Любители на котки - Тема 171

• 33 269
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Да не ни забравите Hug
Чумито все още я е страх, Локум не я интересува особено има или няма бебе  Grinning

Барби, как сте? Как е малката принцеса?
Май любимата ми Чумичка е пъзла като Мъри. Но да се плаши от малко бебе...

# 436
Да не ни забравите Hug
Чумито все още я е страх, Локум не в интересува особено има или няма бебе  Grinning

О Барби, да са ти живо и здрави и все така - Мир и Любое да има Simple Smile

# 437
  • София
BarbieDi, ❤ Страхотни!

Започна се с кърлежите 😥
На Маци всеки ден вадя по 1- 2.
Блеки с първото шетане в гората- 1 (след прием на Празимек С и накапване с  Фронтлайн комбо), вярно, ошашавен беше, но се е забил.
И... днес се предадох за храната (от 2:0... 2:1 за мен сега). Толкова беше жален,  че не издържах.

# 438
Ани, давай превантивно предварително празимека достатъчно често в достатъчна дозировка.
Кофти работа. Внимавай как ги трепеш, защото има риск да са преносители на лаймска болест.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 22:59 от Недоволна

# 439
Alia, ние ваксинирахме с петвалентна. Клиника "Ветмедикус" в Студентски град.

BarbieDi, прекрасни, прекраасни:heart:

# 440
  • Стара Загора
Барби, как сте? Как е малката принцеса?
Май любимата ми Чумичка е пъзла като Мъри. Но да се плаши от малко бебе...
Как да сме...недоспали Grinning
Ще свикне Чумито, ако не - до нас има симпатично котешко стадо Grinning Само не мога да разбера на пук ли правят от липса на внимание, но напоследък много престъпления се извършват у дома. Снощи са си играли на таверна - чупили чинии, бутнали 11 литрова туба с вода (не знам как) и откраднали ключовете на двете коли. Лошото е, че са рецидивисти и посудата ни намаля драстично. Rolling Eyes

# 441
Барби, най-вероятно ревнуват, че не им обръщате достатъчно внимание и че има друг член на семейството, който е по-обгрижван от тях.
Как успяха да изпочупят чинии? Не са ли в затворени шкафове на високо?
Това с недоспиването е кофти, но май няма как да е различно, докато принцесата не порасне малко

# 442
  • In the land of Never Never
Аз имам някакъв проблем с поведението на Зак.Откакто Сакура е в къщи,той започна,основно през нощта,но се случва и през деня,от нищото да запоне да мяучи силно и тревожно.Много дразнещо слуха е.От три дни през нощта не са в коридора.Сакура,както винаги спи при мен,в краката ми.Зак,обаче седи долу и вие.Цяла нощ.Снощи слязох да го взема,качих го и го оставих върху спалнята.Той поседя и пак слезе долу.И пак ви цяла нощ.Почти не съм спала.Цял ден спи,цяла нощ вие.Сакура не се трогва изобщо от него.
Записах го как звучи,ще видя дали мога да го кача,за да предположите какъв му е проблема на Зак.
Мисля, че все пак има някакви сексуални мераци, виенето обикновено е призив, да бъде чут, ако евентуално има наоколо някаква желаеща мацка. Това няма значение, че Сакура не дава никакви признаци. Първият ми котарак беше някакъв полов маняк, виеше, маркираше навсякъде вкъщи, беше страшно, преди да започна да го пускам навън. Това го успокои, престана да маркира, и стана много по-спокоен. Нямах желание да го пускам навън, за да не му се случи нещо, но освен че биеше всички котараци в околността, нямаше проблем. Кастрирах го, чак като остаря, защото продължи да се бие с котараците и можеше да се осакати или умре.
Когато беше на година и нещо, майка му беше родила котенца, бяха на около два-три месеца, и той се опитваше да им се качва. Беше много смешна гледка, защото те му се губеха някъде между краката и той се чудеше какво се случва.  Той беше на принципа, щом не ми мирише на котарак, трябва да опитам. Веднъж навън се опитваше да се качи на мъжки котарак, кастриран, който изглеждаше много ядосан.  Smile
Операциите могат и да не решат проблема напълно понякога. Когато кастрирах майката, изрязаха й яйчниците, но не матката, тя продължи да ражда, но вече само по едно котенце. Ветеринарят предположи, че някаква част от яйчника е останала и все още отделя някакви яйцеклетки. Но всичко това се случваше през деветдесете години.
При Зак може би все пак да има някакъв зачатък на втори тестис, който функционира, може би не така интензивно, но се проявява. Не знам дали е така, но това предполагам.
Възможно е да се успокои като мине пролетта, да е свързано със сезона.
И една спяща снимка на Васето.

