Любители на котки - Тема 171

• 33 236
  • 748
  •   3
Отговори
# 585
Дано се оправи котето. Нашата е след втора ваксина, но е само два килограма. По-точно 2.100.

# 586
  • София
Трябва да се направи тест за съвместимост и тогава се разбира дали може да стане донор.
Къде трябва да ги доведем?

# 587
За кой град става дума? Моят е доволно големичък, но има само бебешки ваксини… сега наскоро го боцкаха и с антибиотици и не ми се иска да го мъча пак, а и сигурно има значение антибиотиците

# 588
В София. Централна ветеринарна клиника.

# 589
𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈, ужасна случка. Веднага бих се отзовала, но Кай е под нормата и не знам от значение ли е, но е с паразити и се борим с тях. Стискам палци котето да бъде спасено, да се оправи и да порасне здраво и всичката тази мъка да се забрави.
Morkovel99, ние ползваме каишката с лавандула на тази марка и сме доволни. Доста е спокоен вечер, махнах е я когато беше на кастрацията и веднага се усети разликата. След няколко дни ще пътуваме и на Кай ще му е за първи път и се консултирахме с вет. Не знаем как ще се държи и за да е една идея по-спокоен ни дадоха едни капсули, които са билкови. За жалост забварих името и не знам колко ще е полезно. Може би ако ги покажеш във зоомагазин или при ветеринарят ви ще ги разпознаят. Съдържат валерияна, вътре има пастичка, която може така да се даде или върху гранули.
Каишката

Капсули

Аз изобщо не позволявам Кай да стои покрай мен като чистя банята, въпреки че протестира и сигурно ни чува целия блок. Смятам да заменя силните препарати с по-щадящи или без силни съставки като хлор.

# 590
Май Страх на Aila  беше кръводарител миналата година, преди да го кастрират
За съжаление Мъри не е ваксинирана от две години и отпада, а и не знам ако имаше ваксина дали щяха да я приемат за кръводарител, че не е в първа младост - този месец  навършва осем години.
За мене котка с паразити не трябва да дава кръв - повече за самата нея, без това организмът се бори с гадините и не е в добра форма.

# 591
Аз заради херпес вируса на Ади не мисля, че трябва, но ще питам един приятел за неговите. Трябва ли да се каже за кое коте е ?

# 592
  • София
Не знам колко от капсулите са с тази форма и цвят, но аз познавам само едни и те са Ветомун, които са имуностимулиращи, а не успокояващи.

Стискам палци на пострадалото коте! Дано се намери кръводарител. Моите не са ваксинирани и няма как да помогна.

# 593
И на Ади му бяха давали успокоителни в капсули като на ветомюн, но старите ветеринари, на които грам не вярвам и не знам дали не са ме излъгали

# 594
Да,  Таня67, има и имуностимолиращи ние и тях използвахме краят на януари, защото беше започнал много да киха. Когато ми ги показаха питах дали са същите, но вет каза, че са от една серия, но с различни действия.
Тези са с различна на цвят пастичка вътре и миришат подобно на каишката.
Мъжо каза, че Калм вет валериана е разбрал като наименование.
Предполагам са тези

*Допълваща храна за кучета и котки за облекчаване симптомите на стрес и безпокойство.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 22:57 от Carroll

# 595
  • София
Почти всички котки са кръвна група А, така че шанса да са съвместими е голям.
Страх също няма ваксина в момента.

# 596
Не знам колко от капсулите са с тази форма и цвят, но аз познавам само едни и те са Ветомун, които са имуностимулиращи, а не успокояващи.

Стискам палци на пострадалото коте! Дано се намери кръводарител. Моите не са ваксинирани и няма как да помогна.
И аз се зачудих кои ли са тези капсули, тъй-като явно са на Ветексперт (друг производител с такива капсули не съм срещала). Те имат различни добавки, не само за имунитета Vetomune и всичките са такива кафеви, така че лесно може да се обърка човек, ако нямат етикет. Оказа се, че имало и KalmVet - антистресови.
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/uspokojavashti-i-obezboljavas … res-60-tabl-46200

Ще се радвам Карол да сподели ефекта от тях, тъй-като съм почитателка на Ветексперт. Много лесно се дават и се приемат добре, пък и като качество е много добро до сега каквото сме давали като добавки.

# 597
Разбрахме се с AnMary за кръводаряване. Днес чакаме да видим дали едно коте е съвместимо и ако не е ще приема предложението на AnMary, на която сме благодарни безкрайно много. Благодаря и на всички вас, които сте готови да помогнете за спасяването на малката Кати. Ще ви държа в течение. Благодаря още веднъж.Heart

# 598
  • София
Amy-nka ,тези капсули Kalmvet ги купих сега на последното разгонване на Изи .Не забелязах никакъв ефект върху нея.Започнах да и ги давам от 2 ден ,до края си беше същата като и без да и ги давам Simple Smile Явно е индивидуално .
А...,разликата беше,че взе и се изпишка на спалнята ми Joy

# 599

Тути-шиши:joy:

Общи условия

Активация на акаунт