи рожденици също, макар и на патерица.
да се от4ета първо- онзи ден на консултацията санди бе 9750 и 73-74 см не много ясно, 4е само се въртя. яде на поразия и тъкмо мислех да го запиша на кухня но предиатърката ме разубеди (по4ти- раЗказа ми как въпреки вси4ки старания, има хлебарки, лелите крадат и наваксват порциона с брашно, ползват консервирани зелен4уци и не пресни меса, и не мията буркан4етата добре, а ги позаплакват само и т.н. как вси4ки големи епидемии за последните години в софия от ентерити и салмонела са от кухните). въпреки това оценявам какво облек4ение е за мамите да имат 3 хранения уредени. лошото е, 4е моята майка е лекар и тя дума по дума ми повтори същото..... та така сега съмнения ме гризат. А люлинските мами са много доволни и децата хапват с удоволствие.
днес си купихме гърне - мисля да го пробвам утре след закуска- проблемът ми е как да го накарам да седи- веднага хуква на някъде- към кабели предимно, на второ място към саксии.
в4ера направихме велико пътешествие с тукашнанта компания мами, ходихме с автобус до Илиянци. голям кеф в рейса бяхме 8 коли4ки. а там =подредени в шпалир. излязохме в 10.30 и се прибрахме към 17.30. не 4е купихме нещо особено -мноого игра4ки за коледното бебешко парти  и тук таме по някое парцал4е Simple Smile за мама. голяма цигания, няма да повторим скоро , но се повеселихме Simple Smile

# 77
здравейте
радвам се че съм ви развеселила с обяда в детската ясла. То холандците тук явно от малки се захранват само със сандвичи и продължават и досега, понеже на обяд холандските колеги изяждат огромно количество хляб. Аз веднъж отидох да взема Елиза на обяд и видях много смешна картинка: всички деца наредени на високи столчета (повечето русички, ама и "нашто" доста светла косичка има) и една от лелките им дава по парченце хляб с шунка подред и всяко човече си отваря устичката като едно гладно пиле и си чака реда за втората хапка . Беше много сладко да се види. Joy Joy Иначе в групата има деца от 3 месеца до 2 години, Елиза не беше най малка там (на 6 месеца започна да ходи на ясла) . Има две лелки средно на 10 деца. Всяко си има легло, спално чувалче. аз занесох и една играчка и лелките си знаят да и я дават, биберона също. Има много играчки, люлки, градинка навън. Ама на Елиза не и харесва, голям рев удря като ходи на ясла, всеки път.... и на мен сърцето ми се къса. Cry

виждам наистина че всички бебчета са болни и мойто не остава по назад, също имаше разстройство, хрема и не може да спи вече от 3 нощи (аз също) и днес съм на работа като едно зомби натъпкано с много кафе и витамини.. и за допълнително енергия и едно шоколадче
.. малко се отплеснах. Та исках да кажа че снощи забелязах че 7ми зъб почти е пробил, така че и аз мисля че не е настинка, ами зъби.

Спането при нас също е от 8.30 д 7 сутринта, след това около 40мин сутринта и около 1-2 мах следобед (понякога на 2 пъти).
Гърне още не съм купила но май ще трябва да започвам и аз. Много се впечатлих от бебето na Tinka 81 че си казва кога му се ходи на гърне.  smile3501

Виждам че има раздвоени мнения за сиренето и млякото. аз май ще изчакам за попара със сирене още 2 месеца.

# 78
Здравейте,мамета!Вчера забравих да пиша за  консултацията- 7900,70 см...наистина сме от дребосъците...ама да е жива и здрава,пък и тя ще порасне..за спането,сигурно ние сме с най-странния режим в цялата групичка..заспива около 10-11 вечерта..сутрин се събужда в 9-10,че понякога и 11  Shocked и според това заспива към 1-2 наобед,до към 3-4,после спи към 7-8,събужда се за ядене и къпане и така...ама с това сутрешно 'ранно' събуждане направо ме изумява...вчера педи вика нали даваш й едно мляко,после в 10 попарка....какво ти е 10,аз в 10 я храня понякога за първо ядене,та си замълчах...като дойде време за ясли и училище не знам как ще се вдигаме от сън...иначе заспива сама,рядко на ръце,само когато е мнооого кисела...при нас не обича да спи,рядко заспива при мен в леглото сутрин...ама зор си е понякога заспиването де,то не е въртяне,хленчене...чудо,но нарочно я оставам така..не искам да я свиквам на ръце или в нашето легло...лошото е,че вече изобщо,ама изобщо не иска да заспива на светло и шум...а как спеше като по-малка....ама няма начин,иска си удобствата детето..на гърнето не мога да я задържа,аз само се хвалех,че си върши работата там,ама вече не й е интересно...днес и ние сме със сополи Sad хич не ми се дават лекарства...сега караме на стеримар само,та да видим...chdiana , страхотна картинка са били малките сладури...много мило ми стана като прочетох  Heart Eyes Хармъни,ти пък направо ме уби с това за кухнята  Rolling Eyes много ми е добре с нея,обаче...ако знам,че излагам на това детето си... #Crazy дано тук не е така..в което се съмнявам малко...ох,айде стига..целувки и лека вечер

