Керем Бюрсин преди и след "Почукай на вратата ми" (тема 114)

• 40 424
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • София
В Туитър също се раздвижиха.
Вижте реакциите на техните фенове от новината, че двамата са се сдобрили.

"Те и двамата го направиха"

"Честито Ханде, ти спечели в живота".

# 46
Нещо пак слагаме каруцата пред коня ми се струва, но хайде, дано да е за добро както казват комшиите Stuck Out Tongue Closed Eyes

От страницата на Почукай на вратата ми в Туитър: заедно станахме свидетели на всеки момент на ЕдСер
https://twitter.com/i/status/1500169269098680321

За разнообразие са решили този път да ни припомнят момента, в който всички разбират, че Еда е бременна. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 47
В Туитър също се раздвижиха.
Вижте реакциите на техните фенове от новината, че двамата са се сдобрили.

"Те и двамата го направиха"

"Честито Ханде, ти спечели в живота".

Време беше да чуем добри новини.

# 48
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един ползотворен ден, изпълнен с много добро настроение и усмивки Wink

Gift Heart

# 49
Добро утро!.

Една усмихната неделя ви пожелавам.

# 50
Добро утро момичета! Flowers Hibiscus

Честит празник на всички! Flowers Hibiscus

Понякога казваме думи горчиви
Понякога просто неволно грешим
Понякога даже сме несправедливи
Но нека обидите да си простим.
Нека в сърцата ни няма омраза
Нека да бъдем благородни, добри
Нека да помним крилатата фраза
"Щом Бог ти прощава, прощавай и ти!

Простено, Прости! Hands Pray

Пожелавам ви един спокоен и усмихнат ден!

Бъдете здрави и благословени! Flowers Four Leaf Clover

# 51
  • София
Здравейте, момичета! Heart
Ако с нещо, написано от мен, съм засегнала или обидила някоя от вас,
било е неволно, простете! Прошка искам, прошка давам.
Heart

Скрит текст:
На Сирни Заговезни искаме и даваме прошка

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/03/06/na-sirni-zagovezni-isk … me-proshka.522478

Сирница или Сирни Заговезни (Сирни поклади) са последният голям празник на зимата според старите български обичаи.

Празникът Сирни Заговезни не е на постоянна дата и се пада всяка година 7 седмици преди Великден, винаги в неделя. Тази година се почита на 6 март.

Обредността на Сирница е подчинена на подготовката за великденския пост, който трае 49 дни, предава БГНЕС.

На Сирни заговезни всички роднини се "прощават", като по-младите отиват у по-старите, синовете и дъщерите у родителите, кръстникът у кума и т.н. Самата прошка се иска като по-младите правят три поклона, целуват ръка на по-възрастните и казват "Прощавай!". Затова празникът се нарича още и Прощални заговезни. При това ходене се занася на мъж лимон, а на жена портокал, пожелават се "сладки заговезни" и "леки пости". Денят е известен още и като „Неделя на Всеопрощението" или просто „Прошка". На този ден според църковния канон се четат Христовите думи: "Ако не простите на човеците съгрешенията им и вашият небесен Отец няма да прости съгрешенията ви".

Сирни Заговезни е празник, който е разпространен в цяла България, поради това той има различни названия. В Западна България той се нарича Сирни поклади или ората. В същото време в Родопската област и Югозападна България този празник носи имената рия, орàдие, сùрни запòшка, запоставане. В този ден се извършва ритуално засяване на земята оттам идва и това название на празника в Родопите и югозападните райони на страната. В Североизточна България този празник е известен като сùрни заговèлки, сùрни заговèзни и сùрница. Сирница е един от най-богатите на ритуали и обреди празник. Неговата богата обредност е свързана с началото на новата селско-стопанска година на българите. Повечето ритуали и обреди символизират възраждащата се природа.

Един от основните елементи в тази празнична обредност е ритуалното палене на огън. Самият огън е една от четирите природни стихии, поради това той е трайно свързан с българския традиционен мироглед. Той заема важно място не само в българските пролетни празници, но и в тези на съседните ни народи.

В Библията огънят е символ на Божията святост и Божия силен гняв към всеки грях. В православието причастието се сравнява с огъня на Бога, изгарящ недостойните и пречистващ достойните. Символ е на Светия Дух, изразяващ неговата укрепваща и пречистваща роля особено по отношение на човешкото съзнание.

