Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 34

• 52 466
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
И аз не съм го гледала още Bridgerton 2. Пъви сезон ми хареса, въпреки според мен фалшивата политкоректност. Ще видим и втори нататък ще го гледам.
Изгледах 5 и 6 сезон от Мис Марпъл. Повечето филми много ми харесаха, въпреки че признавам повече симпатизирам на първата Мис Марпъл, т.е . на тази от първите три сезона.
Имам още две серии на четвърти сезон на Агата Рейзинг. Има доста забавни моменти, сериала общо взето ми допадна.
В Сеасонвар са качили с руско озвучаване три от новите епизоди на Grantchester 7 . Аз много го харесвам. Дано да е така хубав и новия сезон.
Пак там има качени  два епизода със руски субтитри от Murder in Provence 1 сезон , с лейди Фелиша от Отец Браун, но още не съм ги гледала.
Гледам и новия сезон на Мърдок, но много бавно. Просто вече много се изчерпа. Радвам се за Джулия, за щастието и с Уилям, но просто наистина трябва да сложат вече край.
Радвам се, че почва да има какво да се гледа. А докато гледам новите неща си подслаждам с  нещо любимо, което отдавна не бях гледала, става дума за "Ало, ало".
Моля кажете кога ще почва четвърти сезон на Virgin River ?

# 151
Аз почти изчетох книгите за мис Марпъл - в Моята библиотека има непълна колекция, така че някои ми липсват (иска ми се да прочета и тях, но за момента не мисля да ги поръчвам, тъй като имам много други нови книги за четене).
Също харесвам Джералдин Макюън (първата мис Марпъл) повече от Джулия Макензи (тази от по-късните сезони), но странно - оказа се, че в епизодите с втората актриса има повече по-точни екранизации на книгите. Следва малък анализ Simple Smile
Скрит текст:
При "Немезида" (Възмездието), "В хотел Бъртрам", "Стаена смърт", "Трупът в библиотеката" има гигантски разлики между сюжетите на книгите и епизодите. В една от книгите даже е сменен убиецът, а някои от жертвите в различни сюжети, са променени. Най-големи са промените при "В хотел Бъртрам" - почти нищо общо. Все пак, харесвам тези епизоди (както и книгите) - харесва ми атмосферата и актьорската игра.

"Анонимният подател" (също с Джералдин) е почти точна екранизация.

От тези в по-новите сезони - "Илюзия с огледала" и "Проклятието на огледалото" са много точни. Но има една значима подробност - книгите са с лежерен тон, а епизодите (с Джулия Макензи в главната роля) са мрачни и депресиращи. Все едно режисьорът е изцедил живота от тях. Още не съм прочела "Карибска мистерия", но предполагам, че и там положението ще е такова.

Последният епизод ("Безкрайна нощ", или нещо подобно) е абсолютно неадекватен - вкарали са мис Марпъл в роман, в който тя не присъства и няма какво да се разследва; не се е получило никак добре. Подобно е положението при "Сивият кон" и "Изпитание за невинните" (този е с Джералдин Макюън). За мен бяха някак скучни и потискащи.

Въобще не ми хареса епизода с Къмбърбач ("Да се убива е лесно"); видях че и той не е по нейна история и това обяснява усещането за нещо изкуствено. Сигурно затова не го помнех (въпреки че със сигурност съм го гледала преди - изтрил се е като травматичен спомен...).

Не съм чела "Защо не повикаха Евънс?" - това е съвсем отделен роман, който не е от поредицата за мис Марпъл. Бях възмутена от епизода и странната реч на Джулия Макензи накрая (когато спаси наркоманката от заслужено възмездие). Може би романът ще ми хареса повече.

Макар че сериалът е от преди 15-тина години (или поне първите сезони), той е доста либерализиран. Не смятам, че това е подобрило сюжетите с нещо, напротив - в това отношение книгите са по-добри. Леко циничната и емоционално недосегаема мис Марпъл от книгите ми харесва повече от чувствителната и либерална мис Марпъл от сериала (и при двете актриси е такава).
Колкото до описанието - нито Джералдин Макюън, нито Джулия Макензи приличат външно на мис Марпъл от книгите. Тя е описана като розова, извънредно чаровна и малко пухкава старица, на която всеки би се доверил. Що се отнася до възрастта - би трябвало да е на 70 и няколко, според един от персонажите изглежда на около 100 Joy

# 152
  • Вестерос
Вчера изгледах 6 от 8-те серии на втория сезон на Бриджъртън. Както съм споделяла, ако помните, втората книга ми е най-любима. Историята между Антъни и Кейт е много интересна. Чаках с нетърпение сезона. Леко се разочаровах като обявиха каста и Кейт и сестра й са индийки...