# 79
Ха, добър вечер!

Тук във Варна мамите от форума ще правят детски карнавал и ние мислим да участваме, ако не мине котка пат.

Диана, наистина много сладко го разказваш, макар че ние ги мислим за по-цивилизовани холандците.

# 80
Благодаря ви мили момичета за пожеланията!И ние правим някакви опити за гърнето ,но нещо не ни се отдава!Сега бързам да пошетам,ще пиша по късно!    love001на всички Ви!

# 81
 И ние с гърнето сме на Вие. Като го сложа и веднага се изправя и се обръща да види какво е това, как е на вкус и изобщо си няма на представа за какво служи.

Да се похваля и с още нещо- имаме си вече 2 зъба Grinning.

Скрийми, изобщо не сте дребни Naughty. И Криси е горе-долу с тези размери.

# 82
От консултацията - Марти е 9900 и 74 см. Тежи ми много - особено , когато му мия дупето. А батко ни е слаботелесен - на 6.5 г. е , а тежи 19 кг. с мокри дрехи.
Преди малко се върнахме от Пикадили - пазарувахме и хванахме някакви промоции - Ути Бъчваров рекламираше кашкавал и мляко "На баба" и даде на батко ни плодово кисело мляко, а като си купихме 2 млека и кашкавал, спечелихме керамична купичка, после имаше промоция на бомбони "Линд" и пак ни почерпиха - с една дума може да се навечеряш докато пазаруваш  Joy
Това за детската кухня много ме притесни...., но аз си мисля, че трябва да има хигиена и им се правят проверки задължително. А пък и нали дечицата от яслата се хранят там (поне в нашата кухня, която е към ясла) и не вярвам да е така  newsm78, тогава децата ще са с хронично разстройство и няма да ги водят на ясла  Sick
Лека нощ   bouquet

# 83
  • Габрово
Здравейте, момичета!
   Бързам да пиша, че днес /преди около половин час/ Антония направи 9 месеца. А тези дни изобщо не ми остана време да пиша, а даже и да прочета какво сте изписали. И сега докато изчета новата темичка, зор видях. Ние си поприпомнихме дългите дни. Използваме максимално хубавото време - и вечерите не са толкова студени. А и Антония иска все повече внимание. Направо си мисля, че ще полудея. Иска всичко да прави, а не може сама. Започна да прави доста крачки самичка. Много е смешна. Тича, клатушкайки се, а като се спре и тупва на земята - като не се движи не може да пази много равновесие. Много често пада и по очи. Затова я пускам да тича по тревата. Но не се чувства стабилна и рядко се пуска сама, но ас си издърпвам ръката. Лошото е, че вкъщи я оставям седнала в средата на стаята, тя се тътри по дупе до дивана, изправя се и някой път тръгва. Трябва постоянно да я гледам. Не признава вече паяка. Миналия ден затворих вратата на хола, че не мога да оправя от нея, а тя хлопа по вратата и вика " Не, ааааааааааа". Така и се карам, като прави бели. Вчера ме накара да се кача на пързалката. Иска да качва стълби. И се наложи да се пързалям. Мъчи се сама да се качва по катерушките.Иска да люлее децата. Изпроси си половин филия с маргарин от една баба в парка. Тъпче хляба в устата и посяга да и дават още. Все ходи при непознати, дърпа ги за крачолите и вдига ръце да я вземат. Като види бебешка количка и започва да я бута. Умирам от срам с тая моя дъщеря. А другите майки, с които излизаме ме успокояват:" Спокойно, ние знаем, че Антония беше много кротко детенце." И се смеят. А като не и изнася нещо започва да се тръшка назад. Обича печено пиле на грил. Давах и плодово кисело мляко, но на Нестле. Мисля обаче вече да и вземам на Данон. Беше научила да вика баба / и то на бабите /, ам, бау / да плаши /. Но спря да ги казва. Надявам се обаче, че не е нещо необичайно, защото като и трябвам си вика мама. И то ще е инатче като майка си. Нали и двете сме водолеи.
   Боже, олях се. А имам още толкова много да пиша. Надявам се да ме извините за излиянието. Утре, ако имам възможност ще продължа. Спокойна нощ!

