Любители на котки - Тема 171

• 32 663
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Водих я на вет,от една мокра кърпичка било.
Хвърлих ги.
Алергия ли е?
Харко го бърша само с бебешки кърпички ,най-вече с бебешки кърпички със сребърна вода,малко се притеснявам от другите,защото все пак имат парфюм и какво ли още не.

# 271
Водих я на вет,от една мокра кърпичка било.
Хвърлих ги.
А защо ѝ е на Елизабет мокра кърпичка? Те идеално си поддържат сами хигиената, ако са здрави. Радвам се, че не е нещо сериозно, защото чаровницата на снимката изглеждаше доста зле. Мъри се надява, че утре виртуалното ѝ другарче ще е добре и без проблеми.

# 272
Здравейте отново.
Нашият ужас с паразитите продължава. Според вет не се е изчисти от яйца на паразитите предният път и за това този път се назначи друго лечение. След двете хапчета ще му сложат капки на вратлето, които са за външни и вътрешни паразити. Този път няма кашлица, повръщане или кихане, но има нещо като диария. Като видях преди няколко дни, че са му много меки изпражненията веднага взеха храна за разтроено коремче (която ползвах е при повръщането) и започнах да го наблюдавам като се изхожда. Днес сутринта имаше паразит. Също така заедно с меките изпражнения започна едно много силно мяукане, различно от обикновените звуци, които издава като го прави. Хапчето сега е различно, от това което давахме януари, но за жалост не знам името (не са го записали в нашата книжка само в системата им и аз днес просто не запомних). Хапчето е съобразено с килограмите му и ще последва немска ампула на врата, която ни увериха, че е много ефикасна. Дадоха ни хапче, което сами да му дадем след 12 дни.
Направиха му прегледа и на козината да няма паразити, от които да зе заразява и вътрешно.
След като споменахме и държанието му последния почти месец му прегледах гениталиите и ни казаха, че се е разгонил. Аз се изненадах, защото скоро стана на 7 месеца, но докторката ни каза, че щом има разгонени женски няма как да не ги е подушил. Късметлии сме, че не е започнал да маркира, най-вероятно защото му се случва за първи път. Посъветваха ни щом се успокои да запишем час за кастрация иначе само ще се мъчи при всяко разгонване на котките покрай нас.
Ще приложа снимка - първото хапче е това, което са му дали при прегледа след като е взет от улицата, следващото е даденото днес. На листчето е името на капките, които ще сложим след месец. Храним с роял канин поне седмица само нея да спре леката диария.
Съжалявам, че занимавам темата, но се надявам да съм полезна на някого. Откриването на паразити не е лесно ако не се видят.

# 273
Ноември месец и ние се сбъскахме с проблема  паразити.
Разбрах след като повърна и видях почти безцветни гънещи се червейчета...
Обезпаразитяването стана с хапчета (взех Дронтал, но на Цестал-а активната съставка е същата, доколкото знам) по едно хапче през 2 седмици и така 4 пъти.
Не е като да не го бях "обезпаразитила" (уж) с паста за вътрешни паразити на Витамент... от тогава, такава паста повече не!

# 274
  • Бургас
С едно хапче не се изчистват паразитите.
Харко три пъти яде насила горкият паста Каниверм.Ами...май избихме гадовете.
Но наистина 3 пъти през 14 дни го направихме.
Преди реваксинацията пак ще трябва сигурно,ще питам вет.
Дано се изчисти този път вашият котарак
За разгонването-да,Харко на 7 месеца започна да ми се разхожда във възбудено състояние,вече към 10 взе и да маркира,не е мрявкал много.
Иначе и той при диария плаче преди да се изходи,боли го явно.И все или на лечебна храна,или на храна за котки с чувствителни стомаси.
Самите паразити предизвикват възпаление на червата (и не само).

# 275
  • Пловдив
Вашите котки посягат ли с лапа към ръката ви, когато искате да ги погалите? Нашата котка почти всеки път реагира така, понякога пуска и нокти и драска леко, понякога и хапе със зъби. Много се ядосвам. Не дава да я пипне човек, веднага посяга с лапа.
Като беше мъничка не беше такава, беше доста гальовно и мъркащо коте. Сега почти не мърка.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 22:55 от marzeliva

# 276
Колко съм красива Stuck Out Tongue Winking Eye И дебела Cry

# 277
  • Бургас
marzeliva,уважаващите себе си котки така се държат.
Харко не дава да го пипаме когато ние искаме.Ако той дойде-може.И се гушка,когато прецени.Аз да го взема и гушна-абсурд.
Ако аз посегна-бой с лапа и хапе.Първо леко,после по-силно.
И ако го взема на ръце,да го прибирам в нашата стая-ами хапе,бие се и бяга.И се гоним.
Нормално.
Ако му е гушливо-гушка се.Ако не-не го пипаме.Характер...