Сутринта на Сирни Заговезни се запалват струпаните бали сено и сухи дървета. Това става обикновено на високото място в населеното място. Но понякога има и изключения. Празнични огньове са били палени и на самия площад. След като се разгори огънят, хората започват да прескачат ритуалните огньове за здраве. Неговата очистителна сила е водеща на този празник.

Освен тези огньове на Сирна неделя се палят също факли и огнени стрели. Със запалените факли, които се носят от децата или младежите се извършва ритуално очистване на нивите. Това се прави с цел нивите да дадат по-добър добив. Този огън в различните краища на България носи различни наименования. Най-често той е наричан катралник, пълелия или ойлалия. Освен тях се срещат и названията оврътник и овратник.

Празничната трапеза на Срини Заговезни също е много богата на ритуали и обреди. На нея задължително присъстват ястия, приготвени от млечни продукти, яйца и бяла халва. Тогава за последен път се заговява преди строгия пост.

Един от най-интересните ритуали е така нареченото хамкане (амкане). На бял конец в средата на стаята се закача парче бяла халва или едно сварено яйце, което се залюлява. Наредените в кръг около тази връв деца трябва да го захапят без помощта на ръцете. След като това приключи, връвта на която е стояло яйцето или халвата, се запалва. Тогава възрастните членове на семейството започват да гадаят. Тези гадания са свързани с надеждите за по-добра селскостопанска година, здраве и евентуална бъдеща женитба на младите членове на семейството.

# 52

Прощавайте, момичета Heart Hands Pray за действия, бездействия или изказвания, с които съм ви подразнила неволно; за неуместните шегички, заради това, че понякога бързам да се усъмня доколко достоверно е споделеното; за всички въпроси (ако някога е имало насочени към мен), а са увиснали без отговор; за хаотичните ми мисли, които понякога са трудни за схващане ... И заради това, че (уж) не обичам и не съм от тия дето се месят в хорските работи, а все го правя. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 53
# 54
Ханде с нов рекорд последователи в Истаграм

# 55
  • София
Керем Бурсин; „Нашата природа означава нашата страна“

https://www.turkishtvclub.com/kerem-bursin-our-nature-means-our-country/

# 56

Марк Твен беше написал някъде, че прошката е ароматът, който теменужката излъчва, когато бъде настъпена. Прошката е позволение. Позволението, което даваме на душата си да лети високо.
И да ухае на теменужки.
Въпреки всичко.
Защото не можеш да стъпчеш онова, което не вехне.
Hands PrayМомичета простете ми, ако съм Ви засегнала волно или неволно!

Сигурна съм така са си простили и нашите любимци!Revolving Hearts

Да, Ви нагостя с баница!

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 13:43 от Yassy_N

# 57
Момичета, тъй като ви чувствам близки, моля ви за прошка ако някога неволно съм обидила някоя от вас. Прощавайте! 💖
Отправям и лична молба за прошка към БРО, защото май много често моите мнения са били контра на нейните. БРО, мила, прощавай. Не е било нарочно! ❤

# 58
В деня за прошка здравейте и от мен!

# 59
Момичета, здравейте!

Простено ви е от мен, и от бога. Кой където го намира. Простете ми и вие.

Да простиш не означава да забравиш.
Да простиш означава да запомниш, че никой не е съвършен…

Че всеки от нас прави грешки, дори когато се опитваме да сме честни.
Че всеки от нас казва неща, за които после съжалява.

Че всички ние лесно забравяме, че любовта е много по-важна, от това да сме прави…
Да простиш означава да запомниш, че ние сме много повече от нашите грешки.

Че ние често сме добри и приемането на недостатъците на другите ни помага да приемем собствените си недостатъци.
Да простиш е да запомниш, че несъгласията са толкова много, че може скоро да се наложи да простим на самите себе си.

Да простиш е да запомниш, че в сърцата ни има място да започнем отначало, отново и отново.
Не спирай да прощаваш, отново и отново.

Неизвестен автор

А сега се наредете да ви ацкам....😉

Хубав празник, прекрасни момичета!

Общи условия

Активация на акаунт