# 443
Скрит текст:
Нямам никаква финансова възможност да купя 9 пипети стронгхолд Disappointed

Чешат се абсолютно на всякъде. Просто гушата най много.
Последно давах празимекс и цестал (на половината от едното, другата половина от другото).
Забелязах одеве на едната че има на доста места по тялото малки точки, все едно е стреляна със сачми.

Става въпрос за селски котки, които ги гледат майка ми и баща ми. Постоянно се самонастаняват  в нас. А как да ги изхвърлим? Не става!
Нямат ваксини, само обезпаразитяване. Хранят с евтините гранули от лидъл и кауфланд и остатъци от храна, месо, салами. Знам че доста хора ще ме упрекнат че така не се полагат за грижи за котки. Но това можем да предложим.

Преди две седмици кастрирах едната котанка, дето се ползва с привилегии да спи в къщи. Малко по малко и останалите.

Ще се опитам намеря евтино и ефикасно решение. Като за начало мисля да им направя бърза баня с метиленово синьо, за хубава дезинфекция. Докато намеря лекарство.
Така с половинка от едното и половинка от другото нищо не правиш. Ветеринар ли те посъветва да обезпаразитиш така?
Ветовете имат препарати със селамектин (активната съставка в "Стронгхолд") в големи разфасовки. Може да ти излезе по-евтино да купиш на дози от вет така. Ако можеш поне една котка с "черно" в ушите да заведеш на преглед, да ѝ видят секрета от ушите на микроскоп, би могла да разбереш дали е плъзнала епидемия от ушна красна. Те от едно котило ли са, заедно ли спят?
В момента почнаха бълхите, а с бълхите се пренася и микроспорията. Аз бих те посъветвала да ги обезпаразитиш хубаво външно. Понякога бълхите предизвикват и алергии, дерматити... Освен това, сега е сезонът за смяна на козинка, и е възможно да изглеждат като проскубани.
Ако Биокила не подейства можеш да купиш пипети Advantage на Байер за големи котки до 8 кг (0,8 мл) и да ги разделиш на спринцовки съобразно теглото на котките. Ако можеш да намериш Moxiclear за големи котки, още по-добре. С него можеш хем вътрешно, хем външно да обезпаразитиш (комбинирана пипета е), като пак разделиш пипетата на няколко дози, според теглата на котките. Така излиза най-евтино и ефикасно. Спрея не съм го пробвала, ако ти удобно, със спрея пробвай. На мен ми е най-удобно с накапване. Понякога бълхите са резистентни на фипронил (активната съставка на повечето пипети), за това препоръчвам Advantage (с имидаклоприд).
4 пипети за котки 4-8 кг са около 50-53 лв. Като разделиш една пипета на 2 котки по 4 кг, едно обезпаразитяване ти излиза около 6 лв. За 50 лв ще обезпаразитиш около 8-10 котки. https://www.garden-hobby.com/bayer-advantage-80-spot-on-visoko-e … -kg-4-pipeti.html

След като си ги обезпаразитила външно, ако пак продължават да се чешат и скубят, ще трябва да заведеш някоя поне на преглед за ушна краста и микроспория.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 11:49 от AnMary

# 444
  • София
Ох много ми е притеснено за Шепичка и отделно ми е супер жална как си търси храна, а не и давам. Отделно давам малко на Страх и я прибирам. След малко тръгваме към клиниката.
Като сме заговорили за лечение на улични котки, аз и ветеринаря ще питам днес, но на село като ходим идват и храня всякакви съседски котки. Има една трицветка, която май пак е бременна, но тази пролет не изглежда добре. Едното и око доста сълзи, хъхри, тя по принцип като мяука само се вижда как си отваря устата но звук не излиза. Вчера и висеше нещо от устата и не можеше хубаво да я затвори. Кротка е, дава да я пипам, така че го дръпнах, мислех че е нещо закачено, но май падна и едно зъбче с това нещо, сега изглежда ок. Хапна от консервата, позабърсах я и за кратко изглеждаше почти ок, но на следващият ден пак вече и сълзеше окото. Какво мога да и взема. Капки за очи? Пипета за обезпаразитяване? Нещо друго? Има апетит и си хапна.

# 445
  • София
Aila, на мен също ми е мъчно....
Изи, търси храна от сутринта и само обикаля покрай мен и ме поглежда сякаш иска да ми каже:гладна съм .Pensive
Успех на вас!
Стискам палци да мине леко кастрацията и да се възстанови бързо!

# 446
Скрит текст:
Нямам никаква финансова възможност да купя 9 пипети стронгхолд Disappointed

Чешат се абсолютно на всякъде. Просто гушата най много.
Последно давах празимекс и цестал (на половината от едното, другата половина от другото).
Забелязах одеве на едната че има на доста места по тялото малки точки, все едно е стреляна със сачми.

