С какво ви дразнят мъжете /тема №11/

• 44 643
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Да се върнем на удоволствието от оплакването (а.к.а. невроза). Wink  Малко като Алън от двама мъже и половина, дето го сравниха с дементен дядка отишъл в публичен дом се сърди че го *** Simple Smile Ти свои приятели или занимания нямаш ли да сменяш фокуса от тоя мъж, много властен и отговорен за всички твои емоции… Съвсем сериозно, как така никаква отпуска още май не е преполовил, никакви планове? И баш пък баня без майстор… ок. Тя темата като е за оплакване, дискусия не може ли да има Wink тук хубави дискусии за съвместимост се получават, и съвети. А аз, казвам си мнението, нали затова е форум.
Не съм адвокат на Лютиче ,но доколкото си спомням тя каза ,че си пази отпуската за лятото за ходене в България.Пояснявам ти ,че нещо гледам си не спокойна относно нейната отпуска.
Еми, не й завиждам в такъв случай. Който каквото си направи…

# 721
  • Варна
Аз го разбирам Лютичето, на мен също ми идва отвътре да глезя хората. Нищо лошо няма, само дето после се ядосвам на себе си, а не на тях. Много често се е случвало да се скапя от готвене за гости и после да си кажа "Защо си го причиняваш това, ами не поръча пица като нормален човек?!". За жалост май няма оправия, следващия път пак се повтаря същото. Явно все пак намирам някакво удоволствие в цялото страдание, иначе нямаше да го правя. Sweat Smile

ПС. Моя мъж скоро не ме е дразнил.

# 722
Аз пък сефте чувам за хранене на майстори, а съм организирала два пълни ремонта /от позиция тотал щета до перденцата/. Нали им се плаща надник, да се оправят като всички останали работещи хора... Оххх чак ме изумявате понякога Flushed

# 723
Аз помня като дете как се слагаше трапеза за майсторите на обяд.
В Германия на обяд си хващат пътя и ходят да обядват някъде. Явно в България хората са по-гостоприемни.. или майсторите по-изискващи Grinning

# 724
И като ти е изкъртен апартамента, няма кухня, няма баня няма нищо само голи изкъртени стени и майстора шпаклова, примерно, къде по ягодите ще му сложиш "трапезата"... Абе мислете малко преди да пишете.. Ние нямахме и тоалетна даже за около месец, ама оправили са се, нали това им е работата.

# 725
Мая, говорим за различни ситуации. При всеки е различно. Не е задължително всеки апартамент, в който влизат майстори, да е тотално разкъртен.
Ти като не искаш, не си храни майсторите. Всеки сам за себе си преценява.

# 726
И като ти е изкъртен апартамента, няма кухня, няма баня няма нищо само голи изкъртени стени и майстора шпаклова, примерно, къде по ягодите ще му сложиш "трапезата"... Абе мислете малко преди да пишете.. Ние нямахме и тоалетна даже за около месец, ама оправили са се, нали това им е работата.

И ти мисли. Някои неща се променят с времето. Когато сега съм правила ремонти в България, не съм готвила, но помня, че навремето майка ми готвеше за майсторите. Ако живееш в апартамента или къщата, все имаш някъде, където да сготвиш. Ако не живееш там, ясно няма. Нещата просто се променят.
Пък и Лютиче каза, че това са най-близките и хора - мъжа й, баща и, свекъра. Защо да не им сготви?
Иначе знаем, тук всички сте еманципирани и достатъчно богати.

# 727
Някои или слънцето ги е напекло, или мъжете им доста ги дразнят, но е по-удобно на другите да набиват канчето, задето се оплакват.

# 728
Аз не визирах на Лютичето случая, а по принцип за майстори, на които това им е професия, работа, занаят, от което си изкарват парите. То в тоя форум всичко дословно трябва да се обяснява, забравих, сори Hug

# 729
Едно време на село ги хранехме, то там всеки се познава с всеки и без това, каниш човек даже и да не ти работи, ако ти е дошъл в къщата наобяд.
После съм живяла в София, нямаше такова нещо, мислех че са отживелици.
Сега съм в по-малък град, ММ каза че е така, брат му също, майсторите не се учудиха, а го приеха нормално. Явно на места в провинцията се е запазил този обичай.
Аз също считам, че е излишно, но се съобразих.
Климатици слагаха, не беше разруха в целия апартамент, имаше къде да се седне.
Миналата година правихме довършителните ремонти с ММ и свекъра, защото те отказаха да пуснат отново майстори в апартамента. Ами каквото те направиха не е мръднало, а преди това професионалистите са си оставили ръцете. Свекърът е много сръчен, а и майтапчия, времето прекарано заедно беше хубаво. Той няма да живее вечно и това ще бъдат безценни спомени един ден за мъжа ми.
Тогава ядяхме в апартамента на брата на ММ, но ние купувахме и готвехме, даже ни беше приятно, че не сядаме наготово. Пък и семейните вечери са хубаво нещо.
Особено Лютиче както е далече от техните, сигурно ѝ е било приятно да готви за баща си. Брат ми ми е на гости в момента и хем му се карам, че е отпуснал коремче, хем пълня хладилника, отрупвам масата и само го питам какво иска да му сготвя.
Абе роднини, както и с мъжете, с тях зле, ама без тях по-зле.
За майсторите е ясно, да не ти влизат в къщата.  Joy

# 730
Пояснявам ти ,че нещо гледам си не спокойна относно нейната отпуска.
Даже леко невротична...
Леко? Хм...

# 731
  • Mediterraneo
Да казвам на ММ да се връща в Бг да работи по обекти, хранели майсторите там разбирам. Явно той не е случвал на добри стопани, не е казвал някой да му слага трапеза нито в Бг, нито в Испания. Случвало се е инцидентно на добра воля някой да ги почерпи нещо, но да им готви... И не визирам изобщо случая с роднините.

# 732
Твоя е вече карък. Ще се върне и ще попадне на някоя дето много обича, но не може да готви. И ти ще трябва да му слагаш от вкъщи.
Аз ако съм фаянсаджия и ме нахранят с бамя ще им наредя плочките като тетрис.

# 733
Не знам за майсторите, обаче фотографи, диджеи и прочие си имат полагаем обяд, тук таме дори включен в договора, не само в България. Не всички сме германци, явно.😁

# 734
  • някъде в орбита...
Не знам за майсторите, обаче фотографи, диджеи и прочие си имат полагаем обяд, тук таме дори включен в договора, не само в България. Не всички сме германци, явно.😁
Естествено, че си имат, ако са си го договорили. Ама и тогава не им го готвиш ти, нали Grin Stuck Out Tongue Closed Eyes
Имали сме всякакви варианти, според както се договорим. Но стандартното е, че няма ли го в договора, не го получават, каквато ще да им е професията.

Общи условия

Активация на акаунт