Любители на котки - Тема 171

• 33 212
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Е, чак пък нищо да не им става. Зависи от каква височина падат.
Ставаше въпрос за височината, показана на снимката, т.е. първи етаж. Почти същото е като да падне от гардероба/секцията.

# 541
Таня, искам да минат на две , защото ми тежи прибирането до вкъщи само за да ги храня след работа и след това още веднъж за вечеря, сама живея.
Ади ми се е нараняваш два пъти, като и двата пъти си беше закачил крачето на сгъваем кухненски стол от тези дървените икейски.
Внимавайте с тях, на братовчед ми котето се беше обесило на такъв и не оживя

# 542
Ако падне котка от първия етаж, не би трябвало да има проблеми, но по от високо е лотария. Никога няма да забравя кошмара, който преживях за няколко секунди, когато предишната ми котка, непрежелима и до днес, падаше на долу.
Беше нелепо стечение на обстоятелствата, без никакви последствия. Действието се развива на село, къщата е един етаж и незавършено подпокривно пространство, в което Лъки обичаше да се разхожда, както и по покрива. Един летен ден, на гости е братовчедка на майка ми. Лъки се катереше постоянно по един клон на череша и от там скачаше на покрива. Правила го е много пъти. Но тази сутрин беше различна и почти ми спря сърцето.
Мустакатата се качи на черешата и се упъти към клона за покрива. Аз викнах роднината да гледа как ще скочи на покрива. Но... нещо не си прецени добре скока и вместо на покрива се озова в свободно падане (от около 4-5 метра). Знам, че са невероятно гъвкави, но това, което видях, гледайки ужасена, беше невероятно. За няколко секунди успя да се превърти няколко пъти, опитвайки безуспешно да се задържи с нокти на стената, естествено безуспешно. Накрая се приземи на четири лапи на циментовия цокъл пред къщата и хукна уплашена някъде по двора.
Слава богу, нямаше никакви последствия за нея, но за мене имаше...
Още същият ден проблемният клон беше отрязан от стъблото.
Пазете си косматите мустакати приятелчета, не ги допускайте до опасни места, от които могат да паднат, защото от по-висок етаж може да е фатално.

# 543
  • София
Таня, искам да минат на две , защото ми тежи прибирането до вкъщи само за да ги храня след работа и след това още веднъж за вечеря, сама живея.
Затова в предишния коментар имаше "Ако...". В такъв случай минавай на две. Впрочем аз почти не ги храня през деня, защото спят по цял ден и не се сещат да искат. Ядат сутрин като стана, малко преди нашата вечеря, за да не ни досаждат много и преди да си легна, което е в малките часове. Обикновено като са нахранени късно вечер, лягат да храносмилат и може да се спи спокойно. Е, не винаги ... Има и луди нощи като изминалата. Joy

Днес видях отново тези две котенца:

Снимката е от миналата година. Бях се впечатлила от черното, което е с бяло крайче на опашката. Тигърчето е ослепяло. Sad Бяха им оставили много храна, имаше и някакви прозорчета на мазета, където може би се крият, но колко дълго ще оцелее сляпо на улицата, не знам. Sad

# 544
  • София
Той е кавалер,може да пее любовно вечер на Сакура и да се срамува да я приетснява по онзи начин...

😳🤪🤣

Mariqivanova, ти сериозно ли???
... нямам думи...

Недоволна, аз храня Блеки сутрин (7:00- 7:30) преди да тръгна на работа и вечер около 20 ч. В купичка винаги има и около 50 г гранули. През деня той спи и никога не търси ядене (дори в дните, когато съм вкъщи).
И в тоалетната ходи в тези часове, защото ще му е чисто през деня.
Направили сме си режим, който ми е удобен на мен.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 21:36 от AnyHr

# 545
Ред, тази нощ е имало нещо. Joy Не знам луната в каква фаза е, нито дали има някакви магнитни бури, но заспах по светло. Цяла нощ беше лудо препускане и бой всеки с всеки. Joy Какво ли не направих, за да ги укротя, но не се получаваше. Накрая съм заспала изтощена. Когато се събудих, очилата ми бяха "проходили". Търсих ги дълго и накрая трябваше да отида без тях към тоалетна и баня, а диоптрите ми са наистина много. После мъжът ми ги търси и се оказа, че са ми ги запратили доста навътре под леглото. Joy

Извън шегата - мисля, че проблемите на Зак идват от непълната кастрация. Sad Сигурно има и ревност, но виенето си е типично за некастриран котарак.

noragami, ако не те затруднява храненето 3 пъти на ден, по-скоро намали дажбата, а не да разреждаш храненията. Според мен ще огладняват по-малко.
Новолуние в Овен. И за капак - силна магнитна буря. Simple Smile

Ей тука го бях чела...

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 22:06 от amy_nka

# 546
  • София
Моите непрекъснато скачат от секциите. Тази в хола е по-ниска, но като тупне почти 5килограмово прасе на паркета се чува все едно е хвърлен чувал с пясък.
За сега от вратите не са скачали. Много им е лесно да се покатерят, но после им е трудно да си преценят скока. В спалнята скачат първо на леглото или на тоалетката.

Днес се катериха на комарника в спалнята. Оникс го е страх да е навън, но през прозорец обича да гледа.

Излизахме с дъщеря ми... храна да им купим. Взехме Аш... ръмжа на вятъра Simple Smile

# 547
  • София
Новолуние в Овен. И за капак - силна магнитна буря. Simple Smile
Знаех си аз, че котките са невинни! Виновни са природните явления! Joy

# 548
Кратък миг на съжителстване между 2 сестри…
Единствено защото яз седях до преди минута на дивана под тях

# 549
  • Бургас
AnyHr,естествено,че е на майтап Simple Smile
Но...е възможно да ѝ изнася серенади,ако тя не го допуска,не се натрапва.
Всеки е виждал такова котешко поведение.
Макар и кастрирана,тя си е женска котчица,а Зак вероятно има някакви разбушували се хормони.

# 550
Че е кавалер,кавалер е.Неговото наследено от Фин легло беше превзето от малката въшка.Зак никога не я гони.Изчаква,ако тя стане.В повечето случаи тя се прави на разсеяна и той се свива на пет в нейното легло.Изглежда жално в него,но спи там.

# 551
  • Бургас
Милият добър котаранчо...
Може и да се жалва,те не си дават току така територията.
И все пак е много мил,не се бие,само пишка демонстративно...

# 552
хахаха, Ред, на последните снимки с глас се смях Simple Smile Горкият! Да вземеш да му купиш едно ново легло на милия Simple Smile
Фрея си няма легло - спи на дивана и креватите Simple Smile

# 553
  • София
Като видях как Зак е отстъпил леглото на Сакура, се сетих за една случка. Наскоро Рижко ядеше суха храна от единствената купичка. Дойде три пъти по-дребната Преслава, каза му нещо и той се махна, за да може госпожицата да яде. Joy Направо не повярвах на очите си! Joy

# 554
  • Бургас
Мъжките животни отстъпват на женските.
Малко известен факт е,че мъжки вълк не напада женска.
Наистина са кавалери в някои случаи.

Общи условия

Активация на акаунт