Любители на котки - Тема 171

• 33 185
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
За съжаление, новият човешки вирус се предава и на животни, при това от най-различни семейства. От много отдавна има информация за това. Нали избиха всички норки в европейските ферми преди доста време, защото масово имаше заразени. Има и много инфо мация за заразени големи котки от зоологически градини.
За котката няма проблеми - всичката информация е, че го карат много леко. И няма нищо общо с котешката корона, където единият вариант е много често летален.

# 646
  • София
Вкъщи 2 пъти го преборихме за 1 година (предполагам "делта" и "омикрон" и двата пъти в края на съответната вълна) и Блеки не се отделяше от нас, нищо му нямаше (и слава Богу).
Но гадния вирус при хората още не е опознат, та какво остава при животните?!
Въпросът е дали и от какво е загубило котето обоняние... това вет може да каже (ако знае, де).

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 22:13 от AnyHr

# 647
Лятото говорих с лекар,който потвърди,че човек не може да зарази животно с вируса.
Аз имам въпрос и се надявам момичетата с опит с повече котки да пишат.
От днес забелязвам,че Зак захапва Сакура за врата/дори сутринтанамерих кафява козинка/,хваща кожата,опъва я и я държи.Сакура не издава звук,не се дърпа.Мълчат.Преди малко се случи отново.Бяха един срещу друг.Зак в леглото си,Сакура пред легото.След като я пусна,той се азкара от там,Сакура легла,тй се сви в нейното легло.
Преди това пък Зак отново виеше,спря и Сакура затича да го види как е.Подуши го и отиде да се храни.
Нямам време за лекар,а и тук се чака,иначе ще го заведа,предполагам да го кастрират окончателно.Но имам ли причина да се притеснявам за Сакура? Ирина беше казала,че Сакура позволявала на Амор да я разнася за врата.
Четох сега,каквото намерих конкретно за "хапане по врата"Осн е свързано със сексуално желание и може би е това,но Зак освен да вие и да я захапва за врата,не прави нищо друго.Друга причина е игра,но май е малко вероятно да е..
Сега спят в разменените легла.

# 648
Ред, май наистина играят хормони в Зак. Кофти работа. Дано се разбере какво е и ако проблемният тестис вече е слезнал в торбичката, както е нормално, операцията е елементарна.

# 649
Да,знам.Не би трябвало да е проблем операцията.Аз за  Секура сега се притеснявам.Не проявява агресия към нея,но това ме дразни.

# 650
Лалка, прекрасен е!
На нашата Оливия й предстои утре кастрация, ще помоля за стиснати палци.
Ще я заведе мъжа ми сутринта и ще я вземем след работно време. Притеснявам се, че е голям стрес за нея, но по-добре да е под наблюдение.

# 651
  • София
Ред, според мен е хормонално.
Оникс имаше такива моменти преди кастрацията. Скача на Аш, захапва го за врата, и двамата са тихи. Може би преди да му се качи Оникс издаваше странен звук.
Аш му се е качал 1-2 пъти.
И на двамата им мина след кастрацията.

Писах на зооплюс. Поръчките за България се правят през .bg. Не ми дават вариант за поръчка от .com

# 652
  • София
Понякога захапването за врата означава и доминантност.

За Сакура няма никаква опасност. Да пита  Боги, Преслава, че дори и Кирчо. Simple Smile У нас е ежедневие. Всички са кастрирани. Боги пищи все едно я колят. Кирчо не издава звук, но после си го изкарва на по-слабите. Преслава също си мълчи.

Стискам палци на Оливия! Да мине леко!

# 653
# 654
  • София
Стискам палци на Оливия!Дано мине леко и да се възстанови бързо! Flowers Four Leaf Clover
Аз също имах голями притеснения ,но всичко мина добре и Изи се възстановява отлично.
То голями мъки имаше с нейните разгонвания.7,8 дни ,3 дни пауза....дори се чудя дали има други такива котки:confounded:
Сега поне ще е спокойна и тя и ние Simple Smile

Искам да попитам нещо за постелката за котешка тоалетна.Аз използвам соева ,която купувах от Стефанов ,но няма внос от доста дълго време.Дали някой е виждал да се продава някъде такава или подобна и къде?

# 655
  • София
Red soul,  и той и тя са кастрирани...

Скрит текст:
Типично сексуално си е в този случай (и дори не е пролет още...)

Не му се получава на Блеки- Чари го шамаросва като се отскубне.
Но когато тя не беше кастрирана, му се получаваше (даже кърмеше бебоците още).

А Зак си е мъж все пак... (макар и с 1 яйце) 😻

Лалка, много голямо станало момчето и голям красавец. 😻

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 23:13 от AnyHr

# 656
Ани, Чари появи ли се, че много я мислех. Не си се похвалила. Надявам се, че снимката е нова, а не от миналата година, и че котчицата е жива и здрава и добре.

# 657
  • София
Ани, Чари появи ли се, че много я мислех. Не си се похвалила. Надявам се, че снимката е нова, а не от миналата година, и че котчицата е жива и здрава и добре.

Не. Бяхме пак под карантина почти месец.
В края на месеца отиваме там и се надявам 🙏.  Надявам се, че се подслонила, където има хора.
Мисля я много 😿

# 658
  • София
Искам да попитам нещо за постелката за котешка тоалетна.Аз използвам соева ,която купувах от Стефанов ,но няма внос от доста дълго време.
Аз купувах царевична на Super Benek от Зооплюс. Купувах чували от 24 кг. За мен и котките беше ок.
Дъщеря ми обаче каза, че ѝ миришела и иска друга. Поръчали сме пробна опаковка на Cat's Best ("технологично подобрени активни дървесни влакна"). Ще видим как ще е.

Виж дали няма да харесаш някоя - Растителни постелки за котки

Като ходих до Стефанов нямаха никакви растителни, може би само един вид. Тогава взех голяма кутия (10л) на Sanicat. Свърши за няма и две седмици.

# 659
При Ади и Бени това захапване не е сексуално. Ади хапе така Бени и го държи на земята, когато Бени си е играл разпалено с играчките (особено, ако аз му ги хвърлям и ми го носи) и е изревнувал, като предварително му се кара.

Много бях доволна от Бенек, жалко че не мога да я пренасям вече и трябваше да мина на бентонит. Друга органична, която да ми е по джоба, не харесах. Но гледах, че и нея много са я вдигнали в зооплюс - над 2 лв./литър, аз като поръчвах беше 1,27

Общи условия

Активация на акаунт