Любители на котки - Тема 171

• 32 627
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Норче, благодаря, ще го пробвам това.
Мария, питах ветеринаря преди два месеца и ми каза, че трябва да стане на годинка. Но ако стане нетърпимо, може след 7-ия месец, по изключение. Ще видим дали ще се поуспокои с дифузера.
Благодаря, Ну Заяц. Щом е тествано и си доволна, ще го пробвам. От Стефанов бях взимала един спрей за отблъскване. Не само че щяхме да се удушим от миризмата, аз се разкашлях, ами и след два часа Блеки пак беше на плота да блъска по каната за вода.

Пак изпуснах нещо да напиша Grinning Невероятни Буда и Марси Heart

# 196
  • Бургас
Харко на 11 месеца го кастрираха,но вет настояваше за годинка
Явно е важно да се доразвият котараците.
Дано след пролетните вълнения се поуспокои и да може да се изчака.

# 197
Купихме трева на Trixie за котето. Колко вода се слага. Колко висока трябва да я оставяме и кога се изхвърля и се купува нова? Колко често се полива?

# 198
И нашата Оливия се е разгонила. На около шест и половина месеци е. Ужасно е гласовита и само мрънкоти, търка се във всички мебели, врати, у нас. Спим с тапи за уши, ама не знам съседите как са. Само дано не почне да маркира и да успеем да я кастрираме като мине.

# 199
  • София
https://fb.watch/bL680V43aX/

Това видео за рязането на нокти гледали ли сте го? Ние се увиваме през глава, не сме пробвали да захапваме врата още.

# 200
Aila, техниката, която искаш се нарича овариектомия, вместо оварихистеректомия. Сигурна ли си, че искаш да се запази матката?
Едно време и аз търсех по-малко инвазивна техника, но ветката ме убеди, че не е добра идея да се отстрани само матката (аз тогава от това се интересувах). Би било хубаво да обсъдиш с вета, който ще оперира, за конкрентната котка кое е по-добре - да се запази или да се отстрани матката.

# 201
  • София
https://fb.watch/bL680V43aX/

Това видео за рязането на нокти гледали ли сте го? Ние се увиваме през глава, не сме пробвали да захапваме врата още.
Не го бях виждала. После с какво си почиства устата от космите? Joy

Това е друга идея Joy

Първо си помислих, че е за майтап, но видях да продават подобни "скафандри"в АлиЕкспрес. hahaha hahaha hahaha

Minnie.Mouse, в повечето случаи маркирането е с дребни пръски. Локви не се виждат. Дано намериш източника на миризмата, за да почистиш! По принцип котешкото напишкано не е трудно да се почисти и с времето изветрява (случаят на Буда и Марси или на моя Рижко, когато имаше цистит и беше пишкал на дивана). Страшното е точно маркираното, а то най-често е невидимо. Simple Smile И е така "измислено", че да се усилва при намокряне. Иначе в природата дъждът ще го отмива много лесно. Simple Smile

MianaNia, в момента, в който се укроти, записвай час, защото понякога изпадат в серия от разгонвания и не може да се намери пролука, в която да се кастрират. Боги също я кастрирах на 6 месеца.

# 202
Аз поливах тревата всеки ден или през ден и я чаках докъм 15 см. На едно ядене я ядат моите обаче и почнах да купувам пораснала, поне да не се занимавам за едното им тъпкане. Иначе на опаковката трябва да има упътване подробно, поне на витакрафт имаше - да се пробие стрелката, първоначално да се намокри обилно и после по мъничко.

# 203
Някоя от вас виждала ли е, ползвала ли е нещо такова? Случайно попаднах и се чудя за терасата дали ще е добре или да си го изкарвам с каишка.
https://www.emag.bg/koshara-za-domashni-ljubimci-114x114x58-sm-s … 507/pd/D7S9S2MBM/

Може ли да споделите признаци на разгонване при мъжки без да има маркиране? От вчера имаме нови попълнения в поведението - не разрешава да го гушкам ако не е между дрямките, минавам покрай него и скача на краката (до сега го правеше само при игра) и хапе много силно. Днес сутринта като почна да мрънка в 6 и до 10 почти не спря, укроти се чак като излязохме на терасата. Много се въргаля по пода. Според мъжо снощи като е пишкал му е замирисало много силно, аз днес не усети миризма. Вече си мисля, че има нещо общо с разгонените котки зад блока, които са пълна симфония вечер или котката под нас ако не е кастрирана. Също така все по-често го виждам да се ближе долу.

# 204
Carroll, аз имам такава кошара. Спяха в нея затворени, когато бяха бебета. Сега вечер спят в нея, но не я затварям, защото спят в отделна стая. Изкарвах ги на двора с кошарата, но когато бяха бебета. Сега ако ги затворя в нея ( на 7 месеца са) ще откачат предполагам. Тя не е много стабилна, сгъваема е, но е достатъчно просторна.

# 205
Купих такава кошара за куча - след ортопедична операция не трябваше да се движи. За случая беше идеална. Не е стабилна за коте - ще прегризе мрежите. Сравнявам кошарката с транспортен сак - също с мрежеста стена, но от много по-стабилна материя. И в него като пътува, мачо се пробва да прегризе.

ПП: Ако все пак решиш да купиш, в ОЛХ са на половин цена.

Дописвам: И аз съм фен на Буда и Марси - много грациозни котета. Дано Ну Заяц по-често ни радва с техни снимки.
Един данък и от мен - пуснах снимката преди ден в другата тема, твърдо убедена, че пиша тук:

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 21:22 от Шарлот

# 206
Мерси, Таня. Няма локвичка ми беше доказателството, че е маркирал. Две места ги открих. Едното му легло и под къщата му. Да не му ги взема Grinning В коридора не мога да разбера къде е. Ще търся, че миризмата е нетърпима Grinning

# 207
  • Бургас
За щастие у нас вече не мирише така.
Много е ужасна миризмата.
Щом е започнал,няма да се откаже.

# 208
На туй се надявах и аз, да не се откаже Grinning
И урината му е започнала да мирише мнооого. Очаквах го, но тайничйо се надявах да е по-близо до годинката. Ще говоря с ветеринарите. Много го обичам, но обичам и себе си и не мога да живея в тази смрад още 5 месеца.

# 209
Питай и за билкови успокоителни (не са хормони), даваха ги на Ади първите ми ветеринари, въпреки че на тях точно никакво доверие им нямам, но все пак може да питаш. Кalmvet мисля, че са били. Факт е, че след като ги пи имаше затишие известно време и се разгони наново чак преди кастрацията, но аз чаках около месец и половина-два от първото разгонване

Общи условия

Активация на акаунт