Все пак го почнах с надеждата да ги има любимите ми моменти от книгата. Е да, ама не Sad Много съм разочарована, много. Не толкова от разнообразието от цветове на хората, нито, че Кейт е индийка, не ми пречи, актрисата е хубава. Преглътнах дребните промени- че Дафни не е бременна в първите месеци, а има вече бебе, а уж е минал само един сезон..., Никаква времева логика! Че бебето е момче, а тя има три момичета първо и т.н. Много внимание на кралицата е обърнато, не ми пречи особено, но беше излишно. Донякъде ми хареса, че раздвижват около другите герои вкл. Пенелъпи и Колин. Историята около Елоиз е пълна измислица също, но е интересна. Приятно намигване беше Сър Филип и близнаците, навързаха нещата някак си, Обаче:

След четвърта серия някъде са променили ИЗЦЯЛО историята Sob Rage Общо взето след сцената с пчелата са решили да си я измислят. Дори и нея не са направили като хората... Чак ме е яд, защото и Кейт, и Антъни са показани като други герои. Сестрата Едуина никога не е била влюбена в Антъни и нея са променили. Тя даже с радост разбира, че няма да се омъжва за него, а тука големи драми, излишни....Angry Нямаше ги и разни горещи моменти, които можеше поне да включат, както в първи сезон. А тук само държане за ръце, гривни и прочие. Нямаше я сцената с бурята и бюрото, където Антъни си позволи повече от държане за ръка, а беше ключова.

# 153
Не съм
чела книгата, но сериалът не ми допадна.Започна многообещаващо и накрая свърши бледо.

# 154
  • Вестерос
Защото са изтървали най-важното за Антъни, че мисли, че ще умре като баща си на 38 и няма да доживее, затова не иска да се жени по любов и да се влюбва въобще. Страхът е ключов за неговия герой. Няма го и страха на Кейт от гръмотевици, който също играе роля за нейната героиня. Имаше доста забавни моменти в книгата, които са махнати и са сложили излишни неща като сватбата на Антъни и Едуина..

# 155
При толкова много добри сериали, съм решила за себе си да пропусна такъв, чията основна цел е политкоректността.
Нямаме нужда от изкривяване на миналото, а да се научим да приемаме и грешките си и да не ги повтаряме в бъдещето - нещо, което човечеството доказва, че не му се получава.

# 156
Страхът на Антъни го имаше накрая , ама така бегло споменат и някак набързо претупаха историята, за да свърши.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 18:28 от ДХ3

# 157
  • Вестерос
Да, но имаха време накрая да е като в индийски сериал..

# 158
Изгледах Бриджъртън, не съм чела книгите, но въпреки това се разочаровах. Този сезон изобщо не е като предния, цял сезон драма с коя от сестрите Шарма ще е Антъни... По-интересно ми беше да гледам как Елоиз разследва лейди Уисълдаун, вместо да следя драмите между Антъни и Кейт. Накрая в последната серия претупаха всичко.
Харесаха ми много декорите и тоалетите - в това са се постарали.

# 159
  • Вестерос
Да, поне беше красиво и дрехите им бяха много готини!

# 160
  • Berlin
Ние сме на 4ти еп. май, ама нещо няма динамика и повече се интересувам от Федърингтън.😂 Майката е един път.
Колко деца са Бриджъртън? Сега в този епизод на 2 пъти казаха 8 (поне аз така го разбрах), но колкото и да ги броя, само 7 виждам. Един липсва?

# 161
  • Down south
Цитат
Ние сме на 4ти еп. май, ама нещо няма динамика и повече се интересувам от Федърингтън.😂 Майката е един път.
Хитра, пищна и някак колоритна, акцента на "новите пари" е добре отразен.

8  (A B C D E F G H)
Sunglasses
Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory, Hyacinth

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 02:58 от Daylily

# 162
  • Berlin
Благодаря! Спомних си, че в 1ви сезон за 5 мин се появи липсващата сестра.🤭 Ако казвате, че сега много са спестили от книгите… за първи сезон май не беше така. Ние се чудихме дали има смисъл да ги четем, или да си останем със сериала.

# 163
  • Вестерос
Колко деца са Бриджъртън? Сега в този епизод на 2 пъти казаха 8 (поне аз така го разбрах), но колкото и да ги броя, само 7 виждам. Един липсва?
Осем са- Антъни, Бенедикт, Колин, Дафни, Елоиз, Франческа, Джордж, Хиацинт / a,b,c,d,e,f,g,h/, но шестото Франческа все я няма. Някъде я пращат.

Много са отделили на Федърингтън, за да направят осем епизода 😁

# 164
И аз го изгледах втори сезон на Бриджъртън. Не беше лош. Харесаха ми костюмите, атмосферата. Интересно беше да наблюдавам и развитието на другите персонажи. Музиката, на която танцуваха също ми хареса. Но това, което не ми хареса,е че доста изместиха фокуса от главните герои. Спестили са и някои неща от книгата, други са променили. Макар и да е нормално да не се екранизира всичко сериала само загуби за това, че изместиха фокуса от главните. Имаха хубави моменти. И друго не знам защо са решили да заложат на драмата, това дотяга. Не може без, но защо спестиха забавните и секси моменти, те са само бонус, като хубава подправка. На книгите с глас съм се смяла. Но като цяло след втората серия гледах със сравнителен интерес. Понеже не съм чела историята на Елоиз може ли в скрит текст да ми  я разкажете, моля!

Общи условия

Активация на акаунт