Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 44

  • 72 139
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Филе от карагьоз на фурна с песто от див чесън, магданоз, зехтин и лимон

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 11:52 от Ала-Бала

# 706
  • София
  • Мнения: 15 822
Едни китайски питчици с лук, на тиган.





# 707
  • Мнения: 2 220
Руло от тиквички с крема сирене и хамон 🍴

# 708
  • Мнения: 81
Здравейте някой има ли рецепта за Рамен? Или за нудели?

# 709
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Здравейте някой има ли рецепта за Рамен? Или за нудели?
Този въпрос го отправи в другата тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1432999

Тайна, как ги правиш тези китайски питки?
Питки за бургери правих, само това остана

# 710
  • София
  • Мнения: 15 822
Тайна, как ги правиш тези китайски питки?
Скрит текст:
      Ала-бала,то при мен все са сборни, от тук едно видяно, от там друго.Ама по принцип е тесто с мая.След първо втасване, разделям тестото на топки с размер малко по-малки от тенисни топки, разточвам всяка топка на дълга лента, мажа с кашичка от олио и брашно, ръся с лук и навивам на пура. Всяка пура разрязвам на две по средата(не по дължина, а напряко,по средата),изправям нагоре и смачквам с длан  откъм върха надолу, да стане питка.Оставям да втасат и пак минавам леко с точилката да им изравня дебелината.Пека на плоча или омазнен тиган, на умерена температура. На дъщерята и наръсих вътре с кашкавал,че не яде лук.Плънка сигурно може всякаква.
 
      Дано да си ми разбрала обясненията, щото аз в главата си го виждам, но който не е гледал такива клипчета, няма как да си го представи.От брашното с олиото става на пластове, дели се.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 19:24 от Тайна

# 711
  • Мнения: 9 445
Манджите от вчера  Simple Smile пилешки дробчета с лук на тиган https://pep-4o.blogspot.com/2019/03/blog-post_9.html?m=0

и рибената супа. https://pep-4o.blogspot.com/2010/11/blog-post.html?m=0

пиле с ориз и зеленчуци 

 направих домашен кашкавал, от оня на 90-те години, мързелив, който не се разтича на филия, но пък е перфектен за печене. Та вечерята днес ще е паниран https://pep-4o.blogspot.com/2022/04/blog-post_12.html?m=0

# 712
  • Мнения: 5 184
пеп-4o,
Скрит текст:
Върна ме в детството ми с този кашкавал. Баба ми правеше такъв, лека й пръст
П.П. От къде човек може да купи тензух в днешни дни?

# 713
  • Мнения: 9 445
пеп-4o,
Скрит текст:
Върна ме в детството ми с този кашкавал. Баба ми правеше такъв, лека й пръст
П.П. От къде човек може да купи тензух в днешни дни?
При нас има в магазин за чаршафи, копчета ,  ципове, в друг за спално бельо също.  Ползвала съм голяма марля от най-големите размери няколко пласта един върху друг

# 714
# 715
  • Мнения: 7 966

Кифлички с локум по Mikkey

Банички с ябълки

И със сирене

Пиперки със смляно месо

# 716
  • Мнения: 16 551
Хапки с лаваш и сладолед гарниран с ягоди:

Пп Мама Яси, чудна градинка.
Пп Мики, ма много са красиви тия лидълски лаленца, и свежи, и трайни. Прелест са, не мога да спра да им се радвам.

# 717
  • Мнения: 2 181
Вкусни и крехки панирани пилешки хапки бе вечерята ни у дома днес. Придружаваше ги сос "Айоли" /чеснова майонеза/, която приготвих за секунди. 😋👩‍🍳🍗🍻
https://---shoretner923-3E9ieYp

# 718
  • Мнения: 9 445
е, ще ме карате в четвъртък да се огледам за лалета в Лидъл Simple Smile не съм свикнала да се оглеждам там за цветя.
След  вчерашния домашен кашкавал, тази вечер задължително - паниран.  И хляб не му търсих дори Laughing

# 719
  • Мнения: 2 220
Пилешка кавърма със зеленчуци и вино 🍷

Общи условия

Активация на акаунт