Любители на котки - Тема 171

• 32 596
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Тъмни са му шарките. По шарки е като баща си (и като бебе и като голям) - Ruslane Joffrey.
Много зависи в кое помещение ги снимам. Холът ми по принцип е тъмен. Лампите ми са с жълта светлина. В спалнята съм с бели, но там скоро май не съм ги снимала.

Предполагам че пролетта/лятото може и леко да изсветлее, но тъмните ивици и петната няма да се променят.

На мен никакви цветя не ми останаха, на пръсти мога да ги преброя. Каквото имаше в хола гои преместихме в детската, на много високо.
Вчера ММ ми купил саксийно цъфтящо цвете. Трябвало Simple Smile Ще видя колко ще го опазя.
От балкона успях само пустинната роза да спася. Съмнявам се да цъфне милата.

# 76
Здравейте на всички котешки тоалетни филтрите стандартни ли са? Някой има ли тази? Чудя се за  Catit jumbo и дали онлайн да поръчам стандартен резервен филтър.

# 77
# 78
  • София
В тъмното не мога да ги различавам. Идва някой в леглото. Галя. Ако започне да ме облизва - Аш, ако мърка - Оникс Joy
Аз ги разпознавам почти безпогрешно по теглото. Преслава е най-лека. Почти не се усеща. Joy Богдана е малко по-тежка. Рижко е като слон. Само Киро и Наско са твърде близки на килограми, но като погаля, веднага разбирам кой е. Наско е с копринена и къса козина, а Киро е малко по-пухкав и твърд.

Ред, в първи пост има справочник за отровни растения. Проверих и камелията не е отровна нито за котки, нито за кучета, нито за коне. Joy Но да знаеш, че можеш да провериш за всяко едно растение.
Скрит текст:
Припомни ми, че в момента е точно времето за цъфтежа на камелиите. Всяка година по това време в една от залите на ботаническата градина в Кьолн има изложба на камелии. Невероятна красота!

# 79
  • София
тия дни ставаме на годинка

# 80
  • Бургас
red,алоето е отровно за тях.
Не го ли тормозят?
Харко си отчупи и от двете ми алоета и си игра с тях.
Сега са на терасата,Харко вкъщи.
Добре,че имаме голяма,закрита тераса,ако някое цвете на майка ми пострада,ще имаме неприятности двамата с моя малък градинар.
Обича и да копае в саксиите.
И не ходи на терасата.
Иначе редовно пита може ли да излезе и се опитва,но не го пускаме.

# 81
Не,странно,но алоето,което седи на една масичка,не го отразяват.Както и трите мини кактусчета на единия перваз.Орхидеите също Май обърнаха внимание на камелията,защото е нова.

# 82
Здравейте!
Прекрасни котаци!
Ако някой се интересува - имаме някаква промяна с каишката. Нощното мяукане понамаля, снощи дори го нямаше, но сутрин си мрънкоти.
Аз имам две малки традесканции, две малки авокадота и три мини кактоса. Всичките са на високо, където той не се качва.
От двете страни на леглото (тези към стените) имаме рафтове с книги, които са на всисоко. Единият рафт е на стената до ключа за лампата и снощи Кай ми показа, че със скок може да си загаси лампата. Той стана много дълъг не знам колко ще расте още, но ако така продължава скоро сигурно ще може да скача и върху рафтовете.

# 83
  • София
Ако някой се интересува - имаме някаква промяна с каишката. Нощното мяукане понамаля, снощи дори го нямаше, но сутрин си мрънкоти.
Супер.

Дъщеря ми преди малко ми писа по вайбър да ѝ дам линк за каишката. Ще купуват за котката на приятелката ѝ.
Дано и при нея има ефект. Тя е дявол в котешки облик. А какво сладко и добро бебе беше.
В петък дъщеря ми щяла да води Оникс на гости. Страхувам се, че таз мома ще го изяде.

Регистрирах Аш в TICA. Свалих сертификат за собственост.
Мога да поръчам и родословие.

# 84
Днес открих в Тубата, кралицата на котките. HeartHeart EyesHeart
Живее на -50 градуса, има огромни зъби и лапи и ОПАШКА и самата тя става огромна като снежна топка. Козината ѝ е 9000 косъма на кв. см. Най-големият ѝ враг е човека.Супер предпазлива и страхлива, но трябва ли да нападне става страшна. Ражда 1 път в годината, живее сама. А, най-уникалното ѝ е, че няма котешки зеници. Зениците са ѝ кръгли, като човешки. Удивителна!

https://youtube.com/shorts/BVTgx9TpAWM?feature=share

# 85
Това трябва да е манул.
А за мене кралицата на големите котки е барсът - снежни леопард. Никога няма да забравя един кадър от фото капан, който гледах по телевизията преди поне 15 години - муцуната на един барс, цялата в белези от битки, и едни ужасни светлосини очи, гледащи зловещо. Невероятно красива котка, живееща в най-екстремните за котка условия.

# 86
Котка Палас я водят, също. Има само 3000 в света.

# 87
Здравейте, дали някъде мога да прочета как да свикна котето да спи нощем. Някакви сигурни похвати, които да са ми полезни и докато е малко да си изгради режим.

# 88
Да научиш нощно животно да спи през нощта ще е нещо интересно

# 89
Май единственото е дълга игра вечер, преди да си легнете, докато няма села да се мръдне. Най-добре е с въдичка.

Общи условия

Активация на акаунт