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 00:27 от "Гали"

# 84
Все забравям да кажа Добре дошла на мама Кати!

честит нов дом на ДИми хинкова!

Честит девети месец на Антония!

Честити краченца на Антония!

Днес моите хубостници са станали преди седем часа, дори неможах да видя колко е часа.

# 85
Да довърша, че Момчил каза, че бил гладен и му се спяло, та ме прекъсна.

Значи с тия хлебарки на Скрими, тая нощ съм ги сънувала.  Mr. Green Влизам да се къпя във ваната и пускам хидромасажа и от дупките излизат едни хлебарки, голяма гадост.  Sick Днес така се надявах,че ще е хубаво времето и ще си направим една разходка в Морската градина, а то една мъгла носа си неможеш да видиш.  Sad

Приятни почивни дни на всички!   bouquet

# 86
Привет момичета  Hug
Честит нов дом на dimihinkova много хубави моменти да има.Надявам се и аз след 1г. да се похваля с къща,че тоя наем...ужас  ooooh!
Добре дошла на мама Кати  welcome
Аз слагам Марти на гърне когато се сетя,в повечето случай си играе с него и като го вдигна и сложа памперса си свърши работата,имаме и няколко успешни опита,но аз не го насилвам,когато е готов той ще си покаже  Grinning
Марти пие сок,вода от чаша,но обикновена чаша без накрайници.
Моя хубосник го мързи да си държи шишето с млякото,може,държи го за малко и после ми го дава аз да му го държа,а той да си шава с ръчичките и да ме скубе  Laughing
Дава ми бибата в устата и се залива от смях,взима я дава ми я и се смее  Joy
Още не казва мама,само ба-ба-ба и бабите са много доволни  Wink
Марти ходи като го държа за ръчичките,вчера бяхме при майка ми и навън тя го държи за едната аз за другата  ръчичка и ходиме,но постоянно се дърпа и иска да се пусне,но като го пуснем и туп на дупето,но не се отказва та скоро може да проходи  Grinning
Хубав ден от нас ние ще използваме хубавото време за една дълга разходка   bouquet

# 87
ЧЕСТИТ ДОМ НА ДИМИ! НЕКА В НЕГО ЦАРИ ХАРМОНИЯ И РАЗБИРАТЕЛСТВО!

Скъпата, не съм се объркала за месеца. Стефко е със запушено носле от 4 септември. Имаше подобрение за около 4-5 дни и пак е така  Sad Вчера взех направление за УНГ и ще го водя да го прегледат.
Този път резултатите от консултацията са +450гр. и +1,5см или 8700кг и 74,5см. Имали и други момченца, които са под 9кг, освен Стефко  newsm78

Бях почнала да го слагам на гърне, но от едно известно време спрях, защото като го сложа и той нищо не върши в него. Трябва пак да го слагам, защото после ще ми бъде трудно да му махна памперса.

Бях ви попитала последното хранене какво е при вас - АМ, кърма, кис. мляко или супа  newsm78

# 88
  Chere6ka, последното хранене при нас е кърма, но ние въобще не сме за пример с храненето Rolling Eyes.

Гали, като чета какви ги върши твоята щерка и направо не мога да повярвам, че е само на 9 месеца Shocked Joy. А аз си мислех, че моя син е напред с материала Laughing, като го сравнявам с другите деца, но явно форумските се развиват по-бързо Wink.

# 89
Черешке,аз за вечеря му давам супа от кухнята,но когато не ми хареса му правя кус-кус,картофено пюре или нещо от нашето ядене.Винаги обачеслед като яде супа ,му давам и половин банан за десерт,защото знам ли колко ще го наяде тази супа.Ако нямам банан -давам му бисквитка.
Мами,я ми кажете с какво къпете децата.Трябват ми предложения за пенливи  душ-гелове за бебе.Аз до скоро го къпех с душ-гел на Бюбхен,но не прави много пяна.А моята рибка иска много занимавка във водата.Водните играчки вече му омръзват hahaha

Общи условия

Активация на акаунт