Става въпрос за селски котки, които ги гледат майка ми и баща ми. Постоянно се самонастаняват  в нас. А как да ги изхвърлим? Не става!
Нямат ваксини, само обезпаразитяване. Хранят с евтините гранули от лидъл и кауфланд и остатъци от храна, месо, салами. Знам че доста хора ще ме упрекнат че така не се полагат за грижи за котки. Но това можем да предложим.

Преди две седмици кастрирах едната котанка, дето се ползва с привилегии да спи в къщи. Малко по малко и останалите.

Ще се опитам намеря евтино и ефикасно решение. Като за начало мисля да им направя бърза баня с метиленово синьо, за хубава дезинфекция. Докато намеря лекарство.
Така с половинка от едното и половинка от другото нищо не правиш. Ветеринар ли те посъветва да обезпаразитиш така?
Ветовете имат препарати със селамектин (активната съставка в "Стронгхолд") в големи разфасовки. Може да ти излезе по-евтино да купиш на дози от вет така. Ако можеш поне една котка с "черно" в ушите да заведеш на преглед, да ѝ видят секрета от ушите на микроскоп, би могла да разбереш дали е плъзнала епидемия от ушна красна. Те от едно котило ли са, заедно ли спят?
В момента почнаха бълхите, а с бълхите се пренася и микроспорията. Аз бих те посъветвала да ги обезпаразитиш хубаво външно. Понякога бълхите предизвикват и алергии, дерматити... Освен това, сега е сезонът за смяна на козинка, и е възможно да изглеждат като проскубани.
Ако Биокила не подейства можеш да купиш пипети Advantage на Байер за големи котки до 8 кг (0,8 мл) и да ги разделиш на спринцовки съобразно теглото на котките. Ако можеш да намериш Moxiclear за големи котки, още по-добре. С него можеш хем вътрешно, хем външно да обезпаразитиш (комбинирана пипета е), като пак разделиш пипетата на няколко дози, според теглата на котките. Така излиза най-евтино и ефикасно. Спрея не съм го пробвала, ако ти удобно, със спрея пробвай. На мен ми е най-удобно с накапване. Понякога бълхите са резистентни на фипронил (активната съставка на повечето пипети), за това препоръчвам Advantage (с имидаклоприд).
4 пипети за котки 4-8 кг са около 50-53 лв. Като разделиш една пипета на 2 котки по 4 кг, едно обезпаразитяване ти излиза около 6 лв. За 50 лв ще обезпаразитиш около 8-10 котки. https://www.garden-hobby.com/bayer-advantage-80-spot-on-visoko-e … -kg-4-pipeti.html

След като си ги обезпаразитила външно, ако пак продължават да се чешат и скубят, ще трябва да заведеш някоя поне на преглед за ушна краста и микроспория.
Не сте ме разбрали правилно. На част от котките които трудно се хващат дадох цестал, защото си ги изяждат сами. На другите празимекс директно в устата.
Не нямат бълхи, нито една.
Не са от едно котило. Даже нямат и роднинска връзка. Просто идват в двора и не искат да си тръгнат за нищо на света.

Днес ще потърся днес какво ще намеря от нещата които ми препоръчахте всички.

А тази микроспория има ли лечение? Зачетох се доста сериозно за нея и ми настръгнаха косите колко е заразна и как трудно се лекува.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 11:49 от AnMary

# 447
  • Бургас
BarbieD,да сте живи и здрави!
Трудно е с недоспиването,но с бебе е така,нормално е.
Тя предполагам много се радва на тавернаджиите и колкото повече расте,толкова по-интересна и за тях ще става,ще си играят заедно по някое време.

Aila,Шепичка ми е любимка също като Бейбо,стискам ѝ палци,а Харко-лапички.

Детелистна,как си?Искрено се надявам да си добре.

А тази микроспория има ли лечение? Зачетох се доста сериозно за нея и ми настръгнаха косите колко е заразна и как трудно се лекува.
Има,но си иска средства.
Има спрейове,които са най-евтините вариант.
И е заразна за хора,аз се заразих...
Ето снимка,за да сравниш:

Сега е прекрасен котарак:

С две ваксини Биокан М го излекува нашият вет,а аз пих противогъбични.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 11:53 от AnMary

# 448

Ето това са раничките, като не се започва от голо петно.  Започва се от сериозно чесане , и от там на раничка, чак тогава петно без козина. После хваща коричка и пак разчесва....

На доста места се личи че има такива петънца покрити вече с нова козинка без никакво голо, просто е на половина по къса от другата и от там изглеждат като петна.

# 449
  • Бургас
Ами ... то така започва...

На такова прилича.
Една приятелка излекува котката със спрей,но...
би трябвало лекар да види раничката и да прецени.
На бялата гад взеха козина и направиха посявка,за да се види микроспория ли е наистина.

Има група за ветеринарномедицинска помощ във фейсбук,може да помолиш ветеринар да се включи.

Общи условия

Активация на акаунт