# 278
Моите котки никога  не са посягали да хапят или драскат. Единствено детето им навлиза в личното пространство не особено деликатно, но дори тогава са много търпеливи и не посягат. Един единствен път  Марси изсъска на баща ми, но той я провокира. Не му посегна, само го предупреди.

# 279
Ние си взехме Регдол. Малък е и доста игрив. Казаха ни, че като поотраснат се кротват. Дъщеря ми е на 8 г. за другарче. Не е от лицензиран развъдник, но ходихме да гледаме котките 2 пъти. Майката и бащата са по на 7-8 години и стопанката отдавна се занимава с тази дейност. Никога не са драскали нея и децата й.Надявам се да нямаме проблем с котето. Не търсихме коте за изложби, а за другарче. Надяваме се да е здравичко. Искам да попитам понеже чух за някакви инжекции, които се слагат на всеки 4 месеца за да не се разгонват. Това добър вариант ли е за да няма проблеми с маркиране и мяукане. Има ли здравословен проблем за котето от тях

# 280
  • Бургас
silvi_7878
Инжекциите са с хормони(прогестерон),имат страничните действия на противозачатъчните.За котки даже май е по-зле отколкото за хора,но ние имаме приятели с 12-13 годишна котка, некастрирана,все инжекции ѝ слагат и си е добре.
Така са си преценили...
Котката даже си играе от време на време като Харко,дават ѝ рибено масло заради перде на оченцето и за профилактика на ставни заболявания.Дано още дълго е добре,да е жива и здрава до дълбоки старини.

# 281
  • София
Искам да попитам понеже чух за някакви инжекции, които се слагат на всеки 4 месеца за да не се разгонват. Това добър вариант ли е за да няма проблеми с маркиране и мяукане. Има ли здравословен проблем за котето от тях
Не, както и хапчетата, почти винаги водят до рак. Разгонванията на женските котки, които не завършват с бременност също.

Моите тази нощ са откраднали една солница. Голяма игра е паднала! Всичко е в сол. Joy

# 282
  • Варна
Здравейте! Преди време бях писала в темата да търся съвет за кастрацията на моя писан. Включвам се отново, за да споделя опит. Вече е кастриран на предполагаема възраст 7 месеца. Започна да се разгонва и в клиниката казаха, че изглежда достатъчно развит за манипулацията. Притеснявах се как ще е след това, защото са ми разказвали, че може да се крие, сърди, да не иска да яде. Но нямаше абсолютно никаква промяна в държанието му, единствено беше много мноого гладен Grinning Все едно нищо не се беше случило, същия игрив и палав котак си е Simple Smile  Надявам се да съм направила правилното нещо, въпреки че планирах да изчакам да порасне повече.

# 283
  • София
Правилно решение си взела, още повече, че той не показва дискомфорт. Simple Smile

Хормонални хапчета/инжекции НЕ СА добър избор и решение за разгонвания. Кастрация е трайното и полезно действие. Таня е обяснила защо.

Мади също понякога хваща и позахапва ръката, с която я гали някой, отдавам го на прилив на топли чувства Grinning , със зъбките определено внимава и не стиска, но с ноктите няма как да не драска и току си ходя изподрана.

Ая колко е съсредоточена пред огледалото! Grinning Не е дебела, пухкава е (и Мади тъй, нали).

# 284
  • Пловдив
Ние кастрирахме котката на около 7-месечна възраст. Въпреки, че решението е правилно, беше трудно. Всички мнения на специалисти и всичко прочетено натежа в  посока кастрация. Искаше ми се котката да се порадва поне на едно котило котенца, преди да я кастрираме. Тъй като от време на време пребивава в селски двор. Но четох, че по време на разгонването котките понякога изчезват за дни и се притесних, че тръгне ли из съседни дворове, може да се загуби. А и лекарят беше категоричен, че не трябва да се отлага кастрацията и така, кастрирахме я. Казаха, че в началото заради упойката ще бъде неориентирана. Единствено беше малко по-бавна, никаква друга промяна. Щом я прибрах от клиниката вкъщи, първото нещо, което направи, като излезе от клетката, беше да си потърси купичките за храна. Simple Smile Но тя си е лакомдолка. Като цяло, не забелязвам промяна никаква.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 18:10 от marzeliva

Общи условия

Активация на акаунт