Любители на котки - Тема 171

• 33 233
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Възможно е пролетта да е виновна за поведението на Зак.
Моите месец след кастрацията имаха мераци един към друг. След това вече не.

Звънях на ветеринарят... няма внос на 5вал. ваксини. Каза че ще звънне на официалният вносител и ще ми върне обаждане. Освен да му отложа ваксината.

# 526
Колко време преди ваксина трябваше да са обезпаразитени?
На 1-ви трябва да водя Майкъл за обезпаразитяване, а последно ваксина му е слагана на 26-ти май 2021г.

# 527
sisku, на мен ми казаха да дам хапчето два дена преди ваксината. Ако получи алергична реакция, да се знае от кое от двете е и да се реагира адекватно.

# 528
red soul, много симпатични хранилки, може ли име на модел, за да ги потърся, предполагам не си ги взимала от България!
Моля ви, споделете опасни ли са височините за котките. Днес щях да припадна. Марси се качи на един парапет вкъщи, който досега не отразяваха:

Не посмях нито да се скарам, нито изобщо да продумам, сърцето ми спря. Пространството отдолу е отворено, директно към първия етаж.

# 529
  • София
Кастрирани или не, дойде ли пролет и енергията им за бели се покачва драстично. Аз например имам голям проблем, че моят Мачо, кастриран и с благ нрав по принцип, започва ме хапе ужасно по голите прасци, и то само мен, въпреки че има и 3 мъже у дома. Само ме издебва да съм с голи крака и веднага ме напада. Гоня го да му покажа, че не е прав, но ефект има само като го затворя в другата стая и тогава гледа тъжно ей така

# 530
Ну Заяц,много красив парапет.
Хранилките са от Али експес.Тук не съм виждала такива.
Финдъс,Зак,а от онзи ден и Сакура,са падали по стълбите от горния етаж.Мисля,че Сакура се подхлъзна,заради ноктите.
И аз се притесних,но им няма нищо.Падат на лапи.

Ред.Виждам,в сайта на зоо плюс,че има подобни,както и автоматични.Същите съм ги виждала и в Али.Брат ми ползват за техния котарак автоматична хранилка Доволни са.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 14:51 от red soul

# 531
Аз си поръчах хранилка от амазон, защото поне миналата година бяха по-евтини от тук. Това е моят модел, изисква малко експериментиране с дозата и ръчно премерване с мерителна чаша с различни по обем гранули, докато се нагласи, но иначе всичко е точно, електронен таймер и тн.
https://www.amazon.co.uk/Automatic-Schedule-Feature-Dispenser-Re … %2C107&sr=8-3

# 532
  • София
Звънях на ветеринарят... няма внос на 5вал. ваксини. Каза че ще звънне на официалният вносител и ще ми върне обаждане. Освен да му отложа ваксината.
Аз писах със същият проблем преди няколко дни. Исках да реваксинирам Страх, но на три места където питах никъде няма петвалентна. Сего още седя и се колебая дали да му сложа тривалентна или да изчакам да се появи петвалентната, но го водя вече на село  и сам на кантар.
Шепичка вчера цял ден лежеше и спеше, почти да не кажа нищо не яде. Явно е отшумяло обезболяващото и не беше съвсем добре. Чак към вечерта хапна малко повече и отиде до тоалетна. От днес обаче е почти като преди, сутринта стана, излезе на терасата и се качи на парапета да се разхожда, после пак кацна на секцията. Все още е малко по-поспалива и с по-малко апетит, но си е почти като преди. Единствено ми прави впечатление, че се напъхва на места на които досега не се е крила и лежала.

# 533
  • София
Аз писах със същият проблем преди няколко дни. Исках да реваксинирам Страх, но на три места където питах никъде няма петвалентна. Сего още седя и се колебая дали да му сложа тривалентна или да изчакам да се появи петвалентната, но го водя вече на село  и сам на кантар.
Помня че писа. Само в две клиники звъннах и казват, че няма внос. От втората клиника ми казаха, че до месец мога да отложа ваксината.
Иска ми се да ги боцнат с 5 вал. Ако няма ще сложа и 3, или на Purevax или Nobivac.
Моите в мом. май са с 3 вал.

# 534
По принцип колко време след контакт с котка ако има алергия трябва да се прояви. Чудя се ако някой в семейството има алергия кога ще разберем-в часови аспект.

# 535
Сестра ми има алергия , когато са в една стая с Тути започват веднага да й сълзят очите и да киха.

# 536
  • Бургас
ред,не го мъчете Зак с нова операция...
Може просто да сложите някакъв хормонален чип,ако е от хормони,ще се кротне.
Той е кавалер,може да пее любовно вечер на Сакура и да се срамува да я приетснява по онзи начин...

Ако ревнува-кофти,дано му мине и се кротне.

Иначе пролетта явно зле на всякакви котки се отразява,Харко си възобнови среднощния тъгъдък,обаче сега е 5+ кг,все едно кон търчи.
Съседите под нас са най-търпеливите хора на света.За сина дума не са казали докато беше малък,за Харко дума не казват...Дано не им пречим и не се чува силно.

# 537
  • София
Не посмях нито да се скарам, нито изобщо да продумам, сърцето ми спря. Пространството отдолу е отворено, директно към първия етаж.
Нищо не им става. Дори при падане от по-ниски места се нараняват повече, защото нямат време да се позиционират с краката към земята. Обаче на снимката май виждам нещо като стъклен парапет на стълбите. Ако е така, могат да паднат върху него и да се ударят лошо.

# 538
Е, чак пък нищо да не им става. Зависи от каква височина падат.

# 539
По принцип колко време след контакт с котка ако има алергия трябва да се прояви. Чудя се ако някой в семейството има алергия кога ще разберем-в часови аспект.
Със сигурност до няколко часа ще има симптоми, обикновено и по-рано. Спомням си за един случай - бяхме на рожден ден на приятелка, която има много странна котка - голяма, с козина, каквато никога не съм срещала - къса, много твърда и направо бодлива. Котката беше затворена в спалнята, но аз отидох да я видя и погаля. С много тежка алергия съм, винаги имам кларитин в чантата си. Нямам никакъв проблем с котки.
Друга приятелка на рождения ден, по това време горда стопанка на котка с огромна рунтава опашка, алергична, но не към котки. Седна за момент на дивана, който няма как да се изчисти добре от бодливите косми на тамошната котка, и след малко почна да я души. Кларитинът от чантата ми я спаси. После ми каза, че е имала и преди това проблеми с конкретната котка.

Общи условия

Активация на акаунт